Real Madrid, în corzi. Transferul lui Gareth Bale, realizat cu bani publici?

17 februarie 2016 16:02

Real Madrid a primit o lovitură dură astăzi, înaintea partidei din deplasare cu AS Roma, contând pentru prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor (astăzi, ora 21.45, Dolce Sport 1). Un grup de europarlamentari a acuzat clubul din capitala Spaniei că a folosit bani publici pentru transferul galezului Gareth Bale, cumpărat în 2013 de la Tottenham cu circa 100 de milioane de euro!

Parlamentarii europeni Daniel Dalton (Marea Britanie), Sander Loones (Belgia) și Ramon Tremosa (Spania) au cerut Parlamentului European să verifice detaliile financiare ale transferului lui Gareth Bale la Real. Cei trei au acuzat gruparea madrilenă că a folosit bani proveniți din fondurile europene pentru realizarea tranzacției.

Banii ar fi provenit de la banca Bankia, care a avut mari probleme din cauza crizei economice care a afectat întreaga lume începând cu 2008, iar acțiunea șefilor lui Real ar fi avut consecințe neplăcute și pentru contribuabilii spanioli.

Scandalul nu este complet nou. În 2012, fostul europarlamentar olandez Derk Jan Eppink a cerut o investigație asemănătoare asupra băncii Bankia. “Am avut o presimțire că ceva nu a fost curat în transferul lui Bale. Știam că Bankia este banca preferată a lui Real Madrid, ceea ce făcea posibil ca banii europeni trimiși pentru salvarea băncii să fie folosiți pentru realizarea transferului lui Bale”, a declarat Derk Jan Eppink în ianuarie pentru Radio Barcelona. 

Potrivit cotidianului As, care a citat postul de radio RAC1, cei trei europarlamentari care au lansat acuzația împotriva lui Real Madrid au reamintit că în 2010 Banca Santander a utilizat contractele pe care fotbaliștii Kaka și Cristiano Ronaldo se semnaseră cu Real Madrid drept garanții pentru a obține lichidități de la Banca Centrală Europeană.

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro