La Campionatul Mondial din Brazilia, România joacă cu tineretul

26 noiembrie 2011 17:05

Eliza Buceschi (18 ani) şi Denisa Dedu (17 ani) sunt cele mai tinere handbaliste din lotul convocat de Radu Voina pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Deşi spun că au fost foarte emoţionate când au aflat că sunt selecţionate pentru turneul sud-american, ele au trecut peste trac cu ajutorul colegelor mai experimentate.

Eliza Buceschi evoluează pe postul de inter stânga şi a fost căpitanul echipei naţionale de tineret la Campionatul European din Olanda, unde România a ocupat locul şase. Prima apariţie într- un meci oficial pentru senioare s-a produs în partida cu Portugalia din preliminariile CE 2012.
“Am fost uimită de convocarea la echipa naţională pentru Turneul Carpaţi, dar ni s-a explicat că fiecare are şansa ei. Pentru mine e o surpriză că am fost aleasă să merg în Brazilia, dar e şi o decizie care mă face să fiu mai receptivă la ceea ce mi se transmite. Acest lucru mă ambiţionează pentru a mă ridica la nivelul colegelor mele”, a explicat Eliza.

Dedu este încă la liceu

Cealaltă puştoaică din lot, Denisa Dedu, este portarul echipei Corona Braşov, nu a terminat încă liceul şi prin prezenţa ei la Campionatul Mondialul din Brazilia, care va avea loc în perioada 3-18 decembrie, va intra în istoria echipei naţionale de handbal feminin a României ca fiind jucătoarea cea mai tânără care participă la un turneu final.
“Am fost agitată când am aflat că voi juca alături de jucătoare experimentate, precum Cristina Vărzaru, Carmen Amariei, Talida Tolnai sau Aurelia Brădeanu, dar am fost primite foarte bine de colege şi acum nu mai avem emoţii. Fetele au fost extrem de drăguţe şi cu mine, şi cu Eliza, şi ne ajută cu sfaturi pentru a ne integra cât mai repede în sistemul echipei”, a mărturisit tânăra care a debutat la naţionala de senioare, la Trofeul Carpaţi, din urmă cu o săptămână.

Iulia Curea şi-a pus «mustaţă»

“Tricolorele” au fost extrem de bine dispuse vineri, la conferinţa de presă oficială desfăşurată cu o zi înainte de plecarea spre Brazilia. Deşi au fost temperate în declaraţii, handbalistele au zâmbit mult şi au fost puse pe şotii. La poza de grup, unele dintre ele au stat pe jos, alături de preşedintele FRH, Cristian Gaţu, iar Iulia Curea a folosit părul Cristinei Vărzaru, care era în faţa sa, pe post de mustaţă. Colegele au poreclit-o “State de România”, după celebrul personaj dintr-un cunoscut serial de televiziune.

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro