Reţete

Cele mai gustoase retete, diete, retete slabire, alimentatie sanatoasa, retete traditionale romanesti, retete rapide.

26 Iul 2010
Ingrediente: patru cepe, trei-patru linguri de bulion, două kilograme castraveţidin saramură, o legătură de mărar proaspăt, o ceşcuţă de ulei, piper şi sare după...
25 Iul 2010
Preparare blat: Se bat albuşurile cu apa până devin spumă, apoi se adaugă treptat zahărul şi se bat bine până rezultă o spumă sticloasă şi tare. Se adaugă gălbenuşurile,...
25 Iul 2010
Mod de preparare:  Ingrediente:  1. Jumătate din cantitatea de ceapă şi zarzavatul, tăiate mărunt, se călesc uşor în ulei 2. Se sting cu apă şi se lasă să...
24 Iul 2010
Ce ai găti pentru vedete? Mai mulţi pricepuţi într-ale bucătăriei au ales nişte reţete pe care le-ar găti pentru preferaţii lor. Spre exemplu, pentru Cătălina Matei ar merge prepăarat...
23 Iul 2010
Preparare: 1. Se aleg ardeii graşi lunguieţi pentru că se coc uniform. 2. Se spală şi se şterg bine, apoi se pun pe o tablă încinsă şi se coc pe flacăra aragazului. 3. Se...
22 Iul 2010
Preparare: 1. Spaghetele se lasă la fiert în apă cu sare şi, separat, cuburile de soia. 2. Într-o cratită se pune uleiul de măsline şi se călesc căţeii de usturoi. 3. Se scot...
22 Iul 2010
Zemos şi dulce, pepenele poate reprezenta o gustare excelentă, fie simplu, fie servit alături de brânzeturi sau de prosciuto. Iată câteva reţete cu care vă puteţi răcori într-o zi toridă...
21 Iul 2010
 Ingrediente:  - 300 g cozi de creveţi decorticaţi,  - 500 g smântână,  - trei linguri de făină,  - o lingură de ulei, - sare,  -...
20 Iul 2010
Preparare: 1. Se dau merele pe răzătoare şi se condimentează cu scorţişoară. 2. Separat, se pun într-un vas făina, zahărul şi grişul şi se amestecă bine. 3. Se unge tava cu...
20 Iul 2010
Ce ai găti pentru vedete? Mai mulţi pricepuţi într-ale bucătăriei au ales nişte reţete pe care le-ar găti pentru preferaţii lor. Spre exemplu, pentru Cristina Dochianu ar merge o salata de...
19 Iul 2010
Preparare: 1. Untul păstrat la temperatura camerei se mixează cu zahărul la viteză maximă, se adaugă şi zahărul vanilat, 2. Se încorporează câte un ou, se stinge amoniacul cu...
18 Iul 2010
Ingrediente:  Preparare: un kg piept de pui sare piper cimbru rozmarin o căpăţână de usturoi 50 g de unt 50 ml vin alb o lingură de miere zeama de la o lămâie; Pentru...
17 Iul 2010
Ingrediente Mod de preparare -patru-şase fileuri peşte (crap, ştiucă, şalău); -o ceapă; -patru roşii; -doi ardei; -sare; -piper; -două foi de dafin; -delikat; -leuştean; -o...
16 Iul 2010
Preparare: Ingrediente:  1. Se taie pieptul de raţă, se curăţă şi se spală 2. Într-o tigaie se amestecă sucul de portocale cu 150 ml de apă, cu 150 ml de vin şi...
15 Iul 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată de pui două cepe o jumătate de pahar cu bulion o felie pâine albă un morcov o ţelină un cartof două linguri făinădouă ouă sare...
15 Iul 2010
Vinetele, dovleceii, ciupercile ori ardeii au un gust şi mai bun dacă se prepară pe grătar. În plus, aceste legume reprezintă o masă sănătoasă şi uşoară, ideală chiar şi pentru cinele...
14 Iul 2010
Preparare Ingrediente - ciupercile alese cu grijă se curăţă, se opăresc timp de 10 minute şi se scurg. - Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt fierbinte. - Se adaugă...
13 Iul 2010
Preparare: Ingrediente:  1. Vinetele se curăţă de coajă, se taie în jumătăţi şi li se scoate miezul 2. Ciupercile se curăţă, se spală şi se toacă...
12 Iul 2010
Ingrediente: - 4 bucăţi de peşte, - 200 g de orez, - două roşii, - 2 ardei graşi coloraţi, - 2 morcovi, - două fire de pătrunjel, - o ceapă, - ulei, condimente (sare, piper, boia,...
11 Iul 2010
Preparare blat: 1. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă făina şi nuca de cocos, 2. apoi se coace compoziţia într-o tavă unsă cu margarină. 3. Se amestecă toate...
10 Iul 2010
Borşul preparat ca în Deltă presupune folosirea a cel puţin patru specii de peşte dintre următoarele: crap, somn, caras, ştiucă, biban, şalău, plătică, lin şi roşioară. Se folosesc...
9 Iul 2010
Preparare: Se curăţă zarzavatul, se taie cubuleţe, iar ceapa mărunt şi se pune la fiert într-o oală de 3 litri, cu puţină sare. Se lasă 15 minute să clocotească, apoi se adaugă...
8 Iul 2010
Preparare: Ingrediente: Se spală dovleceii şi vinetele, se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ardeiului gras i se scot seminţele şi se taie în patru sau în şase. Ceapa,...
8 Iul 2010
De câteva săptămâni, doi studenţi englezi veniţi în practică în localitatea Biertan din inima României fac senzaţie printre localnici şi turişti cu deliciile pe care le prepară cu...
7 Iul 2010
Ingrediente: 1,5 kg oase de viţel, 150 g salam uscat, 150 g şuncă, 5 ouă, un pachet brânză feliată, 100 g mazăre, un ardei gras roşu, o cutie de boabe de porumb, două cepe, o...
6 Iul 2010
Ingrediente: 400 g brânză de vaci, două cepe roşii, două linguri de smântână, verdeaţă după preferinţe, un morcov, o măslină, câteva fire de mărar, puţin ketchup şi un praf...
5 Iul 2010
Ingrediente: 10 ouă, 10 linguri de apă, 20 linguri zahăr, 20 linguri făină, două plicuri praf de copt, două lingurioee cacao; pentru cremă: un plic budincă de vanilie, un plic budincă...
4 Iul 2010
Preparare: Ingrediente:  1. Se amestecă foarte bine toate ingredientele pentru sos, cu sare şi piper după gust 2. Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se dau...
3 Iul 2010
Ţi-e poftă de o masă tradiţională, preparată ca-n inima Deltei? Libertatea te învaţă cum să faci o saramura de te lingi pe degete: Preparare: Ingrediente:  1. Se...
2 Iul 2010
Preparare: Ingrediente: - patru bucăţi de peşte (somon, pangasius, cod), - 200 g brânză, - un ardei gras, - o ceapă roşie, - un morcov, - mărar uscat, usturoi granulat,...
1 Iul 2010
Preparare: Ingrediente: Morcovii se curăţă şi se taie în bucăţi. Zahărul se pune la caramelizat şi, când are o culoare frumoasă, se pune untul în el şi se amestecă...
1 Iul 2010
Noi îţi dăm reţetele, tu alege-l pe cel care-ţi place. Ți-e poftă de-o gustare? Încearcă un sendviş cu somon, un croissant cu pui sau un hamburger făcut în casă. Îţi oferim azi...
30 Iun 2010
 Preparare:  Ingrediente: Într-o tigaie de dimensiuni mari, se lasă untul la topit, pe foc mic, timp de 30-45 de secunde. Se adaugă creveţii. Se lasă tigaia pe foc...
29 Iun 2010
Preparare: 1. Se spală bine merele, apoi li se scot miezul şi seminţele. 2. Se lasă la scurs, iar între timp se taie mărunt miezul de nucă şi se amestecă împreună cu...
28 Iun 2010
Preparare: Ingrediente:  1. Pentru blaturia. se bat spumă albuşurile în două recipiente separateb. se adaugă zahărul, gălbenuşurile, uleiul, cacaua şi făina...
27 Iun 2010
Ingrediente:- patru ardei graşi roşii,- o conservă de ton,- 10-20 de măsline verzi tăiate mărunt, - un pic de mărar tocat, - sare, piper şi o lingură de zeamă de...
27 Iun 2010
Preparare  Ingrediente 1.   Se spală peştele şi se curăţă de intestine2.   Se pune uleiul în tavă, după care se aşează peştele3.   Se...
25 Iun 2010
Ingrediente: - 250 g de biscuiţi pisaţi,  - 200 g de unt,  - 200 g de cremă de ciocolată,  - esenţă rom,  - 150 g de miez de nucă mărunţit.  Pentru cremă:...
24 Iun 2010
Preparare: Ingrediente:   1. Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se fierb cu morcovul şi cu cartofii mărunţiţi.2. După ce se...
24 Iun 2010
Clubul organizat de Dan Silviu Boerescu, www. bucatarescu.ro, a avut, miercuri seară, o primă întâlnire cu membrii. Crama “La maison de Karin” din Bucureşti a fost gazda...
24 Iun 2010
E sezonul lor, aşa că profită de ele la maximum! Cireşele sunt o sursă importantă de energie şi conţin vitamina C din belşug. Mai mult, sunt delicioase şi pot fi incluse în tot felul de...
23 Iun 2010
Preparare: Ingrediente:  1. Puiul se taie bucăţi potrivite, se condimentează şi se înăbuşă în grăsime 2. Se adaugă ceapa şi se lasă 10 minute 3. Se pune...
22 Iun 2010
 Preparare:  Ingrediente:  1. Se caramelizează zahărul 2. Se tapetează cu el pereţii vasului  3. Se lasă să se răcească 4. Se mixează zahărul...
21 Iun 2010
Ingrediente blat:- patru ouă,- o cană zahăr,- 10 linguri apă,- 160 g nucă măcinată,- 140 g făină, - 20 g cacao, - un plic praf de copt. Pentru crema albă: - două ouă, - patru...
20 Iun 2010
Preparare:  Ingrediente: Brânza, usturoiul pisat, mărarul tocat şi maioneza se omogenizează şi se potrivesc de sare şi de piper. Roşiile se spală, se taie transversal...