Iniţial, sushi a fost un termen folosit pentru conservarea prin fermentare a cărnii şi peştelui. Această metodă de conservare a peştelui întreg face ca propriile enzime ale peştelui să genereze o aromă puternică. Sushi a devenit destul de repede un fel de mâncare care a cucerit toată lumea, preferat atât ca gustare rapidă, dar şi în locul unui prânz sănătos sau al unei cine uşoare, fiind servit atât la restaurante cu specific asiatic, cât şi în localuri tip fast-food.
Pentru că, în timp, au fost demonstrate proprietăţile aproape miraculoase pe care le are acest preparat, specialiştii îl recomandă pentru o dietă echilibrată şi oferă 10 motive pentru care să mănânci cât mai mult sushi.
1. Are cantităţi scăzute de colesterol; elementele componenete ale sushi sunt slab calorice: în general orez fiert şi peste crud
2. Nori, alga marină comestibilă, conţine iod, magneziu, calciu şi fier
3. Wasabi are proprietăţi puternice digestive şi antiodidante
4. Ghimbirul este un antiseptic natural, care ne ajută la creşterea imunităţii
5. Sosul de soia este bogat în proteine şi fier
6. Conţine puţine alimente alergene, nefiind astfel periculos pentru persoanele mai sensibileâ
7. Reduce riscul bolilor cardiovasculare, datorită acizilor graşi Omega 3 regăsiţi în peşte
8. Este o dietă eficientă când vrei să slăbeşti; există şi cure de slăbire şi detoxifiere cu sushi
9. Conţine puţine grăsimi saturate, fiind aliatul pentru o silueta de invidiat
10.Reduce riscurile apariţiei cancerului, elementele sale componenete (orezul şi Omega 3 din peste) protejează organismul.

Sushi, O MANEVRĂ COMERCIALĂ
În Japonia secolului X, peştii erau tăiaţi şi spălaţi în interior cu sake (vin din orez, tradiţional japonez). După perioada de fermentare, orezul era scos din interiorul peştilor şi aruncat.
Astfel, acest fel de mâncare a fost proliferat sub conceptul de un nou mod de conservare a peştelui. Pragmatici şi inventivi cum îi cunoaştem, japonezii au reuşit să reducă la maximum timpul de fermentaţie în producerea de sushi.
Prin urmare, au început să adauge oţetul care nu numai că a scurtat considerabil timpul de gătire, dar reuşea să adauge şi un gust uşor picant preparatului, ajungând cu timpul să aibă gustul pe care i-l cunoaştem.

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI
Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.