Reţete

Cele mai gustoase retete, diete, retete slabire, alimentatie sanatoasa, retete traditionale romanesti, retete rapide.

17 Iun 2010
Preparare Ingrediente 1 Aluatul pudrat cu făină se taie în fâşii de 2 cm şi se unge cu puţin muştar.2.În fiecare fâşie se rulează un crenvurşt şi se aşază pe o tavă...
17 Iun 2010
Dacă vrei să găteşti ceva de sezon şi foarte gustos, fă o vizită în piaţă şi cumpără mazăre nouă. Poţi prepara din ea supă, sote sau chiar paste şi, pe lângă gustul dulceag pe...
16 Iun 2010
Preparare Ingrediente 50 g de zahăr se pun în cratiţă, la foc mic. Când începe să se topească, se întoarce cratiţa astfel încât zahărul să acopere uniform pereţii...
15 Iun 2010
 Preparare:  Ingrediente: Se curăţă fasolea şi se fierbe, apoi se scurge de apă. Se taie bucăţele şi se pune într-un bol împreună cu maioneza, câţiva căţei...
14 Iun 2010
Preparare: Ingrediente: Ceapa se toacă mărunt, se prăjeşte în puţin ulei, se adaugă boia şi sare după gust, apoi carnea tăiată cubuleţe. După ce carnea s-a frăgezit...
13 Iun 2010
Ingrediente: -300 g paste fusilli, -50 g măsline, -o cutie de ton bucăţi, -un dovlecel, -un ardei gras colorat (preferabil roşu), -câteva bucăţi de porumb murat, -condimente (sare,...
11 Iun 2010
 Preparare:  Ingrediente:  1. Tăieţeii din orez se fierb, aproximativ şapte minute, apoi se strecoară 2. Se încălzeşte tigaia de teflon şi se pune uleiul...
10 Iun 2010
 Cuiburi cu porumb şi caşcaval  Mod de preparare:  Ingrediente:  1. Se amestecă într-un castron porumbul scurs, şunca tăiată fâşii, ceapa tăiată...
10 Iun 2010
Preparare: se porţionează mozzarella în zece părţi egale. În mijlocul fiecărei felii de bacon se aşază o bucăţică de mozzarella, apoi se rulează. Se pun rulourile într-o...
9 Iun 2010
  Preparare:  Ingrediente:  1. Se curăţă ţelina şi morcovii 2. Se spală bine  3. Se dau pe răzătoare şi se toarnă imediat două-trei linguri de...
8 Iun 2010
 Preparare:  Ingrediente:  1. Se mixează nuca, cireşele, căpşunele şi gheaţa cu o lingură de iaurt şi una de zahăr 2. Se dă la rece timp de o oră Se...
7 Iun 2010
 Preparare:  Ingrediente:   1. Se face un aluat de consistenţa unei smântâni mai groase, astfel:  - se omogenizează foarte bine ingredientele lichide  - se...
6 Iun 2010
 Preparare:  Ingrediente:  1. Cartofii se curăţă, se adaugă usturoiul întreg, sare şi apă rece  2. Se lasă la fiert aproximativ 25-30 de minute 3. Se...
4 Iun 2010
Ingrediente: - 500 g făină, - 800 g brânză telemea, - 100 g griş, - 50 ml ulei, - 50 g margarină, - 5 ouă, - 100 g smântână, - 150 ml apă, - sare,...
3 Iun 2010
Ingrediente: - 250 g creveti, - o salată, - o lămâie, - sare, piper. Preparare:1. Se fierb creveţii cu puţină sare, se scurg şi se lasă să se răcească.2. Salata se...
3 Iun 2010
Libertatea îţi prezintă câteva din cele mai bune reţete cu peşte. Uimeşte-i pe ai tăi cu cele mai gustoase preparate! Sufleu de pangasius Ingrediente: două vinete, o cutie de roşii...
2 Iun 2010
Ingrediente: - o pungă de paste, - un piept de pui,- patru bucheţele de broccoli, - busuioc, - un ardei gras roşu, - parmezan, - ulei de măsline, - usturoi verde, - sare şi...
1 Iun 2010
Ingrediente Preparare - un kg de carne de porc, - câţiva cârnăciori, - o vânătă, - un ardei gras, - fasole verde, - ciuperci, - trei roşii, - usturoi,- condimente. - se...
31 Mai 2010
Ingrediente:  - patru ouă,  - 150 g făină,  - 150 g zahăr,  - două linguri cacao,  - 400 ml frişcă,  - un borcan mare de compot de vişine,...
30 Mai 2010
  Ingrediente:  - o jumătate de litru de apă,  - 300 g zahăr,  - coaja rasă de la o lămâie,  - trei lămâi mijlocii,  - un pahar cu...
28 Mai 2010
Preparare: Ingrediente: Albuşurile se bat bine, se pune zahăr tos şi se bat la bain-marie până se întăresc, apoi se pun la rece. Gălbenuşurile se bat cu 3-4 linguri de zahăr...
27 Mai 2010
 Ingrediente:  - o pungă de tăieţei de casă,  - 100 g mac,  - 150 g zahăr,  - o lingură de ulei,  - un praf de sare,  - un plic de zahăr...
27 Mai 2010
Un sendviş cu faţă de porcuşor, un ou fiertşoricel şi o omletă cu mustăţi îi vor face poftă şi celui mai pretenţios copil, aşa că dacă vrei să-l convingi să mănânce, găteşte-i...
26 Mai 2010
Preparare:  Ingrediente: Untul se topeşte într-o cratiţă, se omogenizează cu făina cernută, după care se toarnă laptele şi coaja de portocală. Se amestecă bine, apoi...
25 Mai 2010
Preparare:  Ingrediente: Untul sau margarina se lasă câteva ore la temperatura camerei, iar alunele sau fisticul se pisează ori se toacă mărunt. Rahatul se trece prin...
24 Mai 2010
Preparare: - Se mixează icrele cu ulei, până se leagă, apoi se adaugă uşor sucul de lămâie. - Când încep să se întărească bine, se picură apă minerală. - La sfârşit, se...
23 Mai 2010
 Ingrediente:  Pentru clătite:  - două ouă,  - două pahare şi jumătate de lapte,  - o linguriţă de zahăr,  - un pahar şi jumătate de făină,  -...
21 Mai 2010
Preparare Ingrediente - se spală ciupercile, se scurg foarte bine, apoi se toacă mărunt. - se curăţă usturoiul şi se pisează;- se adaugă uleiul şi se amestecă până devine o...
20 Mai 2010
Preparare:  Ingrediente: Se taie caşcavalul sub formă de baghete de aproximativ opt centimetri.Acestea se înmoaie în lapte, se trec prin făină, apoi încă o dată,...
20 Mai 2010
Dacă te-ai săturat de omleta clasică şi de ochiurile simple, fă o schimbare. Cu puţină brânză, un pic de broccoli şi ceva verdeaţă poţi obţine nişte preparate apetisante şi gustoase....
19 Mai 2010
Preparare: Ingrediente:  1. Se pune la fiert orezul în apă cu sare 2. Când e gata se ia de pe foc şi se strecoară 3. Se rade parmezanul  4. Separat, într-un...
18 Mai 2010
Preparare Ingrediente: 1. Se amestecă ouăle, uleiul, zahărul şi coaja de lămâie.2. Se toarnă jumătate din făină, se amestecă şi se adaugă praful de copt.3. Se tapetează...
17 Mai 2010
 Preparare:  Ingrediente:  1. Se curăţă ştiuca de solzi 2. Se spală cu apă rece 3. I se scoate şira spinării şi o parte din oase cu un cuţit bine...
16 Mai 2010
Preparare: ficatul se înăbuşă în jumătate din cantitatea de ulei. Separat, în cealaltă jumătate de ulei şi în 50 ml apă se înăbuşă ceapa, morcovul şi ţelina tocate, apoi se...
14 Mai 2010
Ingrediente: - patru vinete, - 1 kg carne tocată din piept de pui, - 1 kg de roşii, - o legătură de pătrunjel, - două ouă, sare, - piper, - 100 g...
13 Mai 2010
Preparare: pastele se fierb în apă cu puţină sare, circa 10-15 minute, apoi se scurg şi se pun într-un castron. Untul se topeşte într-o tigaie şi se căleşte şunca presată...
13 Mai 2010
Cu cremă de vanilie, cu frişcă sau cu iaurt poţi prepara câteva deserturi irezistibile. Totul e să incluzi în compoziţia lor şi nişte căpşune. Îţi oferim azi trei reţete delicioase şi...
12 Mai 2010
Ingrediente: foi - 500 g făina, trei linguri untură, patru linguri de smântână, patru galbenuşuri, 100 g zahăr, 1/2 plic praf de copt; Cremă: o foaie mărunţită, un pachet unt,100...
11 Mai 2010
Ingrediente:  - patru blaturi de pizza,  - 400 g roşii decojite,  - 100 g anşoa în ulei,  - 200 g mozzarela,  - ulei de măsline,  - sare, piper,...
11 Mai 2010
Ştii o reţetă după care te lingi pe degete? Trimite reţeta favorită, a ta sau a familiei tale, şi Bucătărescu, împreună cu Libertatea, te premiază: -10 PREMII SPECIALE: 10 vouchere de 50...
10 Mai 2010
Ingrediente:  - o varză acră,  - 500 g carne tocată,  - două cepe,  - o ceaşcă de orez,  - trei-patru linguri bulion,  - smântână,  - piper,...
9 Mai 2010
Ingrediente: - 1 kg ceafă de porc,- patru căţei de usturoi, - două fire de usturoi verde, - 300 ml de apă,- 100 ml ulei, - 500 g cartofi, - câteva fire de mărar, - o ceapă uscată,...
7 Mai 2010
Ingrediente: opt cartofi, 200 g bacon, doi căţei de usturoi, 100 g caşcaval, un morcov ras. Preparare: 1. Cartofii se spală bine şi se coc în coajă. Apoi se crestează în...
6 Mai 2010
Ingrediente:  - 500 g piept de pui,  - 400 g cartofi,  - 3 morcovi,  - 200 g mazăre,  - o ţelină,  - 100 g porumb,  - 200 g de gogoşari acri,  -...
6 Mai 2010
“Ochi de păun”, ruladă de spanac umplută cu somon sau bombonele dulci din brânză. Nu-i aşa că sună îmbietor? Acestea sunt doar câteva din reţetele trimise de Alina Văcaru...