Dulceaţă de ardei iuţi. Te încălzeşte şi arde calorii

22 ianuarie 2016 13:09

Ardeii iuţi sunt benefici pentru sănătate. Intensifică metabolismul şi ard caloriile, te ajută să eviţi degerăturile şi scad tensiunea arterială. Fă-ţi dulceaţă de ardei iuţi pe care o poţi mânca împreună cu cremă de brânză sau diverse fripturi. Iată reţeta:

Ingrediente (pentru 4 borcane): 12 ardei iuţi, o linguriţă de sare grunjoasă, 375 ml oţet de mere, 125 ml apă, o lămâie, 750 g zahăr.

Preparare: se curăţă ardeii de cotoare şi seminţe (foloseşte mănuşi) şi se bagă în robot la măcinat. Se pune sare peste ei şi se lasă aşa 3-4 ore. Apoi se scurg, se pun într-o cratiţă şi se adaugă peste ei oţetul de mere şi lămâia cu tot cu coajă, tăiată în sferturi. Se pune vasul pe foc domol 30 de minute. Se scoate lămâia, se adaugă zahărul şi se mai lasă la foc domol timp de o oră până se îngroaşă. Amestecă din când în când. Se pune fierbinte în borcanele sterilizate şi se închid ermetic.

Comentarii