Pensiile se dau mai devreme

ARTICOL POSTAT DE: Monica Beleneş

POSTAT: 10 April 2012, Ora 00:00

Eşti pensionar şi aştepţi cu nerăbdare ziua în care îţi vei primi banii? Potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice, poştaşul îţi va face luna aceasta o surpriză şi va sosi la uşa ta mai devreme pentru a-ţi aduce pensia.

  • Elena Petre este o pensionară din București care se bucură că va primi pensia mai devreme și va putea să-și facă toate cumpărăturile de Paște
    Elena Petre este o pensionară din București care se bucură că va primi pensia mai devreme și va putea să-și facă toate cumpărăturile de Paște
Publicitate

În acest an nu vei mai fi nevoit să îngroşi rândurile la casele de ajutor reciproc pentru a lua bani cu împrumut ca să-ţi cumperi un cozonac sau o pulpă de miel.

Casa Naţională de Pensii Publice a întreprins demersuri pentru a achita în avans, în perioada 11-25 aprilie, prin intermediul S.C. Poşta Română S.A., drepturile cuvenite beneficiarilor sistemului public de pensii, după următorul calendar:

  • Pe 11 aprilie se vor da banii pentru 14 aprilie;
  • Pe 12 aprilie vor fi achitate drepturile persoanelor pentru 15 aprilie;
  • Pe 13 aprilie se vor da pensiile pentru 16 aprilie;
  • După data de 17 aprilie vor fi achitate celelalte drepturi, astfel încât toate persoanele să primească pensiile până la data de 25 aprilie, în loc de 27 aprilie, cum erau acestea achitate în mod obişnuit.

Dacă poştaşul nu te va găsi la domiciliu, plata drepturilor se va face la sediul subunităţilor poştale până în penultima zi lucrătoare din lună, respectiv 27 aprilie. Iar dacă banii îi primeai de obicei prin intermediul băncilor cu care Casa Naţională de Pensii Publice are încheiate convenţii, de data aceasta îi vei putea ridica începând cu data de 12 aprilie, dar nu mai târziu de 13 aprilie.

35 comentarii

Articole similare
Urmărește LIBERTATEA.RO pe FACEBOOK
ziare powered by Distinct New Media