Fotbalistul prins jucând la pariuri a plecat din țară. Miercuri are termen la Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF

25 ianuarie 2016 10:25

După despărţirea de FC Voluntari, Mihai Costea (27 de ani) a parafat un contract pe două sezoane cu Al Ittihad Kalba, formaţie din liga secundă a  Emiratelor Arabe Unite, informează digisport.ro.

Costea Mihai Ittihad Kalba

Costea speră să facă uitate toate problemele prin care a trecut, totul culminând cu rezilierea contractului la Voluntari după ce a fost fotografiat într-o casă de pariuri, lucru interzis de regulament.

În acest campionat, Mihai Costea a evoluat în 9 meciuri pentru FC Voluntari. Au fost 7 în prima divizie, unu în Cupa Ligii şi unu în Cupa României. A reuşit o pasă de gol.

Al-Ittihad Kalba, club fondat în 1972, luptă pentru promovare. Gruparea din Emirate a mai urcat în primul eșalon în 2011, dar a retrogradat. Echipa e pe cinci, din 9, în eșalonul 2, divizia A, cu 7 puncte după 5 runde. Din lot fac parte Papa Waigo, atacant senegalez de 32 de ani, fost la Genoa, Fiorentina sau Southampton, marocanul Fettah sau sirianul Ayan.

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal a avut vineri pe ordinea de zi, pentru a treia oară în 2016, ”cazul Costea”, fotbalistul prins de ”Libertatea” jucând la pariuri sportive, într-o agenție ”Fortuna” din zona Ilfov.

Nici de această dată, instanța sportivă n-a luat vreo decizie, sub pretextul unor audieri suplimentare, asta deși SportNews a publicat inclusiv biletele jucate de atacant. AICI, deciziile de vineri ale comisiei, care a decis că este nevoie de un alt termen, 27 ianuarie, pentru a lămuri un caz limpede ca lumina zilei.

Până acum, oganismul condus de Daniel Cernat l-a audiat doar pe avocatul atacantului. Pretextând că-și caută echipă în străinătate, Mihai Costea nu s-a prezentat la audieri. Într-un final, Mihai Costea, fără contract după ce FC Voluntari l-a dat afară, va trebui să se prezinte la comisie, pentru a cunoaște acuzele și să-și construiască astfel apărarea, având în vedere punctele din regulamentul sportiv pe care le-a încălcat.

Comisia de Disciplină știe ce anume a jucat olteanul pe bilete, în după-amiaza zilei de 25 noiembrie, după ce a primit o informare completă din partea Comisiei de Integritate, însă are nevoie să primească respectivele bilete pe cale legală. Printre evenimentele alese de fostul stelist, și un meci din Liga 1. AICI, detalii.

Ce spune regulamentul

Este cunoscut faptul că Regulamentului Disciplinar le interzice fotbaliștilor să joace la pariuri sportive. Conform art. 60 din Regulamentul Disciplinar, Mihai Costea riscă o suspendare de doi ani.

Alineatul 5 prevede că ”fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA / UEFA / FRF / LPF / AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cu interzicerea oricărei activităti legate de fotbal pentru 2 ani și cu o penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

Aici, primul episod al scandalului.

Mihai Costea Libertatea

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro