FRF susține că știe biletele jucate de către fotbalistul-parior Mihai Costea, proba care-l înfundă pe oltean! Atacantul a mizat pe un meci din Liga 1! A fost partida respectivă una trucată? Câteva detalii aduc aminte de perioada de aur a Cooperativei! Ce s-a decis miercuri la ”Disciplină” / EXCLUSIV

20 ianuarie 2016 19:46

ACTUALIZARE. FRF a publicat astă-seară, pe site-ul oficial, decizia luată în cazul Mihai Costea. Comisia de Disciplină a dat un nou termen cauzei, pentru vineri, 22 ianuarie, atunci când este așteptat la judecată și fotbaslistul. AICI, toate hotărârile luate miercuri de Comisiei de Disciplină.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Cazul fotbalistului-parior Mihai Costea, dezvăluit de ”Libertatea” și de SportNews, s-a aflat azi, pentru a doua oară, pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, orgasnism condus de Daniel Cernat. Decizia luată de forul federal în acest dosar nu ne-a parvenit, însă cert este că pe atacant îl paște o suspendare drastică.

Mihai Costea (27 de ani) este tot mai încolțit, iar scuzele pe care le-a invocat până acum cad una după alta. Fără echipă după ce FC Voluntari i-a desfăcut contractul, fostul atacant al Stelei nu s-a prezentat nici la ședința de azi a Comisiei de Disciplină. Ca și la primul termen de judecată, și-a trimis avocatul.

A picat varianta turcilor

Oficialii federației dețin controlul asupra cazului și intenționează, cel puțin la nivel declarativ, să taie în carne vie. Comisia de Integritate a FRF, cea care preluat prima cazul, a întocmit un dosar beton, cu probe puternice, pe care l-a trimis apoi la ”Disciplină”. ”Știm ce a mizat Costea, dar vrem să facem totul ca la carte, să obținem dovezile pe cale legală”, au motivat oficialii de la ”Casa Fotbalului”. Aceștia au negat varianta lansată de turcii de la ”Fanatik”, care au scris că ”Nilă” ar fi pariat pe partida Antalyaspor – Giresunspor 2-1, din Cupa Turciei, disputată pe 15 decembrie și socotită ca fiind suspectă (AICI, detalii).

Scor din alte vremuri

În ziua în care a fost fotografiat în agenția din Ilfov a casei de pariuri ”Fortuna”, miercuri – 25 noiembrie (ora 17.33), Mihai Costea avea pe bilete meciuri din Liga Campionilor (Șahtior Donețk – Real Madrid 3-4, printre ele), dar și un joc suspect din Liga 1, Pandurii Tg. Jiu – Concordia Chiajna 2-0 (goluri Răduț 42 și Hora 68), disputat la Severin pe 27 noiembrie (adică la două zile distanță de ziua vizita înregistrată în agenție) și contând pentru etapa a 19-a. Cum în tur, în runda a 6-a de campionat, scorul a fost 3-0 pentru ilfoveni, rezultatul din retur aduce aminte de reciprocitățile de odinioară (tu câștigi acasă la tine, eu câștig acasă la mine; se făceau, de obicei, la diferențe de două goluri, și nu la un gol, pentru ca nu cumva să se ”trezească” vreunul să marcheze la spartul târgului și să strice înțelegerea conducătorilor). Pandurii este pregătită de Edward Iordănescu, fiul selecționerului.

Interesant de aflat este dacă Mihai Costea avea vreun pont legat de meciul de la Severin, anume dacă știa rezultatul dinainte. Plătit cu 5.000 de euro la Voluntari, Costea era un jucător înrăit la pariuri. Erau zile când olteanul miza, la o singură ”mână”, 2.000 de lei.

Ce spune regulamentul

Fotbaliștii și antrenorii din România sunt bănuiți de multă vreme că joacă la pariuri sportive, direct sau prin intermediari. Astfel se explică rezultatele tot mai ciudate înregistrate la anumite partide. Este cunoscut faptul că Regulamentului Disciplinar le interzice fotbaliștilor să joace la pariuri sportive. Conform art. 60 din Regulamentul Disciplinar, Mihai Costea riscă o suspendare de doi ani. Alineatul 5 prevede că ”fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA / UEFA / FRF / LPF / AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cu interzicerea oricărei activităti legate de fotbal pentru 2 ani și cu o penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro