Problemele căminului de la Vintilă Vodă au apărut la finele anului 2015, când a fost sistată finanțarea de la Ministerul Muncii. În 2016, Consiliul Județean Buzău a alocat căminului 616.000 de lei, la care s-au adăugat din defalcări din cotele pentru TVA peste 520.000 lei și astfel azilul a reușit să se mențină pe linia de plutire.

azil 5Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

În 2017, căminul s-a confruntat cu aceeași problemă, însă banii pe care i-a primit au fost mult mai puțini. Pentru a putea face față cheltuielilor s-a luat în calcul ca asistații să își plătească o parte din suma pe care azilul o cheltuiește lunar pentru, cazare, masă și tratament cu bătrânii, însă cum standardul de cost mediu este stabilit la peste 2.100 lei cei mai mulți nu au pensii care să acopere această sumă.

Ce spune directorul căminului de bătrâni

EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro


::placeholdeR–>

O altă posibilitate ar fi ca unitățile administrativ-teritoriale de pe raza cărora provin asistații să le plătească acestora contribuțiile pentru a putea sta în continuare la azil, dar legea permite autorităților locale să acorde astfel de ajutor însă nu le și obligă să facă acest lucru.