Finală magnifică în Australia, de asta s-a inventat tenisul! ^Kerber a răpus ”balaurul” Serena. Halep a căzut de pe locul 2! FOTO&VIDEO

30 ianuarie 2016 13:39

AUSTRALIAN OPEN – finala feminină

SERENA WILLIAMS (1) – ANGELIQUE KERBER (7) 4-6, 6-3, 4-6

AICI, statistica superbei finale


Finală electrizantă, superbă prin dramatism și schimburi de mingi, la Australian Open. Partida a fost decisă după trei seturi pline de suspans și de emoții. Tensiunea a crescut progresiv cu înaintarea în joc.

Kerber a produs surpriza, triumfând după două ore și 8 minute. ”Angi” urcă pe locul 2 WTA, detronând-o pe Simona Halep (în meciurile directe, românca o conduce cu 2-0).

Kerber a luat primul set și l-a cedat pe cel de-al doilea. Apoi, în decisiv, Kerber, excelentă mai ales în defensivă, a avut 5-2, dar a cedat două game-uri, 5-4. Nu i-a tremurat racheta și a făcut break pe serviciul Serenei, înhățând trofeul.

Serena a pierdut a cincea finală de Mare Șlem a carierei, prima ratată în setul decisiv. Serena rămâne cu 21 de titluri în carieră, cu unul mai puțin decât Steffi Graf (Germania), cea care deține recordul absolut în ”era Open”.

Kerber a trăit periculos tot turneul. În turul doi, a salvat o minge de meci contra japonezei Misaki Doi (locul 64 WTA). Apoi, s-a ridicat, trecând și de Victoria Azarenka, printre altele.

”Angi” Kerber devine prima jucătoare din Germania care câștigă un turneu de Mare Șlem în acest secol. Înaintea ei, o făcuse Steffi Graf, la Roland Garros (1999).

La final, Kerber s-a prăbușit pe teren. Serena a acceptat cu fair-play eșecul, felicitându-o sinrer și îmbrățișând-o pe adversară.

Este prima dată când Angelique reușește să bată numărul 1 mondial (a disputat în carieră, în total, 514 meciuri). Și ce moment a găsit să spartă gheața!

”Când am salvat mingea de meci în turul doi, mă vedeam deja în avionul de Germania. Visul meu s-a împlinit în această noapte. Sună nebunește, când spui că sunt campioană de Mare Șlem. Mulțumesc familiei, echipei mele!” – Angelique Kerber, după finală, în timp ce plângea în hohote.

Tennis Australian Open 2016

”Încerc să-mi amintesc o finală mai frumoasă, dar nu-mi amintesc!”, suedezul Mats Wilander, specialist Eurosport.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Setul 1 – Kerber s-a impus după 39 de minute, producând o mică surpiză. Cu 21 de titluri de Mare Șlem, Serena o poate egala la acest capitol pe Steffi Graf (Germania), deținătoarea recordului în era Open. Williams are 6 victorii la Melbourne. Recordul absolut, Margaret Court – 24, atins în epoci diferite.

Setul 2 – A durat 33 de minute. Serena a dominat această manșă, servind mai variat (a renunțat la forță, în favoarea plasamentului). Situația așilor este 3-3. Se merge în setul decisiv, în care Williams, care vine din urmă, pornește cu prima șansă.

Setul 3 – Kerber a condus cu 2-0, a fost egalată, apoi, la 3-2, s-a desprins iarăși la două game-uri, fructificând a cincea șansă de break în game-ul 6, pe serviciul Serenei. S-a făcut 5-2, apoi Kerber a servit la 5-3 pentru titlu, dar duăă după ore de joc, s-a făcut 5-4, scor la care nemțoaica a avut 30-0 pe serviciul adversarei. A făcut break și după 56 de minute a cucerit primul ei titlu de Mare Șlem al carierei. În total, Williams a comis 6 duble greșeli.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Williams (34 de ani) și Kerber (28 de ani) s-au duelat de șase ori, iar americanca s-a impus de cinci ori. Kerber se află la prima finală a unui turneu de Grand Slam şi, în cazul unui succes, va urca pe locul 2 WTA, urmând s-o depăşească pe Simona Halep. În meciurile directe, Halep o conduce cu 2-0 pe Kerber.

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro