E oficial! Se pune batista pe țambal în scandalul pariurilor! ”Vom avea un moment 0! Acum, vor fi doar suspendări ușoare și amenzi!” / EXCLUSIV

24 februarie 2016 12:31

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, reunit luni în ședință, a discutat situația pariorilor din fotbalul românesc (până acum, au fost prinși, oficial, Nicolo Napoli, Flavius Stoican, Mihai Costea și Marius Ninel Șumudică).

Oficialii au ajuns la concluzia că antrenorii și jucătorii prinși nu trebuie pedepsiți drastic, mai ales că ”peste 80% din Liga 1, fie că sunt conducători, jucători sau antrenori, pariază!”- Marius Ninel Șumudică. În mod normal, suspendarea pentru cei prinși că joacă la pariuri fără a avea voie este de doi ani, la care se adaugă o amendă de 300.000 de lei.

Şumudică: ”Peste 80% din Liga 1, fie că sunt conducători, jucători sau antrenori, pariază!”

Un oficial al unei echipe din Liga 1 anunță apocalipsa: ”Fotbalul românesc s-ar închide”

Nicolo Napoli, prins și el în ofsaid mare la pariuri! Miza sume uriașe: 5.000 de euro, în două săptămâni!Prins cu minciuna: de ce nu putea juca din Italia

”Am plecat de la baza problemei. Ce se urmărește? Stârpirea acestui fenomen, al pariurilor. Cum o putem face? Tragem linie după aceste cazuri, dăm câte o penalizare pe actualele prevederi, după care vom tăia în carne vie. Probabil că Șumudică și Costea vor scăpa cu pedepse mai blânde, dar la recidivă, pedepsele sunt drastice. Se poate merge până la declararea acesui om de fotbal drept persona non-grata, adică scoaterea din fotbal. Asta se dorește, după părerea mea. E părerea mea, să nu se credea că mă erijez în membru al Comisiei de Disciplină. Asta am vorbit între noi, cei din Comitetul Executiv”, ne-a declarat Auraș Brașoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF.

Auraş Braşoveanu, preşedintele Farului FOTO: sptfm.ro

Auraş Braşoveanu, preşedintele Farului FOTO: sptfm.ro

”Vom avea un moment 0! Acum, vor fi doar suspendări ușoare și amenzi!”, confirmă un alt membru din forul federal. Șumudică poate fi amendat cu o sumă cuprinsă între 10.000-300.000 de lei. Noile norme impuse de Comitetul de Urgență (jumătate de pedeapsă pentru cei care îi recunosc fapta și iertare totală, pentru cei care colaborează și dau informații despre alții) confirmă intențiile federalilor. 

În fotbalul românesc au mai exisitat momente 0, mai ales când a venit vorba despre blaturilor din fotbal. Nu s-a respectat, așa că avem meciuri trucate și în aceste vremuri. În 2003, omanenii de fotbal și politicienii au stabilit în ședință desființerea Cooperativei din fotbal (cea plină de reciprocități).

Comisia de Disciplină a FRF are pe ordinea de zi astăzi – miercuri (24 februarie) cazurile Marius Ninel Șumudică și Mihai Costea.

Ce spune regulamentul disciplinar al FRF

„Art. 60.5: Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani

b) penalitate sportivă de 300.000 de lei.”

Între timp, Comitetul de Urgență a mai introdus niște prevederi, care spun că pariorul care recunoaște fapta de prima audiere la comisiei (ceea ce Șumudică a și făcut) beneficiază de reducerea cu jumătate a pedepsei, iar dacă va colabora și îi va da pe alții în gât – va fi iertat de tot!

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro