Se demolează patinoarul Flamoropol. Arena-sandwich de 2.000.000 de euro din Otopeni, gata în august

26 martie 2016 08:48
Patinoarul pe care îl construiește omul de afaceri Ion Țiriac în Otopeni (Ilfov) va fi gata pe 10 august, a anunțat fostul hocheist Eduard Pană, primul român în Hall of Fame al sportului cu crosa și pucul, fost șef al FRHG. ”Nea Dadu” e consilierul lui ”Țiri”, și el fost jucător de hochei pe gheață.
”Va fi un patinoar-sandwich, cu 500 de locuri. Pe 10 august va fi gata! Construcția va costa 2.000.000 de euro”, a explicat Eduard Pană, pentru Dolce Sport. Pană și Țiriac au fost în Ungaria, cu elicopterul privat magnatului, pentru a vedea arena din Debrețin, care a servit ca model.

73350patinoar-1
 
”S-au cumpărat deha rolbe, mantinele, dar și motorul pentru facerea gheții. Urmează să fie aduse porțile”, a explicat ”nea Dadu”. Țiriac ar fi vrut să facă un complex sportiv la Otopeni, cu piscină olimpică, însă s-a lovit de ”cheltuieli în plus” cerute de diverse persoane. ”Nu plătesc nici o taxă”

Pe de altă parte, demolarea vechiului patinoar Mihai Flamaropol ar urma să înceapă în două săptmâni a început în această săptămână. Deși ar fi trebuit să debuteze anul trecut!

”Demolarea ar putea dura câteva luni. Bătrânul patinoar se va lăsa greu, e o construcție comunistă în cea mai serioasă perspectivă”, explică Pană.
Arena construită în 1950 va fi pusă la pământ, pentru a lăsa loc unui complex modern de peste 20 de milioane de euro.
Patinoarul ar trebui să aibă 3.000 de locuri, cu o mie în plus faţă de cel vechi, iar caietul de sarcini spune că ar trebui terminat la finalul lui 2016. Puțin probabil!
image-2014-11-27-18678508-0-patinoar-flamaropol
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro