EXCLUSIV. Cum se poate întineri aspectul mâinilor? Esteticianul Adina Alberts răspunde

18 iulie 2017 23:10

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre cum putem ameliora aspectul îmbătrânit al mâinilor.

Am 65 de ani iar mâinile mele sunt scheletice şi pline de pete. Ce se poate face pentru a întineri aspectul lor?

Pentru a reface volumul normal al mâinilor, este vorba de faţă lor externă, se injectează fie acid hialuronic fie grăsime proprie.

În cazul în care se optează pentru acid hialuronic, intervenţia este costisitoare pentru că materialul costă destul de mult, iar cantitatea necesară de injectabil este de câteva fiole. Acidul hialuronic se resoarbe, deci după 6-12 luni procedura trebuie repetată şi adăugat acid hialuronic pentru refacerea corectă a volumelor la nivelul fetelor dorsale ale mâinilor.

Dacă se decide că injectarea de grăsime este metodă cea mai potrivită, atunci grăsimea se va recolta, de regulă, de la nivelul abdomenului, se va prelucra şi se va injecta la nivelul fiecărui spaţiu intermetacarpian. De menţionat că 40-50% din grăsimea injectată se va resorbi, deci este nevoie de cel puţin încă o intervenţie la 6-12 luni de la prima. După obţinerea rezultatului dorit, acesta va fi definitiv!

În cazul în care pacienta este fumătoare, injectarea de grăsime nu are rezultatele scontate pentru că nicotină produce vasoconstrictie, adică închide vasele de sânge, şi astfel, la grăsimea transplantată nu ajunge suficient oxigen, aceasta se distruge şi va fi eliminată de către organism.

Deci în cazul fumătoarelor se va utiliza doar acidul hialuronic, care nu este ţesut viu şi deci nu are nevoie de oxigenare.

În ceea ce priveşte petele, dacă hidrataţi corect mâinile, zilnic, dacă puneţi mănuşi de plastic după ce aţi aplicat o masca specială pentru mâini, dacă masaţi săptămânal mâinile cu peelinguri speciale din acizi de fructe ( sau pur şi simplu va faceţi masaj cu zeamă de lămâie), dacă feriţi mâinile de expunerea exagerată la soare, atunci petele de vârstă vor întârzia să apară.

Dacă acestea au apărut deja, aplicaţi toate cele de mai sus, iar suplimenatar, pe perioada iernii, folosiţi conform instrucţiunilor de folosire, o crema de depigmentare preparată după reţete magistrale, creme pe care le puteţi găsi în clinicile de specialitate. Atenţie, pe toată perioada utilizării cremelor de depigmentare, nu trebuie să expuneti mâinile la soare, pentru că petele se vor agrava.

În ultima instanţa, dacă se doreşte o varianta mai rapidă de rezolvare, se poate face peeling chimic sau laser, petele sunt îndepărtate dar toate metodele de prevenire ale reaparitiei lor, precum şi cele de îngrijire ale mâinilor descrise mai sus, trebuiesc aplicate ulterior.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro