Reţete

Cele mai gustoase retete, diete, retete slabire, alimentatie sanatoasa, retete traditionale romanesti, retete rapide.

15 Sep 2010
Ingrediente: Preparare: 800 g muşchi de porc 100 g pulpă de viţel tocată 100 g şuncă afumată tocată, 50 g fasole verde un morcov un ardei gras roşu două linguri caşcaval ras...
14 Sep 2010
Preparare: Ingrediente: Vinetele se spală, se taie pe lung, li se scoate miezul şi se sărează, apoi se lasă la scurs, cu scobitura în jos. Ceapa se toacă mărunt şi se pune...
14 Sep 2010
Ingrediente aluat: Pentru umplutură: Preparare aluat: Preparare umplutură:  3/4 pahar de ulei un pahar de apă un vârf de cuţit de sare drojdie cât o nucă (10-15g)...
12 Sep 2010
Ingrediente: Preparare:  (pentru trei borcane mici): -două kilograme de prune -800 g zahăr -zeamă de lămâie (opţional).  prunele se spală, se taie în două şi li se...
11 Sep 2010
Dacă vrei să trăieşti decent şi atunci când ai banii drămuiţi, încearcă să ai permanent în frigider o mâncare preparată. Nişte spaghete, o porţie de orez, o mămăliguţă cu brânză...
10 Sep 2010
Preparare: 1. Într-un castron, se amestecă ardeiul tăiat cubuleţe, jumătate din caşcavalul ras, sare, piper şi câteva roşii. 2. Foaia de aluat se taie în patru, marginile se...
9 Sep 2010
“Nu toate mâncărurile delicioase îngraşă, ba mai mult, cu unele chiar îţi poţi păstra o siluetă de invidiat”, spune Cori Grămescu, antrenoarea din show-ul “Marele...
9 Sep 2010
“Poţi să renunţi fără grijă la carne, da­­că o înlocuieşti cu ciuperci”, susţine nu­­triţionistul Elena Casapu, de la Maggi, adăugând că aceste legume...
8 Sep 2010
Preparare: 1. Se separă albuşurile, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul, cu praful de copt stins cu lămâie şi cu trei linguri de ulei. 2. Într-un alt vas se bat albuşurile...
7 Sep 2010
 Preparare Ingrediente 1. Se face o cocă din ulei, borş, drojdie şi făină şi se frământă foarte bine.2. Din compoziţia rezultată se întinde o foaie şi se taie în...
6 Sep 2010
Ingrediente: 500 g de bacon, 300 g carne de pui tocată, 200 g ciuperci proaspete, un praz, sare, piper. Preparare: 1. Baconul se taie în fâşii. Pentru a se tăia bine, bucata de...
5 Sep 2010
Preparare: 1. Se pune la fiert margarina împreună cu zahărul, laptele, cacaua şi coaja de lămâie. 2. După ce a fiert, se iau din această compoziţie 15 linguri în care se...
4 Sep 2010
Scrumbiile (1-2 kg) se curăţă de solzi, de maţe şi de cap. Se spală bine, se ţin în apă rece circa 2-3 ore, apoi se pun la frigider, pentru 24 de ore, într-un vas cu multă sare. A doua zi...
3 Sep 2010
 Preparare:  Ingrediente:  1. Pieptul de pui se fierbe, după care se taie julien 2. Varza se taie mărunt, morcovul se răzuieşte, ceapa se taie mărunt 3....
2 Sep 2010
Vreţi să faceţi o zacuscă bună de să vă lingeţi pe degete? Învăţaţi de la tanti Floarea Vasile (60 de ani), din satul Plădiceni, judeţul Olt. Am găsit-o recent la târgul de la...
2 Sep 2010
Dacă vrei să mănânci ceva săţios şi sănătos, include în bunătăţile pe care le prepari legume, cereale şi fructe care conţin fibre. Elena Casapu, nutriţionist Maggi, susţine că...
1 Sep 2010
Preparare: Ingrediente:  1. Se pun pastele la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet 2. Se scurg de apă şi se clătesc 3. Între timp, se amestecă ouăle cu...
30 Aug 2010
 Preparare: 1. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până se obţine un aluat care se modelează în formă de mingiuţe de 2-3 cm diametru. 2. Acestea se tăvălesc prin...
29 Aug 2010
Dan Silviu Boerescu, redactorul-şef de la Playboy, vă învaţă cum să pregătiţi Flori de dovlecel.Vreţi să gătiţi ceva special, care să fie rapid şi ieftin în acelaşi timp? Încercaţi...
27 Aug 2010
Ingrediente: câteva felii de pâine prăjită, 300 g brânză Făgăraş, 100 g smântână, câteva fire de arpagic, sare şi piper.  Preparare: se amesteacă bine brânza cu...
26 Aug 2010
Legumele gătite la grătar îşi păstreaza vitaminele şi mineralele, în timp ce fierberea le poate reduce conţinutul de vitamine C şi B, susţine Elena Casapu. Nutriţionistul Maggi îţi spune...
26 Aug 2010
Preparare: Ingrediente: Se pune la fiert 1/2 din apă cu 250 - 300 g de zahăr. Se spală piersicile, se curăţă de coajă şi de sâmburi. Pe măsură ce se decojesc, se introduc...
25 Aug 2010
Ingrediente: cinci cartofi, 300 g de ciuperci proaspete, două cepe, o sfeclă, 50 g de mujdei, câteva frunze de pătrunjel, ulei, sare. Preparare: 1. Se curăţă ciupercile...
24 Aug 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată de pui, patru vinete, o ceapă, patru roşii, o ceaşcă ulei de măsline, sare, piper, verdeaţă, două ouă, trei linguri smântână. Preparare: vinetele,...
23 Aug 2010
Ingrediente: opt ciuperci potrivite,un morcov,două cepe, 100 g caşcaval, o lingură deulei de măsline,piper, o linguriţă de delikat. Preparare: 1. Ciupercile se curăţă şi se...
22 Aug 2010
Ingrediente: 1 kg pipoţele şi inimioare de pui, 1 kg ciuperci proaspete, 50 ml ulei de măsline, 200 g orez, sare, piper, amestec de condimente, o lingură bulion, 3-4 căţei de usturoi,...
20 Aug 2010
Ingrediente: - 250 g de brânză dulce de vaci, - 200 ml de frişcă, - patru linguri de zahăr, - o lămâie, - două kiwi, - două felii de pepene galben, - două piersici şi - o...
19 Aug 2010
Preparare:  Ingrediente: Se bat albuşurile şi se amestecă restul ingredientelor până la omogenizare. Se unge tava cu ulei şi se tapetează. Se pune hârtia de copt în...
19 Aug 2010
Te-ai săturat de prăjiturile cumpărate şi vrei să prepari acasă, pentru invitaţii tăi, un desert sănătos din fructe proaspete? Iată patru reţete cu mere care te pot ajuta să-ţi...
19 Aug 2010
Preparare:Brânza de vacă se freacă cu untul şi cu cele două gălbenuşuri. Peste drojdie se pune laptele călduţ, se lasă 5 minute. Făina se amestecă cu drojdia, cu brânza, cu ouăle,...
17 Aug 2010
Ingrediente: - 6 ouă, - 21 linguri zahăr (8 pentru bezea), - 13 linguri făină, - 100 ml lapte, - 8 linguri ulei, - 1/2 plic praf de copt, - 300 g caise, -2 plicuri de zahăr...
16 Aug 2010
Ingrediente:- 100 g morcovi,- 100 g rădăcină de pătrunjel, - 100 g ceapă, - 400 g sfeclă roşie, - 300 g cartofi, - 100 g mazăre la conservă, - 100 g fasole verde la conservă, -...
15 Aug 2010
Ingrediente: 1 kg de sfeclă roşie, o lingură de hrean, o lingură de maioneză, oţet şi sare.  Preparare: Sfecla se curăţă de rădăcini şi de pământ, se spală, apoi se pune...
13 Aug 2010
Ingrediente: 1 kg ardei gras, 250 g carne de porc, 250 g carne de vită, 100 g orez, un ou, 50 ml ulei, o legătură verdeaţă, două cepe, 150 ml supă, 50 ml vin, 100 ml suc de roşii, 200...
12 Aug 2010
Vrei să te răcoreşti şi să savurezi un cocktail nonalcoolic, aromat şi parfumat în zilele călduroase de vară? Noi te învăţăm cum să prepari rapid, acasă, patru băuturi delicioase, cu...
12 Aug 2010
Preparare: 1. Se dizolvă zahărul în apă, se adaugă mierea şi zahărul vanilat. 2. Acest amestec se fierbe bine până se leagă ca pentru caramele. 3. Se ia de pe foc şi se...
11 Aug 2010
Ingrediente: 600 g de făină, 8 ouă, 1.6 l sifon, 300 g brânză de vaci, 750 g zahăr, două plicuri de zahăr vanilat, două linguri de ulei, 200 g de zahăr pudră, 100 g de coajă de...
11 Aug 2010
Dacă vă place mâncarea iute şi aveţi ocazia să ajungeţi în New York, trebuie să treceţi neapărat pe la restaurantul Brick Lane Curry House din Manhattan, unde veţi gusta cele mai picante...
10 Aug 2010
Mod de preparare: 1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. 2. Într-o tavă cu ulei se pun cartofii şi se dau la cuptor timp de 15 minute. 3. Apoi se adaugă...
9 Aug 2010
 Preparare:  Ingredientele:  1. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare 2. Se adaugă zahărul şi se mixează până se întăresc 3. Gălbenuşurile se...
8 Aug 2010
Preparare: 1. Untul se freacă cu 100 g de zahăr, se adaugă gălbenuşurile, făina cu praful de copt 2. La urmă, amestecând uşor, se pun albuşurile bătute spumă cu 150 g de...
6 Aug 2010
 Preparare:  Ingrediente:  1. Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în ulei, apoi se adaugă şi usturoiul mărunţit 2. Se pune pieptul de pui, se lasă...
5 Aug 2010
Ingrediente: pentru aluat :200 g de făină albă, un gălbenuş de ou,75 g de zahăr praf, 125 g de unt rece,un pacheţel de zahăr vanilat, un praf de sare, coaja de la o lămâie, o...
5 Aug 2010
Dacă vrei să pregăteşti o masă tradiţională, trebuie să uiţi de tot ce înseamnă conservanţi şi ingrediente la plic. Cel puţin aşa te sfătuiesc gospodinele din satul sibian Biertan....
4 Aug 2010
Preparare: Ingrediente: - Se taie ceapa mărunt şi se căleşte împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mică. - Se adaugă carnea tocată, sarea, piperul şi cimbrul. - Se...