Sârbul Marko Vujin a fost cel mai bun prieten al lui Marian Cozma: au jucat împreună, făceau vacanțe împreună, și-au făcut primul tatuaj împreună. ”Nici azi nu-mi vine să cred că my brother nu mai e!” / FOTO și VIDEO

08 februarie 2016 07:31

Interul sârb Marko Vujin (31 de ani, Kiel, Germania) a fost cel mai bun prieten al lui Marian Cozma. Stângaciul și ”Păsărilă” al nostru erau vecini în Veszprem, stăteau împreună în autocar, în avion şi în camera de hotel, iar în vacanțe erau tot nedespărțiți. „Nu-mi vine să cred nici acum, la șapte ani, că «my brother» nu mai este! Va rămâne mereu în inima mea!”, recunoaște stângaciul.

NIN_6426
”Aşa ne spuneam unul altuia, «my brother». Discutam mult şi înaintea meciurilor despre scheme de joc, Iar Petre, tatăl lui Marian, m-a considerat mereu al doilea lui fiu. Îi trimit mereu mesaje de încurajare. I-am scris sms de Revelion: «La mulți ani, papa!»”, afirmă Vujin, azi la Kiel, în Germania, după mulți ani la Veszprem, unde s-a și apropiat de Marian Cozma, transferându-se amândoi la echipa maghiară în 2006.

Și-au făcut împreună primul tatuaj

TATUAJE COZMAMarko Vujin
”Ne știam din 2004, de la un meci al naționalelor. Ne-am împrietenit, eram vecini în Veszprem, beam cafeaua dimineața împreună, luam prânzul, mergeam la antrenamente… Amândoi eram singuri, fără iubite, știu că ne-am dus la un salon să ne facem câte un tatuaj, să mulțumit Celui de Sus și familiei, pentru ce ne-a dat. Am convenit amândoi asupra mesajului. El și-a scris pe antebraț «Nihil Sine Deo», eu mi-am desenat «Ubique familie regnum meak», rememorează Marko, care era poreclit ”Nutella” de Marian.

”Marian? A fost săritor, prieten de nădejde, toată lumea îl iubea la Veszprem. Știu că ajutat o mulțime de oameni săraci, o făcea o în tăcere, fără tam-tam. A fost un bărbat adevărat, lumea a devenit mai săracă fără el”, conchide sârbul.

Superstiția lui Vujin

Superstițios, după o accidentare gravă la genunchi, survenită după moartea lui Cozma, Vujin observat: ”Marian s-a născut pe 8 septembrie în 1982, și a murit pe 8 februarie. După moartea lui, am câștigat primul meci acasă, împotriva spaniolilor Ademar Leon, din Liga Campionilor, 28-26. În ultimele trei minute, nici una dintre echipe nu a putut înscrie. 28-26 l-am citit astfel: 28 inversat e 8.2, adică 8 februarie. 26 e numărul anilor pe care i-a dat Dumnezeu!”.

264
Marko n-a fost la ”Patriota”. Ce șansă!

Cu noroc, Vujin n-a fost prezent la localul Patriota, când prietenul său a fost ucis. Poate ar fi avut și el aceeași soartă nefastă, fiindcă sigur ar fi sărit pentru amicul lui. Portarul Pesici și-a pierdut un rinichi, fiind nevoit să se retragă, iar Sesum a fost grav rănit la ochi. Pe 8 februarie, după 42-23 în campionat, cu Balatonfured, Marian și Marko au fost la localul cu specific italian preferat de ei, Chianti. ”Am mâncat carpaccio și friptură în sânge cu sos de ciuperci”, își amintește Vujin. De acolo, au plecat la barul Mokka, unde îi invitase colegul Gergo Ivancsik, care-și boteza copilul, pe micul Mate. După acest eveniment, Vujin spune că s-a simțit obosit și n-a mai mers și la Patriota, unde au plecat să continue distracția Marian Cozma, Sesum, Pesic, Ferenc Ilyés, un handbalist de origine română, și alți coechipieri. În local, după un conflict rămas neclar cu un clan de rromi, Cozma a fost înjungiat mortal.

CER_61801-765x576CER_61861-765x510

Cel mai înalt handbalist din lume

Marian Cozma declarase cu câteva zile înainte de tragedie că nu mai vrea să joace la naţională sub comanda lui Aihan Omer. Jucătorul lui Veszprem i-a anunţat în scris pe oficialii Federaţiei că se retrage de la prima reprezentativă. În trecut, când fusese uitat de selecţionerii de la lot, Cozma fusese tentat să joace pentru naţionala ungară! Cozma era cel mai înalt handbalist de naţională din lume la ora decesului. Cu cei 2,11 metri ai săi îi devansa pe ungurul Laszlo Nagy (2,09 m) şi pe spaniolul Alberto Val Sancho (2,08 m). Unul dintre impresarii care se afla în contact cu regretatul handbalist aflase că reprezentanţi ai clubului FC Barcelona erau interesaţi să-l transfere pe Marian, chiar dacă handbalistul tocmai îşi prelungise contractul cu Veszprem. Era visul lui să joace la FC Barcelona, una dintre cele mai mari echipe ale Europei.

Poza1Poza13XEKyHc884453-02

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro