Momente emoționate la Bischofshofen. Accidentat grav anul trecut, pe trambulina austriacă, americanul Nick Fairall s-a întors la locul nenoricirii. În scaun cu rotile, precum Mihai Neșu, ”icarul” visează iar să sară cu schiurile! Asemănare incredibilă între cei doi supraviețuitori! FOTO&VIDEO

07 ianuarie 2016 08:18

Slovenul Peter Prevc a învins miercuri la Bischofshofen, câștigând Turneul celor 4 Trambuline (DETALII, AICI), însă Nicholas „Nick” Fairall (26 de ani) a fost omul zilei în stațiunea austriacă. Pe 5 ianuarie 2015, în urmă cu fix un an, ”icarul” american, component al naționalei SUA la JO 2014, se accidenta grav, după ce pica la aterizare, în ultima etapă a competiției. Acum, Nick a ales să vină la Bischosfofen. Din scaunul cu rotile a salutat trambulina și mulțimea emoționată, promițând că va încerca să meargă din nou. Ba nu doar atât! ”Visez să zbor din nou!”.

Pe 5 ianuarie 2015, Fairall a suferit leziuni grave ale coloanei vertebrale la Bischofshofen, în calificările ultimei etape ale Turneului celor 4 Trambuline, ediția precedentă, a 63-a. După aterizare, aparent bine făcută, cu telemark, de  123 de metri, Nick și-a pierdut echilibrul și a căzut violent.

63rd Four Hills Tournament 63rd Four Hills Tournament 63rd Four Hills Tournament 63rd Four Hills Tournament

A urmat chin în scaunul cu rotile și eforturi incredibile de a se recupera, asemănătoare cu cele pe care le face fostul internațional român Mihai Neșu. AICI, ultimele detalii despre situația medicală a ”Bichonului”. De altfel, cei doi seamănă ca două picături de apă!

64th Four Hills Tournament in Bischofshofennesu scaun

 

 

 

 

Mihăiță Neșu, în scaun cu rotileMihai Neșu

„Sunt recunoscător sunt pentru tot sprijinul din partea familiei, a prietenilor și a fanilor mei. Mă ajută să trec peste cele mai grele momente din viața mea”, mărturisea Nick, în urmă cu patru luni. 

Pe 5 ianuarie, la Bischofshofen, Fairall a suferit o accidentare îngrozitoare: două coaste fracturate, plămânul drept perforat, ruptură în zona rinichiului, hemoragii internă. Peste toate, fractură dislocare a vertebrelor L1, care i-a declanșat paralizie la nivelul picioarelor. După o lună în spital în Schwarzach, sportivul, care a fost operat la doar două ore de la incident, a revenit în SUA, unde a început imediat recuperarea. A făcut progrese în fiecare zi, încetul cu încetul, iar după aproape cinci luni, a început să-și simtă vârful degetelor picioarelor. Și Neșu, 32 de ani, lovit și mai grav pe 10 mai 2011, în timpul unui antrenament în Olanda, la Vitesse Arnhem –  a paralizat de la gât în jos, – a început să simtă pișcături în mâini. ”Cel mai important lucru în recuperarea mea este rabdarea! Iar eu mă bucur de viața mea, indiferent de circumstanțe„, spune Nick.

Nick-832x548
La fix un an de la accidentare, Fairall a revenit la Bischofshofen. Pe 5 și pe 6 ianuarie a asistat la ultima etapă a celei de-a 64-a ediții a Turneului celor 4 Trambuline.  ”Sunt atât de încântat să mă întorc aici, în Bischofshofen. E ca o dorință de Crăciun care mi s-a îndeplinit! Această excursie mă motivează să continuu să lucrez din greu! Eu sunt optimist, poate voi reuși să mai săr o dată în viață! M
ulțumesc tuturor celor care m-ați sprijinit, ajutându-mă să mă întorc aici”, a declarat Nick, chiar la trambulina care l-a paralizat, emoționându-i pe suporterii din tribună.

12524308_10153354181242151_6266562346113645475_n12494960_10205483664674101_6273347837606782621_n
„Aș fi putut alege să stau acasă și să nu fac nimic. Dar am decis că, i
ndiferent de probleme, să fiu în mișcare, să mă bucur de viața mea. Îi încurajez pe toți să facă același lucru”, a adăugat americanul, Parcă e frate cu Neșu. Și Mihăiță, părăsit de soție, care și-a pierdut ambii părinți în doar un an, e activ, prin fundația sa.

Un alt învingător e rusul Dimitri Vasiliev (36 de ani). A căzut de nenumărate ori, dar, ca o pisică, a revenit de fiecare dată.

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro