CS U Craiova – CFR Cluj 2-1 

Au marcat: Băluță (45+1), Mitriță (51) / Vera (61)

VIDEO AICI, AICI

Pe un stadion ”Ion Oblemenco” plin până la refuz, CSU Craiova a obținut, sâmbătă, o victorie eroică, scor 2-1, cu liderul CFR Cluj. În urma acestui succes, trupoa olteană a reintrat în lupta pentru titlu.

Devis Mangia: ”A fost o atmosferă superbă, am început bine meciul, am dat apoi acel gol în finalul primei părţi. La fel, după pauză am marcat din nou, am făcut un joc foarte bun. Era normal să ne retragem pe final, aveam şi un om în minus, dar ne-am apărat foarte bine. Când întâlneşti echipe precum CFR Cluj trebuie să ai atenţie, pentru că orice eroare te poate costa. Fizic ei sunt foarte puternici, dar noi am ştiut cum să-i blocăm. Sunt fericit că am semnat contractul, avem un proiect şi trebuie să-l ducem la capăt! E un public minunat aici. Nici nu mă gândeam atunci când jucam la Severin că voi juca mai apoi pe un astfel de stadion şi cu un asemenea public în spate”

Alexandru Băluță: „Mă aşteptam să fie un meci cu mulţi nervi. S-au încins spiritele la sfârşit. Nu mai poţi să le spui nimic arbitrilor. Nu poţi nici să respiri pe teren. Am primit uşor primul galben. Mi s-a părut normal să îl întreb de ce mi-a dat galben. Mi-a zis să tac din gură. La al doilea galben, Culio a fost şmecher, a căzut uşor şi am primit cartonaşul roşu pe care nu îl meritam. Voi lipsi cu Dinamo. Nu mai pot schimba nimic. Mi-a părut rău, mai era din meci. M-ar fi durut sufletul să ne egaleze. Meritam să câştigăm”

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

Alexandru Mitriță: ”A fost un meci absolut superb, am jucat pentru cei din tribune. Am câştigat contra liderului şi suntem foarte fericiţi! Tot ce am pregătit la antrenamente am pus în practică, ne-a ieşit totul perfect. Am exersat mult la antrenament loviturile libere şi mă bucur că am reuşit un asemenea gol. Sper că le-am oferit suporterilor un spectacol adevărat. Sper acum să continuăm pe aceeaşi linie şi să ne clasăm cât mai sus la finalul sezonului”

Dan Petrescu: „Suntem supărați, am pierdut un meci în care Craiova a fost mai bună decât noi în primele 15 minute, apoi CFR a fost echipa mai bună până la final. A fost un meci cu multe faze controversate și dacă o să le analizați o să vedeți că în două dintre ele am fost dezavantajați clar. La primul gol al Craiovei nu a fost corner, iar la Gustavo a fost henț și penalty clar”

Ciprian Deac:  „Noi ne-am învins singuri în această seară. Noi jucătorii am pierdut acest meci pentru că ne-am trezit târziu. Din păcate am pierdut. În viață trebuie să știi să mai și pierzi. Acest meci ne va motiva pentru viitor. Nu suntem o echipă invincibilă. Vom pune la punct lucrurile mai puțin bune în pauza competițională”

Cristian Manea: ”Am intrat prea lejer, dar ne-am revenit în a doua repriză. Dacă abordam la fel și prima repriză altfel ar fi fost rezultatul. Important este că suntem pe primul loc. Merităm acest lucru și așteptăm vacanța. Nu trebuie să găsim alibiuri acum. Ne pare rău că am pierdut, dar trebuie să mergem mai departe. Nu am ce să-i reprosez arbitrului, important este că suntem acolo sus. Dan Petrescu ne-a zis că-i pare rău că am intrat prea lejeri în prima repriză”

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime
Recomandări
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime

Final de meci.

Min. 90: Balonul trimis cu capul de Vera trece pe lângă poartă

Min. 81: Băluță este eliminat, după un fault la Culio. CSU Craiova joacă în inferioritate numerică

Min. 74: Calancea a scos în corner mingea trimisă cu capul de Omrani

Min. 70: Martic a reluat complet aiurea, din poziție ideală de gol

INFO: La meci asistă și selecționerul naționalei României, Cosmin Contra

Min. 61: Vera a marcat din fața porții, la prima atingere de balon!

Min. 60: Calancea a scos greu, de lângă bară, mingea trimisă de Djokovici

Min. 60: Băluță a trimis în transversală, cu un șut din careu

Min. 59: Păun a trimis balonul puțin pe lângă vinclu

Min. 51: Mitriță a trimis balonul în vinclu, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri

Min. 47: Clujenii au cerut penalty, la o pătrundere a lui Culio în careul Craiovei

A început repriza secundă

Min. 45+1: Băluță, aflat la limita ofsaidului, a reluat balonul cu capul din 7 metri și l-a învins pe Arlauskis

Min. 39: Bancu a reluat din unghi, Arlauskis a prins

Min. 27: Culio, găsit bine în careu de Deac, a trimis mingea pe lângă poartă

Min. 25: Antrenorul Dan Petrescu este atenționat de arbitru că va fi trimis în tribune, dacă mai protestează

Min. 15: Craiova deține inițiativa, CFR Cluj se apără cu mult calm

Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni
Recomandări
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni

Min. 10: Arlauskis a respins acrobatic mingea șutată de Mateiu

A început meciul

CS U Craiova: Calancea – Popov, Kelici, Martici – Briceag, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Mitriţă (63 Gustavo), Băluţă, Burlacu (77 R. Popa). Rezerve: Mitrovici, M. Roman, Gustavo, R. Popa, Bărbuţ, Dimitrov, Screciu

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Rus (85 Nouvier), Culio – Deac, Djokovici (61 Urko Vera), Păun (69 Mailat) – Omrani
Rezerve: Vâtcă, Peteleu, Luchin, Nouvier, Mailat, Balde, Urko Vera

Partida CSU Craiova – CFR Cluj se va disputa cu casa închisă, toate cele 29.000 de bilete puse în vânzare fiind epuizate.

Echipe probabile

Arbitru: Kovacs Istvan (Carei).

Asistenți: Şovre Octavian (Satu Mare), Avram Valentin (Bucureşti).

Rezervă: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti).

Observatori: Vidan Adrian (Bucureşti), Dan Potocianu (Reșița).

Antrenorul echipei de fotbal CS Universitatea Craiova, Devis Mangia, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţia pe care o pregăteşte trebuie să intre pe teren doar cu gândul la victorie în meciul cu CFR Cluj, programat sâmbătă, în ultima etapă a anului în Liga I.

”Nu mă pot gândi că o echipă intră pe teren cu gândul să facă un meci egal. Nu face parte din modul meu de gândire şi nu trebuie să facă parte nici din cel al jucătorilor mei. Ştim că meciul se poate terminat în trei feluri, dar noi trebuie să intrăm pe teren cu gândul să obţinem maximum, să îl ducem în cea mai bună direcţie pentru noi şi pentru fanii noştri. Aceasta este mentalitatea corectă”, a declarat italianul înaintea partidei cu liderul.

”Sper că va fi o partidă frumoasă. Suntem două echipe care au caracteristici diferite, dar noi vom face totul pentru a-i bucura pe suporterii noştri”, a subliniat Mangia.

Tehnicianul apreciază că situaţia este diferită faţă de partida cu FCSB de la Severin, pierdută cu 2-5, după un gol primit în primul minut de joc.

”E o situaţie diferită faţă de derby-ul cu FCSB de la Severin, e o echipă diferită. După cum se ştie, în meciul cu FCSB am greşit mult, am început rău, au fost atâtea probleme. Cred că sâmbătă va fi un meci diferit, şi din punct de vedere al caracteristicilor echipelor, e vorba de o echipă care e prima în clasament, care are numere foarte importante, câştigă aproape mereu, primeşte puţine goluri şi are valori importante. Avem şi noi calităţile noastre şi trebuie să ştim să le punem în valoare”, a arătat Mangia.

”CFR Cluj este o echipă care are jucători importanţi, care riscă puţin, îmi doresc să fie o partidă frumoasă, iar restul lucrurilor cad în plan secund. E clar că va fi o partidă complicată, o arată campionatul pe care îl face CFR. E normal să fac complimente unei echipe care e prima în clasament cu asemenea cifre în dreptul său. Noi vom încerca să ne impunem calităţile noastre, diferite, dar cred că sunt de respectat atât ale noastre, cât şi ale lor. Trebuie să fim concentraţi şi atenţi de la început, CFR e o echipă care poate fi periculoasă în orice moment al meciului, dar dacă suntem atenţi restul îl poate face atmosfera”, a subliniat Devis Mangia.

Mangia consideră că Universitatea e singurul club din ţară care poate umple un stadion cum e ”Ion Oblemenco” şi s-a arătat foarte mulţumit de faptul că CFR Cluj e considerată o echipă ”mai italiană” decât formaţia din Bănie.

”Nu cred că există alt club în România care să poată vorbi de suporterii săi în aşa mod cum e la Craiova, să umple propriul stadion. Sunt fericit din acest motiv şi sunt convins că sâmbătă va fi plin stadionul”, a spus Mangia.

”Eu sunt mulţumit că nu suntem consideraţi o echipă italiană. Eu prefer să fim o echipă care încearcă mereu să se impună, să câştige”, a afirmat tehnicianul din Peninsulă.

”Din punct de vedere tactic va fi un meci diferit de cel cu Viitorul, care a fost o partidă deschisă din puncte de vedere tactic. Au fost două echipe care au încercat să se întreacă una cu alta. Mâine va fi diferit. Trebuie să fim capabili să ‘citim’ momentele şi situaţiile care vor apărea pe teren”, a mai spus antrenorul Universităţii.

Mangia s-a referit şi la absenţa mijlocaşului Ovidiu Hoban de la CFR Cluj (suspendat pentru cumul de cartonaşe): ”Hoban este un jucător important pentru ei, pentru sistemul de joc pe care îl foloseşte Dan Petrescu. Dacă mâine se va schimba ceva din punct de vedere tactic vom vedea sau dacă pune pe altcineva în locul său. Va fi un lucru interesant de urmărit”.

Universitatea nu va putea conta pe Fausto Rossi, care a fost operat, şi nici pe portughezul Tiago Ferreira, accidentat, în timp ce pentru Datkovic va fi ”dificil să joace”, dar ceilalţi jucători din lot sunt disponibili.

Mangia a explicat absenţa lui Spahija din lot la ultimele meciuri: ”Este doar o alegere tehnico-tactică. Avem mulţi jucători în lot, iar antrenorul trebuie să facă alegeri. Nu vreau să pun mai mult de 1-2 fundaşi centrali pe banca de rezerve. Un alt aspect este cel al jucătorilor sub 21 de ani. Prefer să am trei la dispoziţie, pentru a nu risca nimic”.

Mangia a menţionat că are ”ideile clare asupra formaţiei”, dar echipa de start o va decide după antrenamentul de vineri.

Petrescu are emoţii 

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, și-a pus în gardă jucătorii: ”Sigur va fi un meci foarte greu şi cred că cea mai grea deplasare a noastră din acest campionat. Au jucat două meciuri pe acest stadion, au câştigat cu 3-1 ambele meciuri şi sunt convins că fanii i-au ajutat foarte mult, au jucat practic în 12 jucători. Un public foarte cald, pasionat, care ajută echipa. Domnul Mangia a făcut treabă excelentă, se ştie că la Craiova e un club greu, nu îi e uşor, dar prin rezultate şi cum joacă echipa a reuşit să aducă un echilibru. Joacă echipa de pe locul 1 cu cea de pe locul 3, nu cred că există altă echipă în România care să fie favorită la Craiova. Cel mai bun cadou ar fi să nu pierdem, pentru că e un meci foarte greu”.

– Ultima meci disputat cu oltenii în postura de gazde: 1 aprilie 2017, CS U Craiova – CFR 1-4 (Gustavo / dublă Deac, Alexandru Păun, Gomelt).

– Ultima victorie din contul craiovenilor: 30 aprilie 2017, CFR – CS Universitatea 0-3 (dublă Ivan, Zlatinski).

– Cea mai recentă dispută directă: 10 septembrie 2017, CFR – CS Universitatea 2-1 (Culio, Balde, respectiv Gustavo).

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CS U Craiova – 24 ani şi 7 luni; CFR – 27 ani şi 7 luni.


Citește și: Ce spune expertul grafolog despre criminala de la metrou: are complex de inferioritate, se credea urâtă și era depresiv

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Leguma din piețe care a ajuns să coste dublu față de carne. Prețurile i-au enervat pe români
FANATIK.RO
Leguma din piețe care a ajuns să coste dublu față de carne. Prețurile i-au enervat pe români
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Patru zodii cu noroc în dragoste în luna aprilie. Cupidon e de partea lor
FANATIK.RO
Patru zodii cu noroc în dragoste în luna aprilie. Cupidon e de partea lor
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Știrileprotv.ro
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Unica.ro
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Observatornews.ro
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
HOROSCOP
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
RECOMANDĂRI