Inspecție la ”Arena Națională”! ISU n-a dat avizul. Stadionul poate funcţiona doar „pe răspunderea beneficiarului”! GALERIE FOTO

18 februarie 2016 19:59

ACTUALIZARE. Inspecţia nu a adus nimic nou, reprezentanţii ISU declarând că nu s-a luat încă o decizie în ceea ce priveşte redeschiderea Arenei Naţionale! Meciul amical cu Spania, programat pe 27 martie, este în ceaţă! „Se poate juca doar pe răspunderea beneficiarului”, au precizat reprezentanţii ISU.

Aspectele de legalitate vizează unele modificări legislative, adoptate ieri (n.r. – miercuri) în Camera Deputaților, și anume că au fost propuse o serie de amendamente, printre care stabilirea unui termen de intrare în legalitate pentru obiectivele care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, așa cum este și Arena Națională. Aceste obiective au obligația de a obține acest act până la 31 decembrie 2016. Până la acest termen, obiectivele funcționează pe răspunderea beneficiarului din punct de vedere al asigurărilor măsurilor de securitate la incendii. Nu se supun la aceste excepții acele obiective la care se constată încălcarea gravă a securității la incendiu. Acelea vor fi oprite de la funcționare, dar nu este cazul Arenei Naționale”, a precizat adjunctul ISU, colonelul Benone Duduc.

Cum Arena Naţională nu a primit încă aviz, Primăria Bucureşti, în calitate de proprietar şi Federaţia Română de Fotbal, în cea de beneficiar, pot folosi stadionul doar pe propria răspundere.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

”Arena Națională”, stadion închis după tragedia din Clubul Colectiv (30/ 31 octombrie 2015), ar putea fi redeschisă, după ce oficialitățile au constatat că nu are toate avizele, iar securitatea spectatorilor este pusă în pericol. O decizie va fi luată astăzi, la ora 18.00, când este programată o inspecție la care vor lua parte reprezentanți de la Pompieri, Poliție, FRF, prin președintele Răzvan Burleanu, Primăria Capitalei, precum și un inspector UEFA.

”Vă informăm ca joi, de la ora 18:00, are loc, la Arena Națională, o inspecție ce vizează reevaluarea stadionului. Acțiunea are loc în prezența domnului Vasile Dâncu, vicepremier, ministru al Dezvoltării și Administrației, a autorităților locale, reprezentate de primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a lui Petre Tobă, ministru de Interne, și a domnului Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal”, se informează într-un comunicat de presă.

Cluburile bucureștene, dar și LPF presează pentru ca arena de cinci stele din Capitală să fie reintrodusă în circuitul fotbalistic, mai ales că urmează jocurile din play-off-ul Ligii 1, precum și partidele din Cupa Ligii și din Cupa României.

Dacă stadionul va redeveni funcțional (problema cea mare era constituită de lipsa avizului la acoperișul retractabil), va găzdui meciul amical Spania – România, programat pe 27 martie (ora 20.45). Dacă partida nu se va putea disputa în Capitală, va fi găzduită de ”Cluj Arena”.

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro