A salvat-o de cancer | Uite ce femeie frumoasă a iubit în tinereţe poetul Adrian Păunescu

ARTICOL POSTAT DE: Razvan Ionascu

POSTAT: 27 February 2012, Ora 00:00

Libertatea a intrat ieri în posesia unor fotografii de senzaţie în care apar poetul Adrian Păunescu şi Elena Grecescu, o iubire a “Bardului”, despre care puţină lume a ştiut, dar şi Andrei, fiul maestrului, rezultat din căsătoria acestuia cu poeta Constanţa Buzea. Adrian Păunescu şi Elena Grecescu s-au cunoscut în 1978, iar el a ajutat-o pe aceasta să urmeze un tratament miraculos care a scăpat-o de cancer.

 • Poetul Adrian Păunescu a avut o relaţie de câţiva ani cu frumoasa Elena Grecescu şi au mers împreună în mai multe vacanţe
  Poetul Adrian Păunescu a avut o relaţie de câţiva ani cu frumoasa Elena Grecescu şi au mers împreună în mai multe vacanţe
 • Adrian Păunescu, într-un moment de fericire alături de fiul lui, Andrei, şi de Elena
  Adrian Păunescu, într-un moment de fericire alături de fiul lui, Andrei, şi de Elena
 • Iată-i pe Adrian Păunescu şi pe Elena Grecescu într-o ipostază tandră, la malul mării, în 1979
  Iată-i pe Adrian Păunescu şi pe Elena Grecescu într-o ipostază tandră, la malul mării, în 1979
 • S-au plimbat cu vaporaşul, în tricouri marinăreşti
  S-au plimbat cu vaporaşul, în tricouri marinăreşti
Publicitate

Poetul Adrian Păunescu a trăit şi a iubit, în egală măsură, la cote înalte. Conform unor apropiaţi ai acestuia, marea lui iubire s-a numit Elena Grecescu, o persoană despre care s-a scris foarte puţin şi a cărei fotografie nu a apărut niciodată în presă. Elena, o profesoară de limba franceză, originară din Recaş, judeţul Timiş, l-a cunoscut pe Adrian Păunescu în 1978, în momentele lui de glorie, pe când acesta aduna zeci de mii de oameni la spectacolele Cenaclului Flacăra, dar şi într-o perioadă cumplită pentru ea: medicii o diagnosticaseră cu cancer şi îi mai dăduseră doar două luni de viaţă. “Bardul” a întâlnit-o pe Elena la o lansare de carte, care a avut loc la Lugoj.

După tratament, a mai trăit 16 ani

Atunci, ca o ultimă speranţă, Elena i-a cerut sprijinul maestrului, pentru o ajuta să ajungă la unul dintre medicii despre care el scrisese în revista Flacăra. De cum a văzut-o, Păunescu s-a îndrăgostit de ea iremediabil. A aduso la Bucureşti, unde diagnosticul specialiştilor a fost cutremurător: cancer în stadiul 3-4. Adică, în fază terminală. Datorită medicului Mihai Leontopol, un geniu al medicinei, Elena a putut fi salvată miraculos. Potrivit lui Andrei Păunescu, fiul poetului, care era doar un copil când au fost făcute aceste fotografii, Elena a mai trăit 16 ani, iar dacă nu s-ar fi reapucat de fumat, probabil că ar mai fi fost în viaţă şi astăzi.

A avut mai multe poveşti de amor

Poetul Adrian Păunescu a trăit mai multe poveşti de dragoste tumultuoase de-a lungul vremii, care i-au inspirat versurile, însă a fost căsătorit doar cu două femei: Constanţa Buzea şi Carmen Antal. El a avut trei copii pe care i-a recunoscut oficial: Ioana, Andrei şi Ana Maria. S-a tot vehiculat însă că ar mai fi avut două fete, gemene, iar după moartea sa, o altă femeie, Andreea Bîrlea, a declanşat un scandal uriaş în presă, după ce a declarat că este fiica nelegitimă a poetului şi a deschis proces împotriva soţiei şi a celor trei copii legitimi ai lui Păunescu, pentru stabilirea paternităţii.

17 comentarii

Articole similare
Urmărește LIBERTATEA.RO pe FACEBOOK
ziare powered by Distinct New Media