Jimi Hendrix a făcut show în culise pentru Engelbert Humperdinck

11 noiembrie 2011 15:09

O prezenţă scenică uimitoare, cu o tehnică vocală excelentă şi o anvergură de trei octave şi jumătate, energic, cu un simt al umorului licentios, un sentiment de recunostinţă şi un efect fermecător asupra femeilor de toate vârstele.

Aşa poate fi descris celebrul cântăreţ britanic Engelbert Humperdinck la vârsta de 75 de ani,”regele muzicii romantice” ce se pregăteşte să concerteze peste aproximativ trei săptămâni pentru prima data pe o scena din România.
Într-un interviu acordat recent pentru East Anglian Daily Times, Engelbert Humperdinck a povestit câteva dintre întâmplările amuzante petrecute alături bunul său prieten Jimi Hendrix, dar şi câteva secrete din legătura specială cu Elvis Presley.
O relatare interesantă face referire la unul dintre concertele sale, când Jimi Hendrix s-a oferit să cânte din spatele cortinei.
„Cu puţin timp înainte de începerea unui show, chitaristul meu nu se prezentase la scena . Atunci, Jimi Hendrix s-a oferit să mă ajute spunându-mi: „Nu-ţi face griji omule, voi cânta eu pentru tine” .I-am spus lui Jimi că este imposibil să apară pe scenă cu mine, iar el a zis: „În regulă omule, voi cânta din spatele cortinei!”, încercând să mă liniştească. A fost un gest minunat. A cântat fiecare piesă. Era ca şi cum se auzeau trei chitarişti în spatele meu în loc de unul. A pus acolo toate trucurile sale şi a sunat extraordinar. Mi-aş fi dorit ca acele momente să fi rămas inregistrate undeva, dar ce mai pot face acum…este prea târziu”. – relateaza Engelbert Humperdinck.
Deşi, sunt mai bine de 4 decenii de la primul său hit, Engelbert Humperdinck nu accepta sub nicio formă ideea de a se retrage la un moment dat, ci se afla într-o permanentă desfăşurare de forte. În prezent este ovaţionat de  zeci de mii de fani din Marea Britanie, încântaţi de melodiile binecunscute din catalogul său vast. “The last waltz with you”, “Release me”, “Quando, quando”, sau “Spanish Eyes”  îmbinate armonios cu paşi de dans uimitori şi presărate cu anecdote sau povestiri amuzante sunt ingredientele show-ului perfect prezentat în cadrul actualului turneu “World Tour”.
Un lucru este sigur: Atunci când Dumnezeu a împărţit  carisma şi talentul, omul născut sub numele Arnold George Dorsey a obţinut cel mai mult din fiecare.
Managerul său Gordon Mills a fost cel care i-a sugerat să îşi schimbe numele în imposibilul de uitat Engelbert Humperdinck, după compozitorul austriac din secolul al 19-lea, cel care a adaptat Hänsel şi Gretel în spectacol de operă. Pentru a crea o alură de mister în jurul cântăreţului, Mills a insistat ca acesta să evite orice contact cu fanii după concerte, chiar dacă asta ar fi însemnat să fugă pe fereastră. Aceasta idée a functionat, iar proaspăt botezatul Humperdinck a cunoscut succesul cu hit-ul “Release me”, la scurt timp după contractul obţinut cu casa de discuri Decca.
Un personaj artistic cu un istoric extrem de interesant, pe care românii îl vor putea aplauda mai bine de două ore pe 3 decembrie, când va evolua pe scena Sălii Palatului din capitală  alături de band-ul magnific present de altfel  în toate show-urile sale.
Biletele au preţuri cuprinse între 90 – 600 RON şi sunt disponibile la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center etj.2, în Str. Moise Nicoară nr.18, la Sala Palatului, în reteaua Eventim şi online prin www.vreaubilet.ro şi www.eventim.ro.

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro