Așa tată, așa fiu! Andrei Marc n-are de la cine să învețe cum stă treaba cu profesionismul. Tatăl său a jucat pentru o echipă de blatiști și era prieten cu sticla de whisky

07 martie 2016 22:12

Personajul negativ al derby-ului Dinamo – Steaua 1-1, de duminică seară, a fost fotbalistul ”câinilor”, nemțeanul Andrei Marc (22 de ani).

O declarație care arată câtă minte deține stoperul adus de la Ceahlăul a iritat la culme, pe bună dreptate, lumea fotbalului.

După derby, moldoveanul cu capul mare, dar creier puțin, a fost întrebat, la zona mixtă: ”Îți pare rău de ce i s-a întâmplat lui Marica? (n.r. – s-a accidentat și a fost înlocuit în minutul 39 cu Muniru)”. ”Nu, nu îmi pare”, a răspuns Marc junior, apoi a făcut semn cu mâna către cer, semn că, astfel, Dumnezeu a făcut dreptate!

GABI4701

Reacțiile anti-Marc au fost vehemente. ”E un nesimțit!”, a tunat Adrian Porumboiu, fost patron la FC Vaslui.

”Sifonul” lui ”Pinalti” din vestiar

Cine este Andrei Marc? Provine dintr-o familie cu tradiție în fotbal. Tatăl său a fost un jucător emblematic pentru Ceahlăul. A fost chiar căpitanul echipei.

Ovidiu Marc a jucat pentru Ceahlăul, o echipă care făcea o grămadă de blaturi sub cupola vestitei Cooperative, în Divizia A. A făcut-o în 187 de meciuri, marcând 49 de goluri. Din cele aproape 200 de prezențe, în 70 a fost purtătorul banderolei de căpitan.

Marc era ”sifonul” din vestiar al patronului Gheorghe Ștefan – ”Pinalti”. El și cu Mihai Ionescu erau prieteni ai paharului. ”Ăștia beau whisky cu cana”, era o expresie la modă, în anii ’90, pentru a-i descrie pe cei doi mijlocași centrali.

Tac-su se pitește ca un laș!

După retragere, Ovidiu Marc n-a reușit mare lucru nici ca antrenor. A cochetat cu o formație locală, Cetatea Tîrgu-Neamţ, apoi, după ce și-a dus fiul la Dinamo, s-a ales cu un post de scouter pe zona Moldovei din partea grupării ”câinilor roșii”.

”Mă gândeam că Andrei e prea mic, ca să se apuce de fotbal. Vremurile erau cum erau, iar condițiile de pregătire, așa cum erau la vremea respectivă. Mă gândeam la binele lui. Voiam să-l văd sănătos, nu să nu-l văd la fotbal“, povestea Ovidiu Marc, pentru portalul zch.ro.

Ovidiu Marc este și laș, pe deasupra. SportNews a dorit să ia legătura cu tatăl dinamovistului, pentru a căuta posibile explicații la gândirea rudimentară a tânărului. În pofida apelurilor telefonice și a unui sms, Marc senior n-a răspuns!

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro