Liga 1, etapa 19

Steaua – Pandurii 3-1 

Au marcat: Enache (20, 54 – penalty), Pintilii (51) / Herea (33)

VIDEO, AICI, AICI

Steaua a realizat prima victorie după trei etape în care câștigase un singur punct și a revenit pe locul 1 în clasament, acolo unde se instalase sâmbătă seara Viitorul.

Roș-albaștrii au făcut o primă repriză slabă, încheiată 1-1, dar s-au trezit în partea secundă. Reghecampf a operat două modificări inspirate la reluare, cea mai importantă fiind schimbarea lui Tamaș, care a comis multe greșeli în prima repriză.

REACȚII

Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua: ”Sunt mulțumit de cele trei puncte. Dar din nou primim gol ușor. Mentalitatea jucătorilor trebuie să fie să marcheze șapte goluri dacă se poate. Trebuie mai multă responsabilitate. Nu sunt supărat pe Tamaș, a greșit la golul primit. Se întâmplă. Trebuie să învețe din greșeli. Fundașii centrali trebuie să fie concentrați la puținele faze care le avem în apărare.

Denis Man are calități, dar trebuie să-l integrăm cu grijă. Am fost supărați după înfrângerea cu Dinamo, meci pe care nu trebuia să-l pierdem. Nu sunt supărat pe fani. Nici noi nu jucăm prea bine, dar sunt sigur că ne vom reveni. Patronul nu a fost la meci, dar am vorbit cu el și era bucuros pentru rezultat. 

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

Urmează meciurile cu Villareal și Astra, ambele sunt importante. Mergem în Spania să câștigăm. Viitorul a fost pe primul loc meritat. Va fi un play-off frumos”.

Petre Grigoraș, antrenor Pandurii: ”Îmi pare rău. Am prins o conjunctură favorabilă. Am fi putut scoate mai mult, dar în repriza secundă i-am respectat prea mult. Am avut și câteva indisponibilități. Unii ar fi trebuit să respecte mai mult fotbalul, nu se știe când vor mai juca pe Arena Națională. În prima repriză, pe lângă golul lui Țucudean am mai avut și alte situații. Îi urez succes Stelei, să prindă o zi mai bună cu Villareal, să se califice, dar va avea o misiune grea. În ceea ce mă privește, aș vrea să-mi duc la capăt contractul, dar nu în condițiile actuale. Jucătorii vor pleca”.

Ovidiu Herea, Pandurii: ”Am jucat cu o linie de fund improvizată cu doi copii. Poate dacă eram toți am fi emis pretenții. Ei au fost mai proaspeți decât noi. E păcat de ceea ce se întâmplă la Pandurii. Dacă nu se rezolvă problemele financiare în câțiva ani nu vom mai avea fotbal în România. Sunt câteva echipe care emit pretenții la titlu. E un campionat echilibrat în partea de sus”.

Mihai Pintilii, mijlocaș Steaua: ”Fără spectatori a fost o senzație urâtă. Se auzeau toate înjurăturile din teren. Importante sunt cele trei puncte. Suporterii au tot dreptul să fie supărați. Sperăm să obținem un rezultat bun la Villareal și să ne calificăm în primăvara europeană. Golul cu Ungaria a fost mult mai frumos decât ce cu Pandurii. Înfrângerea cu Dinamo ne-a durut, dar ce să facem, să nu ne mai prezentăm la meciuri? Capul sus!”.

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime
Recomandări
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime

Gabriel Enache, mijlocaș Steaua: ”Am făcut un joc foarte bun. Am dominat cap-coadă, am marcat două goluri și sunt bucuros că am revenit pe locul 1. Suntem dezamăgiți că n-au fost suporteri la meci. Suntem foarte încrezători pentru meciul de joi cu Villareal. N-am simțit presiune după ce Viitorul a trecut pe locul 1, pentru că avem echipă bună”.

Lucian Sânmărtean, mijlocaș Pandurii: ”După o primă repriză destul de bună a noastră, ne-am prăbușit în partea secundă. Steaua a meritat victoria. I-am zis lui Herea că va da o ”ciocârlie”. Și eu dacă eram mai odihnit  poate atacăm poarta la ocazia pe care am avut în prima parte. Sunt deschis la orice discuții, încă mai pot juca. Mi-aș dori să revin la Steaua, dar nu depinde de mine”. 

Fotografii: Facebook Steaua

15267926_1534495033233184_2504584680117397811_nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Final de meci.

Min. 90: două minute de prelungiri.

Min. 81: Steaua a ratat prin Jakolis desprinderea la trei goluri.

Min. 73: schimbare la Pandurii. A ieșit Brânzan, a intrat Trifu.

Min. 73: schimbare la Steaua. A ieșit Pintilii, a intrat Jakolis. Banderola de căpitan a fost preluată de Toșca.

Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni
Recomandări
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni

Min. 68: Denis Man a avut ghinion. Puștiul Stelei a șutat în bară și a ratat o șansă mare de a marcat primul gol în campionat. Mijlocașul a înscris în meciul din Cupa României, cu Foresta.

Min. 54: GOL STEAUA, 3-1. Enache a transformat precis penaltyul obținut de Momcilovic. Brînzan l-a lovit pe fundașul stânga în coapsă, în suprafața de pedeapsă iar Cristi Balaj a dictat lovitură de la 11 metri..

Min. 51: GOL STEAUA, 2-1.  Pintilii a primit o pasă foarte bună de la De Amorim, după care a șutat sub bară. A fost o fază prelungită de atac la care au mai contribuit Enache și chiar Pintilii.

Min. 48: cartonaș galben pentru Pintilii. Mijlocașul Stelei va fi suspendat la meciul cu Astra Giurgiu.

Min. 46: schimbări la Steaua. Au ieșit Tamaș, foarte slab în prima repriză, și Boldrin, au intrat Bourceanu, respectiv Achim. 

S-a reluat jocul.

Pauză.

Min. 33: GOL PANDURII, 1-1. Herea l-a învins pe Stăncioiu cu un șut din careu, după o nouă gafă mare în defensiva Stelei. Țucudean i-a ”furat” mingea lui Tamaș, i-a pasat lui Sânmărtean, mijlocașul l-a deschis bine în careu pe fostul rapidist.

Min. 23: schimbare la Pandurii. A ieșit Antal, accidentat, a intrat Hlistei.

Min. 20: GOL STEAUA, 1-0. Pandurii a avut repunere de la margine în jumătatea de teren a Stelei. Roș-albaștrii au recuperat minge prin Pintilii și au declanșat un contraatac rapid, condus de puștiul Denis Man și finalizat de Enache, cu un șut sec la colțul lung. 

Min. 15: încă o acțiune curajoasă a pandurilor finalizată însă cu un șut slab expediat de același Sânmărtean.

Min. 12: Gorjenii s-au apropiat de buturile Stelei, după o greșeală a lui Tamaș, dar fostului stelist Lucian Sânmărtean i-a fost milă, parcă, să tragă la poartă și a pasat unui coechiper, iar faza s-a răcit.

Min. 8: Steaua a ratat prima ocazie importantă prin Enache, care a trimis cu capul pe lângă poartă mingea centrată de Momcilovic.

Min. 1: a început meciul.

INFO: Steaua are în formula de start doi jucători sub 21 de ani: Ovidiu Popescu și Denis Man.

INFO: Arena Națională este dezolantă. Sunt doar câteva zeci de spectatori în tribune.

Echipele de start

Steaua: Stăncioiu – Tamaș, Moke, Toșca, Momcilovic – Pintilii (cpt.), Ovidiu Popescu – Enache, Man, Boldrin – De Amorim.

Rezerve: Niță – Jakolis, Aganovic, Achim, Enceanu, Onțel, Bourceanu.

Pandurii: R. Stanca – Ungurașan, Mrzljak, Pițian, Brânzan – Răuță, L. Sânmărtean (cpt.) – Antal, Voiculeț, Ov. Herea – Țucudean.

Rezerve: Lazăr – I. David, Trifu, Hlistei, Trocan, Pîrcălabu, Dodoi.

Arbitru: Balaj Pavel Cristian (Baia Mare).

Asistenți: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), Nicoară Marius (Drobeta Turnu Severin).

Rezervă: Bîrsan Marcel (Bucureşti).

Observatori: Constantin Stătescu (București), Dumitrescu Eduard (Piteşti).

Steaua Bucureşti

Laurențiu Reghecampf
“Trebuie să fim mai responsabili, mai ales la nivelul la care vrem să jucăm. Nu cred că există vreo echipă cu salariile noastre și cu plățile la zi. Cu siguranță în iarnă vom încerca să schimbăm foarte multe. Nu am câştigat de trei etape, dar încă suntem pe primul loc. Eu zic că totul va fi bine dacă o să ne calificăm mai departe în Europa League. Nu ştiu nimic de Hamburg, sunt doar zvonuri din presa germană. Deocamdată mă gândesc la meciul cu Pandurii. Trebuie luaţi în serios, ca să nu o păţim şi noi ca CFR Cluj”.

► Echipa probabilă: Fl. Niţă – Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momčilović – Bourceanu, Pintilii – Enache, Boldrin, De Amorim – Tudorie

► Rezerve: Stăncioiu, Moke, Aganović, V. Achim, Jakoliš, Ad. Popa, Man

► Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Pandurii Târgu Jiu

Petre Grigoraş
“Nu avem niciun fel de presiune. Cu cât reuşim să scoatem mai multe puncte, este un mare bonus pentru noi. Este limpede pentru toată lumea că până în iarnă ne vom desfăşura activitatea împreună, vom încerca să jucăm, să ne facem datoria, iar din iarnă sunt convins că se va trage linie şi se va lua o decizie. În iarnă vom vedea care sunt posibilităţile clubului de a-şi mai putea desfăşura activitatea la un nivel înalt. Asta înseamnă să-ţi plăteşti jucătorii cu ceea ce s-a scris în contracte în vară sau în contractele mai vechi. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, poate unii dintre ei vor pleca”. (gorjeanul.ro)

► Echipa probabilă: Stanca – Pleaşcă, Unguruşan, Vasiljević, Grecu – Sânmărtean, Mrzljak – Herea, Voiculeţ, Pârcălabu – Țucudean

► Rezerve: Lazar, Trocan, Piţian, Hlistei, Răuţă, Brânzan, L. Antal

► Antrenor: Petre Grigoraş

Meciurile all-time din Liga 1:

2005-2006: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 1 – 2
2005-2006: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1 – 0
2006-2007: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 0 – 0
2006-2007: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1 – 0
2007-2008: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 0 – 0
2007-2008: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 0 – 1
2008-2009: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1 – 0
2008-2009: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 2 – 0
2009-2010: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1 – 0
2009-2010: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 0 – 0
2010-2011: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 2 – 0
2010-2011: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 1 – 1
2011-2012: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1 – 2
2011-2012: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 1 – 1
2012-2013: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 0 – 0
2012-2013: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 2 – 0
2013-2014: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 1 – 1
2013-2014: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 2 – 2
2014-2015: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 6 – 0
2014-2015: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 3 – 1
2015-2016: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 0 – 3
2015-2016: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1 – 1
2015-2016: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 0 – 1 | play-off
2015-2016: Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1 – 1 | play-off
2016-2017: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 0 – 1

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Leguma din piețe care a ajuns să coste dublu față de carne. Prețurile i-au enervat pe români
FANATIK.RO
Leguma din piețe care a ajuns să coste dublu față de carne. Prețurile i-au enervat pe români
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Patru zodii cu noroc în dragoste în luna aprilie. Cupidon e de partea lor
FANATIK.RO
Patru zodii cu noroc în dragoste în luna aprilie. Cupidon e de partea lor
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Știrileprotv.ro
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Unica.ro
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Observatornews.ro
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
HOROSCOP
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
RECOMANDĂRI