O casă de pariuri on-line le trimite jucătorilor suma care trebuie declarată la ANAF. ^Informațiile vor ajunge și la organul fiscal, așa că șansele de a păcăli statul sunt ca și inexistente

29 ianuarie 2016 11:41

Casa de pariuri Stanleybet vine în întâmpinarea jucătorilor de pariuri din mediul on-line și le trimite acestora, prin e-mail, sumele câștigate în anul 2015, sume pentru care fiecare parior din mediul virtual are obligația să le declare și să plătească statului un impozit de 1% din acestea. Asta în condițiile în care legea n-o obligă pe Stanleybet să facă acest serviciu.

Cum jucătorilor le este destul de dificil să țină o evidență câștigurilor la pariuri pe parcursul unui an întreg, gestul respectivei case de pariuri este unul binevenit. E un gest de normalitate, care ar trebui copiat și de către alți operatori.

Mai mult, Stanleybet mai face un pas în care îi ajută pe pariori. Le oferă posibilitatea asistență pentru a completa formularul 200, cel care trebuie completat către ANAF.

Și mai oferă un detaliu, pe care jucătorii nu trebuie să-l ignore: respectivele informații financiare vor fi trimise și către organul fiscal. Așadar, cei care au de gând să nu declare veniturile obținute la pariuri sportive în mediul on-line ar putea fi ușor identificați de către stat și amendați conform legii.

Iată mesajul primit de către un jucător la pariuri la Stanleybet:

RAPORT CU PRIVIRE LA VENITURILE OBTINUTE IN 2015

In conformitate cu prevederile legale, te informam ca am generat pentru tine raportul cu privire la veniturile obtinute in 2015, din participarea la jocurile de noroc la distanta (on-line) organizate pe site-ulstanleybet.ro, dupa cum urmeaza:

Data si ora Venituri obtinute
– lei –
2015-08-07 00:01:42 1915.00
TOTAL 1915.00

Conform legislatiei in vigoare, datele cuprinse in acest raport vor fi trimise si catre organul fiscal competent.

Potrivit prevederilor art. 110, alin. (7) � (11) din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pe baza declaratiei pe proprie raspundere privind veniturile realizate de catre persoanele fizice care au obtinut venituri din jocuri de noroc la distanta, organul fiscal competent determina impozitul anual datorat si emite decizia de impunere.

Astfel, ai obligatia de a depune Declaratia privind venitul realizat (Formularul 200) pana la data de 25 Mai 2016 (inclusiv) pentru veniturile realizate in 2015.

Impozitul anual datorat pentru veniturile din jocuri de noroc la distanta se determina prin aplicarea urmatorului barem de impunere asupra fiecarui venit brut primit de un participant de la un organizator sau platitor de venituri din jocuri de noroc:

Transe de venit brut
– lei –
Impozit
– lei –
Pana la 66.750, inclusiv 1%
Peste 66.750 � 445.000, inclusiv 667,5 + 16% pentru ceea ce depaseste suma de 66.750
Peste 445.000 61.187,5 + 25% pentru ceea ce depaseste suma de 445.000

Impozitul de achitat pentru veniturile din jocurile de noroc la distanta, conform deciziei de impunere anuale, se plateste in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere.

Formularul 200 se poate descarca gratuit de pe site-ul ANAF(click aici pentru descarcare).

Daca ai nevoie de asistenta suplimentara, nu ezita sa ne contactezi printr-un email catre:support-ro@stanleybet.com

SportNews.ro v-a informat din timp despre obligativitatea declarării câștigurilor la pariuri on-line (la cele off-line, impozitul se oprește la sursă).

Citește și

Important pentru pariorii din on-line! Ce pași trebuie să faci, ca să nu te prindă ANAF-ul în ofsaid

Ce haos! Site-ul casei de pariuri bet365.com, operator interzis în România, poate fi accesat din nou! Bet365 a pierdut însă, la prima instanță, procesul cu ONJN! PLUS firma unor mafioți italieni operează perfect legal la noi!

Mihai Costea, prins la pariuri! Fostul atacant de la Steaua, acum la FC Voluntari, în Liga I, riscă excluderea din fotbal! ”Nilă”, în ofsaid uriaș! GALERIE FOTO & VIDEO

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro