Moartea unei actrițe de Oscar! Poliția a redeschis ancheta, după trei decenii de la decesul lui Natalie Wood

18 noiembrie 2011 13:45

În 1981, actrița Natalie Wood, o divă a anilor 50 și 60, recompensată cu un Oscar pentru rolul ei din ”Spledonare în iarbă”, murea în circumstanțe misterioase, în timpul unei croaziere în California. După trei decenii de la decesul îndrăgitei vedete, poliția a redeschis ancheta, datorită unor noi informații în acest caz.

Polițiștii americani au redeschis ancheta în cazul morții actriței Natalie Wood, decedată în timpul unei croaziere în largul coastelor insulei Catalina, din California, la 29 noiembrie 1981.
După ce inițial s-a crezut că este vorba de un accident, o serie de speculații au apărut în presă la acea dată, răsturnând ipotezele polițiștilor. Mai nou, alte date vin să sprijine și mai mult teoria că ar fi fost vorba despre o crimă.
Natalie Wood, care a jucat în filme extrem de apreciate în anii 50, cum ar fi ”Rebel fără cauză”, alături de James Dean, ”Gypsy” sau ”Poveste din cartierul de vest” se afla în noimebrie 1981 pe iahtul personal, numit Splendour”, împreună cu soțul Robert Wagner, cu care plecase într-o croazieră. Pe ambarcațiune cu ei se afla și bunul lor prieten actorul Christopher Walken.

Cum a murit Natalie Wood. Teoria oficială

Potrivit teoriei oficiale, Natalie Wood și cei doi bărbați ar fi luat cina într-un restaurant de pe chei, iar apoi au urcat la bordul iahtului pentru a ciocni un pahar. În acel moment Robert Wagner și Christopher Walken au început să se ia la ceartă, iar actrița a plecat de pe punte, îndreptându-se spre cabina principală. După ce spiritele se calmaseră, ea a mers din nou pe punte, pentru a lansa la apa o barcă pneumatică. Actrița a fost găsită ulterior înecată. 
Însă informații apărute recent dau peste cap teoria inițială. O martoră prezentă în apropierea locului unde era andocat iahtul susține că a auzit o femeie țipând după ajutor, la miezul nopții.
În plus, căpitanul vasului, Dennis Davern, prezent în seara cu pricina pe iaht, este de păreer că Robert este responsabil pentru moartea actriței.
”Nu a făcut eforturi pentru a o localiza. Cred că a fost ceva de genul ^Nu o vom căuta prea mult, nu vom aprinde nici lanternele, nu vom anunța pe nimeni chiar în momentul acesta^”, a declarat Davern, care susține că Wagner a încercat să mușamalizeze totul.
Mai mult, sora lui Natalie a încercat de câteva ori să-i convingă pe anchetatori să reînceapă cercetările, deoarece crede că actrița a fost omorâtă.
Pentru întreaga Americă, dar și pentru cinefilii din toată lumea pierderea lui Natalie Wood, a fost o adevărată dramă. La înmormântarea actriței a fost o adevătrată paradă de staruri, de la Frank Sinatra, Liz Taylor, Fred Astaire, Gregory Peck și Sir Laurence Olivier.
 
 

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro