Ascultau ilegal telefoanele demnitarilor şi ale vedetelor

02 iunie 2010 20:17

50 de indivizi au fost reţinuţi, ieri, de procurorii din Bucureşti şi din alte 20 de judeţe, pentru încălcarea legii siguranţei naţionale.

Suspecţii interceptau ilegal telefoanele unor demnitari, persoane publice sau jurnalişti cu ajutorul unui soft care putea citi atât convorbirile telefonice, cât şi mesajele-text ale victimelor care foloseau orice tip de “smart phone” ce are un sistem de operare de tipul Symbian sau Windows Mobile, inclusiv cele de tip BlackBerry sau iPhone.

Poliţiştii mai spun că infractorii urmau să-i şantajeze pe cei ale căror convorbiri le interceptaseră pentru a obţine bani. Capul reţelei, Nicolae Dan Oproiu (30 de ani), din Orăştie, Hunedoara, comercializa acest soft şi a fost reţinut, ieri dimineaţă, de procurori.4425-259229-belu.jpg

Softul, varianta ieftină a filajului

“Softurile de acest tip erau varianta ieftină a filajului, însă folosirea lor e infracţiune. Programele de înregistrare sunt legale numai dacă un părinte îl instalează pe telefonul unui copil minor”, a explicat, ieri, Mihai Belu (foto), patronul Companiei de Anchete şi Filaje, specializată în activităţi specifice detectivilor particulari.

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro