Descoperire fabuloasă! Clubul de fotbal Universitatea Cluj este condus de către nepotul lui Anghel Iordănescu. O poveste fabuloasă, cu pirați și cu sirieni țepari!

22 ianuarie 2016 22:12

Intrată în insolvență în urmă cu 3 ani, divizionara secundă Universitatea Cluj este în pericol de dispariție. Asta după ce doi dintre foștii jucători ai ”șepcilor roșii”, Emilian Dolha și Ionuț Neag, au cerut intrarea clubului în faliment la Tribunalul Botoșani. Respectivii au de recuperat câteva salarii.

Totuși, răul nu-l reprezintă fotbaliștii care reclamă drepturi neachitate, ci patronii care au căpușat gruparea ardeleană. Fugarul Florian Walter și-a făcut cele mai importante șmenuri, dar nu este singurul care s-a ”înfruptat”, căpușând activitatea clubului prin diferite firme-fantomă.

Acum, formația-simbol a Ardealului este în moarte clinică. În termeni juridici, societatea se află în reorganizare. A fost pus un administrator judiciar, tocmai pentru a se găsi soluții de salvare.

Acest post-cheie, de administrator judiciar, este ocupat în prezent de către Marieta Anastasescu. De fapt, cel care conduce clubul este Valentin Iordănescu, ginerele Marietei. Valentin este, totodată, nepotul selecționerului Anghel Iordănescu și vărul lui Edward – antrenorul de la Pandurii.

Valentin Iordănescu este căsătorit cu fiica Marietei Anastasescu – o avocată care ar fi colaborat cu în trecut și cu firma lui Adrian Năstase și are legături periculoase.

Născut în Iași, acum 65 de ani, Anghel Iordănescu are doi frați. Unul dintre aceștia, Ștefan, are un băiat, care este Valentin.

Site-ul numaiu.ro îi face o caracterizare dură lui Valentin Iordănescu, conducătorul fără chip:

Când autocarul a rămas fără ITP, problema ajunge la el. Când juniorii au o deplasare importantă, el dă binecuvântarea. Când un jucător vrea să vină sau să plece de la ”U”, trebuie să vorbească cu el. Colaboratorul fostului antrenor, sfetnicul actualului tehnician. Știe tot ce se întâmplă la ”U” pentru că pe la el trebuie să treacă orice problemă și de el depinde rezolvarea ei. Nepot, soț, ginere, fără o calitate oficială la ”U”, conduce însă clubul de mai bine de o jumătate de an fără ca multă lume să îl cunoască”, scrie site-ul asimilat fanaticilor suporteri ardeleni.

”În șase luni a ajuns să conducă tot clubul, deși nu are o funcție oficială. Are, în schimb, o calitate unică: este ginerele Marietei Anastasescu, administratorul judiciar al clubului! Alina Anca Anastasescu, soția lui Valentin Iordănescu, este avocat definitiv în Baroul București și apare, alături de Marieta Anastasescu, pe tabloul practicienilor în insolvență la firma A&A Consultants IPURL. În urmă cu mai bine de trei ani, ziarul dezvăluiri.ro din Constanța scria că CERONAV (Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale) antrenează timp de șase luni un lot format din 100 de foști militari nigerieni.

Sub titlul ”Pirații nigerieni sunt instruiți în România”, dezvăluiri.ro scria că foștii militari nigerieni sunt ei înșiși cei mai de temut pirați care acționează în apele Golfului Guineii, iar costurile instruirii contingentului de nigerieni aflați la acea vreme în România sunt suportate Hasta Security, firmă în care asociat unic este Anca Alina Anastasescu. În cadrul societății activau la acel moment și trei britanici, unul dintre ei fiind un fost militar al forțelor speciale britanice!”, se mai arată în articol.

”Revenind la noul nostru conducător, trebuie spus că debutul său la ”U” a fost unul extrem de spectaculos: l-a adus pe sirianul care a ”cumpărat” clubul în toamnă! Souheil Khadra nu a plătit însă niciodată banii pentru acțiuni, astfel că tranzacția nu a mai fost oficializată.

Ulterior, în căutarea unui alt investitor, Valentin Iordănescu a fost cel care a purtat discuțiile cu patronul olandez al lui Trencin în vederea preluării Universității Cluj.

Și această pistă s-a închis foarte repede, astfel că Valentin și-a îndreptat atenția mai mult spre Cluj și probleme de zi cu zi ale clubului. Cum apropiații familiei îl descriu mai repede ca un afacerist de garsonieră, departe de anvergura și talia avocaților de la A&A Consultants, Valentin Iordănescu a devenit un fel de om bun la toate la ”U”. A adus jucători obscuri în probe, a încercat să găsească transferuri pentru câțiva foști sau actuali componenți ai lotului, fără vreun rezultat notabil. Ca o paranteză, cam tot în această perioadă, un alt personaj fără multe atribuții oficiale la club (blond, din Alba), a strâns prietenia cu el, mirosind o breșă în sistem!”, se încheie articolul plin de dezvăluiri.

 

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro