Reţete

Cele mai gustoase retete, diete, retete slabire, alimentatie sanatoasa, retete traditionale romanesti, retete rapide.

2 Mai 2010
Preparare: Ingrediente: 1. În tigaia cu ulei încins se călesc ciupercile tăiate mărunt2. Se adaugă usturoiul zdrobit şi ouăle bătute, în care a fost încorporat restul...
2 Mai 2010
Preparare:  Ingrediente: 1. Dovleceii se curăţă şi se taie felii2. Se aşază într-un vas3. Se adaugă uleiul, sare, piper, usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat fin.4....
29 Apr 2010
Preparare: Albuşurile se pun într-un castron foarte curat (fără pic de grăsime), se adaugă circa 1/3 din cantitatea de zahăr şi se bat cu telul până se întăresc foarte bine. Se...
29 Apr 2010
Ţi-e poftă de o ciulama şi de o mămăliguţă cu brânză şi smântână, dar te temi că vor avea cocoloaşe? Nu-ţi face griji! Urmează reţetele incluse de bucătarul Horia Vîrlan, vedeta...
28 Apr 2010
Preparare: Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe, se sărează şi se pun deoparte pentru o oră. Din iaurt, usturoiul tocat mărunt, sare şi piper se face un...
27 Apr 2010
Preparare: Se fierb spaghetele în apă cu puţin ulei şi apoi se scurg. Feliuţele de kaizer se prăjesc în ulei de măsline, împreună cu usturoiul mărunţit. Separat, se bat...
26 Apr 2010
Preparare: Ingrediente: Pieptul de pui se bate subţire, ca pentru şniţel. Ciupercile se toacă mărunt şi se călesc. Apoi se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt, caşcavalul...
25 Apr 2010
Preparare: Ingrediente: - Se amestecă foarte bine toate ingredientele pentru sos- bucăţile de ceafă se spală, se şterg şi se ung cu el pe fiecare parte.- Ceapa şi usturoiul se...
23 Apr 2010
Ingrediente: trei foi de napolitane, 200 g zahăr pentru caramel, patru pachete biscuiţi măcinaţi, 500 ml apă, 180 g zahăr, un pachet mar-garină, 300 g lapte praf, 100 g nucă de cocos,...
22 Apr 2010
Ingrediente: cinci ouă, cinci linguri de zahăr, cinci linguri de făină, esenţă de vanilie, o cutie de compot de ananas, vişine din compot. Preparare: 1. se tapetează cu hârtie...
22 Apr 2010
“Mami, nu mi-e foameee!”. Aşa spun majoritatea copiilor atunci când sunt chemaţi la masă pentru supa de la ora prânzului. Soluţia nu este să-i laşi să treacă direct la felul...
21 Apr 2010
Preparare: Ingrediente: Se amestecă ouăle cu făina, amidonul, maioneza, sarea şi piperul.Se adaugă un sfert din verdeaţa tocată mărunt.În tavă se aşază hârtie de copt şi...
20 Apr 2010
Preparare: Ingrediente: Urda se frământă. Telemeaua se dă pe răzătoare, după care se amestecă bine cu urda. Peste compoziţie se adaugă smântâna şi se amestecă până se...
19 Apr 2010
Preparare: Ingrediente:. Carnea se pune la prăjit într-o cratiţă, iar după ce se rumeneşte, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi rondelele de morcov. Se amestecă tot timpul,...
18 Apr 2010
Preparare: Ingrediente:  Pentru blat: - şase ouă - 150g zahăr - 150g făină - un plic de praf de copt, - trei linguri cacao;  Pentru cremă: -...
16 Apr 2010
 Preparare  Ingrediente  1. Se desface puiul din folie  2. Se unge cu amestecul obţinut din coaja rasă, sucul de lămâie şi condimente (ierburile aromate...
15 Apr 2010
Preparare: Ingrediente: Pieptul de pui se toacă şi se înăbuşe în ulei împreună cu cepele tocate mărunt, sarea şi piperul. Se taie părţile albe ale prazului şi se fierb...
15 Apr 2010
A trecut ospăţul de Paşte, aşa că nu mai ai nici un motiv să amâni începerea unei diete uşoare, care să te ajute să arăţi excelent în hainele de vară. Nu va fi nevoie de restricţii...
14 Apr 2010
Preparare Ingrediente 1. Se pune puiul la fiert în apă cu sare şi cu boabele de piper.2. După ce a fiert, se strecoară supa şi se scoate carnea de pe oase.3. Între timp se...
13 Apr 2010
Ingrediente:- o conopidă,- două ouă, - două linguri de pesmet, - două linguri de făină, - ulei, sare, - o lămâie, - câteva frunze de pătrunjel. Preparare: 1. se spală...
12 Apr 2010
«Mă numesc Elisabeta Minea, locuiesc în Bucureşti şi vreau să vă recomand o reţetă delicioasă de salată».  Preparare Ingrediente 1. Pastele se fierb în...
11 Apr 2010
Preparare Ingrediente Peştele se taie în fâşii subţiri, se condimentează cu usturoiul pisat şi se stropeşte cu zeama de la o jumătate de lămâie, apoi se adaugă sare...
9 Apr 2010
Ingrediente: un piept de pui prăjit, doi ardei graşi, un morcov, o vânătă, 50 g de ciuperci, două cepe, o jumătate de ţelină, ulei de măsline, sare, piper, o linguriţă de seminţe...
8 Apr 2010
Ingrediente:-două cutii de ton în ulei, -400 g cartofi fierţi, -350 g roşii,-două ouă, -un praz sau două cepe, -sare, -maioneză după gust. Pentru decor: -trei albuşuri fierte,...
8 Apr 2010
După mese îmbelşugate, cu ouă, friptură de miel, drob, cozonac şi pască, a venit timpul să faci o cură de detoxificare. În luna aprilie, te poţi desfăta cu legume proaspete şi...
7 Apr 2010
Ingrediente: 300 ml lapte, două linguriţe de zahăr, două ouă, 100 g făină, sare, dulceaţă de căpşune. Preparare: 1. Se amestecă într-un vas ouăle, zahărul, făina, se...
6 Apr 2010
 Ingrediente:  - 125 g făină - 3 ouă - 2 linguri de lapte - 2 linguri de ulei - 150g piept de pui - 150g de mozzarella - 50g ciuperci - 50g...
5 Apr 2010
Preparare: Ingrediente: Se curăţă ciupercile, se sărează şi se pun la cuptor circa 20 minute. Când sunt rumenite, se scot pe un platou. Separat, se pune ficatul la fiert,...
2 Apr 2010
Ingrediente:- 1 kg ficăţei de pui,- două cepe, o legătură de ceapă verde, - cinci-şase felii de pâine, - două pahare de lapte, - şase ouă, - 200 g smântână, - mărar,...
1 Apr 2010
Ingrediente: - trei tulpini de praz, - o ceaşcă de ulei, - patru roşii, - două cepe, - trei căţei de usturoi, - o legătură de mărar, - 100 grame de măsline negre, - sare, piper,...
1 Apr 2010
Pasca cu brânză de vaci este unul dintre preparatele care nu ar trebui să ne lipsească de pe masă în ziua de Paşte. De aceea, după festinul cu ciorbă de miel, drob şi friptură,...
31 Mar 2010
Preparare: Ingrediente: În pulpa de miel se fac nişte incizii cu vârful cuţitului în care se introduce partea galbenă a lămâii, tăiată fâşii.Apoi se aşază în tava unsă...
31 Mar 2010
Preparare Ingrediente Ciupercile se spală, se taie felii mari şi se pun la fiert într-o cratiţă în care se adaugă ceapa tăiată în patru. Se fierb până se înmoaie...
29 Mar 2010
“Mă numesc Mariana Marcrescu şi sunt din Bârlad. Vreau să particip la concursul pentru gătit cu o reţetă excepţională de friptură cu...
28 Mar 2010
Preparare: Se desface conserva de ton şi se pune peştele într-un castron. Ceapa verde se taie mărunt şi se amestecă cu peştele, apoi se pune zeama de lămâie şi se potriveşte de...
27 Mar 2010
Se apropie cea mai mare sărbătoare a creştinilor şi, ca în fiecare an, o vom întâmpina cu casa primenită şi cu masa încărcată de bunătăţi. Printre tradiţionalele preparate de Paşte...
26 Mar 2010
Ingrediente: - 500 g seminţe de susan - 10 linguriţe de miere. Preparare: 1. Într-o tigaie încălzită se pun seminţele de susan amestecând continuu, deoarece acestea se...
25 Mar 2010
Preparare: cartofii se pun la copt cu tot cu coajă, în cuptor. După ce s-au făcut se taie în jumătăţi şi se scobesc cu o lingură. Conţinutul se pune într-un castron. Se adaugă...
25 Mar 2010
Se apropie Paştele şi cum de luni intrăm deja în Săptămâna Mare, ar fi bine să ne detoxifiem organismul renunţând la preparatele din carne, ouă sau lactate, în favoarea celor pe bază de...
24 Mar 2010
Preparare: 1. Se amestecă drojdia cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, romul, untul topit, coaja de lămâie, sarea, laptele şi făina. Se mixează bine cu lingura, apoi se frământă 10...
23 Mar 2010
Ingrediente: - 300 g de ciuperci,- o cană cu orez,- trei cepe mari, - un morcov,- 100 ml de ulei,- două linguri cu pastă de roşii, - 150 ml suc de roşii, - sare, piper, mărar, - o...
22 Mar 2010
 Mă numesc Floarea Pană, sunt din Hunedoara şi vreau să particip la concursul «O reţetă pe zi» cu un aperitiv foarte gustos, potrivit pentru sărbătorile pascale”. Mod...
21 Mar 2010
 Preparare: Ingrediente: 1. Feliile de pâine se ung cu puţin ulei de măsline şi se pun la prăjit în sandwich- maker.2. Între timp, se taie roşiile în cubuleţe mărunte....
19 Mar 2010
 Preparare: Ingrediente: 1. Se curăţă cartofii şi se taie felii2. Se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie.3. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi...
18 Mar 2010
Preparare: Ingrediente: 1. Curăţăm ţelina, ceapa, dovlecelul, morcovii şi cartofii2. Tăiem ceapa şi o punem la călit în ulei.3. Tăiem în bucăţele cartofii, dovlecelul,...