Cum scăpăm de mirosul neplăcut al picioarelor?

24 octombrie 2011 19:39

Toamna aduce cu sine temperaturi scăzute, ploaie şi umezeală. Pentru confortul termic se impune purtarea unor articole de îmbrăcăminte adecvate şi încălţămintea închisă.

Însă, pantofii, ghetele şi sosetele mai groase pot constitui sursa producerii transpiraţiei picioarelor şi a unui climat propice dezvoltării bacteriilor şi ciupercilor. Acestea, în sine, nu miros însă, „excrementele” lor emană mirosul neplăcut şi repulsiv, informează site-ul medicpentrutine.ro.
– Preocupaţi-vă zilnic de igiena proprie. Spălaţi-vă cât mai des pe picioare, cu apă caldă şi săpun, şi frecaţi-le bine, cu o bucată de material abraziv sau o piatră specială, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Nu treceţi cu vederea zona dintre degete: acolo pot „poposi” numeroase bacterii şi ciuperci.
– După fiecare baie sau duş ştergeţi foarte bine picioarele cu un prosop de bumbac. Dacă acestea nu sunt complet uscate mirosul neplăcut poate apărea, la scurt timp după ce v-aţi spălat. După ce v-aţi uscat picioarele complet aplicaţi o soluţie antiperspirantă (talc, bicarbonat de sodiu) sau un unguent antibacterian.
– Purtaţi şosete moi din bumbac şi schimbaţi-le cât mai des. Evitaţi purtarea şosetelor din material sintetic şi a încălţămintei din plastic sau alte materiale care favorizează transpiraţia.
– Ori de câte ori este posibil, încercaţi să nu purtaţi aceleaşi încălţări două zile la rând. Lăsaţi încalţămintea să se „usuce” timp de 1-2 zile înainte de a o purta din nou.
Intră pe site-ul medicpentrutine.ro ca să afli şi alte sfaturi pentru a scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor!

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro