Ciprian Marica a ales Steaua. ^Gigi Becali: “Nu a vrut salariu! Îi dau, acolo, salariul mediu pe economie. Primește doar prime”. Reacția lui Reghe

13 ianuarie 2016 18:10

UPDATE 20.40. Laurențiu Reghecampf, crede că transferul lui Ciprian Marica va fi un atu important pentru Steaua în a doua parte a sezonului.

Ciprian este un jucător care are experiență, care poate ajuta echipa noastră să realizeze obiectivele pe care le avem. Sper să fie sănătos și să nu aibă parte de accidentări. (Laurențiu Reghecampf, la Digi Sport)

UPDATE 19.25. Gigi Becali, patronul Stelei, a oferit amănunte referitoare la contractul lui Ciprian Marica. 

Mai rămâne de discutat doar o chestiune de principiu. I-am spus lui Vali Argăseală să se ducă la ANAF să arate contractul că jucătorul nu vrea niciun ban, primeşte doar prime de joc. Nu a vrut salariu. Îi dau acolo salariul mediu pe economie (n.r. – 1.900 de lei). Nu-i garantează nimeni poziţia de titular! Unde aţi văzut aşa ceva? Nici Messi dacă vine, nu e titular! Semnează pe un an de zile, pleacă la orice oră vrea el. Are contract de muncă, dacă vrea să plece peste o lună, pleacă peste o lună! Dacă nu-i place, pleacă peste două săptămâni dacă nu-i place în cantonament. Nu-i dau teren pentru că e evaziune. Dacă vrea terenul, îl cumpără!”. (Gigi Becali, la Digi Sport)

UPDATE 19.10. Gigi Becali a anunțat că doar o problemă medicală l-ar putea împiedica pe Ciprian Marica să semneze contractul cu Steaua. “Jucătorul a căzut de acord cu noi, face vizita medicală și semnează contractul dacă n-are nici o problemă la vizita medicală”, a declarat latifundiarul din Pipera pentru Digi Sport.

UPDATE 18.00. Conform gsp.ro, Marica s-ar afla în aceste momente la Palatul lui Gigi Becali din București, și urmează să parafeze contractul cu Steaua. Marica, 30 de ani, era liber de contract după ce s-a despărțit de Konyaspor și în ultima vreme a negociat cu Steaua și Getafe.
——

Atacantul Ciprian Marica (30 de ani), căpitanul naționalei, vrea să prindă lotul României pentru Euro 2016, motiv pentru care negociează la sânge prezența sa în teren cu fiecare echipă care-l dorește în acest moment. Ofertat de Steaua și de Dinamo, ”Samuraiul” păstrase și soluția Getafe (Spania), însă condițiile nu i-au fost acceptate

Conform digisport.ro, internaționalul român ar fi fost de acord cu propunerea financiară pe care a primit-o din partea spaniolilor de la Getafe, dar lucrurile s-au complicat în momentul în care Marica a cerut, în cazul în care este apt din punct de vedere medical, să i se garanteze prezența în cel puțin jumătate din meciurile pe care gruparea din Madrid le mai are de disputat până la finalul sezonului.

Președintele clubului și directorul sportiv al lui Getafe au fost de acord, numai că antrenorul Francisco Escriba nici nu a vrut să audă de un astfel de compromis. În atare condiții, negocierile s-au împotmolit.

Pe de altă parte, Gigi Becali, patronul Stelei, așteaptă răspunsul lui Marica.

”Ciprian Marica e făcut 96%, dar mi-a zis să anunț mâine ce e de anunțat. Nu mi-a cerut nici un ban. A zis că are, că ia sute de mii din chirii. A cerut doar liniște! Mama lui are 70 de ani, vrea liniște și să se pregătească, astfel încât să prindă Euro 2016. Contractul îl facem pe salariu mediu pe economie. Nu vă zic, să nu se supere. Mâine ar trebui să plece în cantonament. O să vedeți dacă vine pe aeroport”, declara, miercuri, latifundiarul.

Marica ar fi fost ofertat și de Dinamo. ”Am vorbit înainte de Sărbători, știam că vrea să joace în străinătate. Am vorbit miercuri cu Ciprian, foarte puțin de bani. I-am zis ce oferim noi. Dar, din ce știu, are ofertă foarte bună de la Steaua”, a recunoscut Ionel Dănciulescu, la DigiSport.

Stadiul celorlalte negocieri:

Enache
”Am oferit 1.700.000 de euro, plus tva, pe Budescu și pe Enache (foto), plus 300.000 de euro dacă intrăm în Liga Campionilor. Dar patronul Niculae a fost mutat din pușcăria de la Găești (n.r. Dâmbpvița) la Jilava și o zi nu are telefon. Mai vedem, dar eu cred că Astra tărăgănează. Mai au și alte oferte. Eu i-am vrut și pe Alibec și pe Junior Morais, dar ei mi i-au oferit doar pe Budescu și pe Enache. Astra mi-a cerut 2.500.000 numai pe Budescu. Au redus la 2.000.000, apoi la 1.800.000. Am zis că le dau 1.700.000. S-au sucit iar: l-au băgat și pe Enache în afacere și au cerut și 1.000.000 de euro dacă intrăm în Liga Campionilor. În fine. Ei ar vrea să le dau toate milioanele lor, dacă intru în Liga Campionilor”.

Pachetul de olteni

Ivan Italia2
”Cu Rotaru, patronul Craiovei, m-am înțeles luni noapte. 3.000.000 de euro, preluam ce procente mai aveau ei să dea pe la Brașov, pe nu știu unde. Dar s-a tezit un copil care n-a demonstrat nimic, Ivan, a cerut 16.000 de euro, plus 50.000 la semnătură, plus impresarul care vrea bani. Și el avea 4.000 la Craiova. Eu nu dau la impresar! Și Mateiu mi-a cerut 12.000. Cum să-i dau lui Ivan 16.000, pâi Adi Popa are 8.000 de euro. Momcilovici, care ia 10.000 pe lună, a fost corect. Nu sunt supărat pe Rotaru, care și-așa are probleme cu justiția. Poate o să mai fac afaceri cu el”.
”Lui Ivan, jucător de echipă națională, care va ajunge să valoreze 8.000.000 de euro, i-a fost oferit un contract de doar 4.000 de euro. Ivan a cerut 16.000 de euro în ultimul an de contract. Tatăl copilului nici n-a vrut să audă! Iar lui Bancu – 5.000 de euro. Jucătorii nu au fost de acord din cauză că nu li s-a oferit bani la semnătură. Dintre cei patru (n.r. Ivan, Bancu, Vătăjelu și Mateiu), nici unul n-a fost de acord cu ce li s-a dat”, a reacționat impresarul lui Ivan, Sorin Paraschiv.

”Pentru a încheia tranzacția era necesară îndeplinirea a 3 condiții: negocierea și acceptarea prețului, rezilierea de către clubul lui Gheorghe Becali a contractelor jucătorilor Tade, Tahar, Alcenat și Breveld și legitimarea acestora de către Universitatea Craiova din postura de jucători liberi de contract, precum și acceptul jucătorilor Universității pentru realizarea transferului. În acest moment discuțiile s-au încheiat, părțile neajungând la un consens. Este important de știut că cel mai mult a contat faptul că jucătorii nu au dorit acest transfer. Mai mult, unul dintre ei a spus: “Eu de la Craiova nu plec, aici am jucat bine, aici sunt iubit de suporteri”, a susținut, printr-un comunicat, clubul CS U Craiova.

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro