Extractia poate cauza alveolita

POSTAT: 09 May 2007, Ora 00:00

In urma cu o saptamana mi s-a facut extractia unei masele. Dupa trei zile m-au apucat niste dureri infioratoare, care nu se calmeaza la nimic, parca ma doare jumatate de cap. Ce as putea sa fac?M.A., Bucuresti Dupa cum descrieti durerea, cel mai probabil, din diverse cauze, ati facut o alveolita, adica o inflamatie asociata cu necroza a osului (complicatie destul de frecventa dupa extractia dentara) in care s-au aflat implantate radacinile maselei (alveola). Trebuie sa mergeti de urgenta la un

Publicitate

In urma cu o saptamana mi s-a facut extractia unei masele. Dupa trei zile m-au apucat niste dureri infioratoare, care nu se calmeaza la nimic, parca ma doare jumatate de cap. Ce as putea sa fac?
M.A., Bucuresti

Dupa cum descrieti durerea, cel mai probabil, din diverse cauze, ati facut o alveolita, adica o inflamatie asociata cu necroza a osului (complicatie destul de frecventa dupa extractia dentara) in care s-au aflat implantate radacinile maselei (alveola). Trebuie sa mergeti de urgenta la un cabinet stomatologic. Acolo, medicul dentist va determina ce tip de alveolita este (aceasta putand fi de doua feluri: umeda si uscata) si in functie de acest lucru va decide tipul de tratament. Acesta urmareste indepartarea din alveola a cheagului infectat, a corpilor straini, osului necrozat, aplicatii locale de analgezice si antibiotice, favorizarea cicatrizarii. Cel mai frecvent tratamentul consta in irigarea alveolei (locul ramas dupa extractia dintelui) cu ser fiziologic sau apa oxigenata, urmata de aplicarea unor conuri cu antibiotic in interiorul acesteia. Daca dupa 24 de ore durerea nu se amelioreaza, se va face curatarea alveolei prin chiuretaj alveolar, urmata de reaplicarea locala de conuri cu antibiotic.

?n paralel cu aceste masuri luate pe plan local, trebuie sa vi se prescrie un tratament de sustinere cu vitamine, precum si cu analgezice si antiinflamatorii.

Dr. Andrei Tirpea
Medic dentist

0 comentarii

Articole similare
Urmărește LIBERTATEA.RO pe FACEBOOK
ziare powered by Distinct New Media