Alexandru Ciucu: „Eleganţa ţine de atitudine şi mai puţin de bani”

20 februarie 2012 06:02

Creatorul de modă Alexandru Ciucu crede că poți să te îmbraci bine și cu bani puțin. Deși este designetul vestimentar oficial al casei regale din România și nu oricine își permite să poarte ținutele lui, Alexandru Ciucu spune că banii nu îți garantează eleganța, ci atitudinea.

„Eleganţa ţine în primul rând de atitudine şi mai puţin de bani. Vreau să spun astfel că hainele scumpe nu garantează eleganţă, pentru că, dacă sunt combinate greşit, rezultatul poate fi dezastruos. Deci pentru a fi elegant este nevoie de educaţie vestimentară înainte de a fi nevoie de bani. Odată cu educaţia în domeniu, vor sosi şi informaţiile cu privire la sezonul de reduceri, la designerii cu potenţial aflaţi la început de drum care au creaţii spectaculoase şi preţuri de debut, la brandurile care nu au nimic de a face cu eleganţa şi multe altele.

În modă, ca şi în alimentaţie, oferta este uriaşă atât ca volum, cât şi ca diversitate. Aşa cum unele alimente ne afectează în mod negativ sănătatea, unele haine ne deteriorează imaginea”, a spus Alexandru Ciucu pentru evz.ro.
Întrebat care sunt cel mai des întâlnite greşeli vestimentare la români, acesta a spus:
„Printre cele mai frecvente derapaje vestimentare masculine pot aminti alegerea greşită a mărimii sacoului, nerespectarea sau neadaptarea ţinutei la dresscode-ul cerut în anumite circumstanţe şi lipsa grijii pentru aspectul pantofilor”.

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro