Familia Iancu a venit cu rulota pe Platoul Padina ca să scape de arșița din București, unde temperaturile de peste 30 de grade îți dau senzația că ai trăi într-un cuptor. De o lună și jumătate s-au mutat în Munții Bucegi și se bucură de răcoare și de aerul tare de munte.

„Fiind pensionari, nu avem altă activitatea aşa deosebită şi am venit aici cu prietenii, la fel cu rulota. Suntem din Bucureşti, ei din Ialomiţa şi petrecem aici în libertate. Cum e aici, departe de aglomeraţie? E foarte bine. Ne-am dezobişnuit de oraş (…) Avem frigider, tot ce ne trebuie”, a povestit Emil Iancu, din Bucureşti, fost tehnician, pentru reporterpenet.ro.

Soții spun că, la fiecare sfârșit de săptămână, se duc la Sinaia ca să-și facă aprovizionarea.

„Şi anul trecut am fost. Am fost şi la  Plaiul Foii, la Zănoaga. Cu igiena e mai greu, dar ne descurcăm. Nu e ca acasă, dar e bine”, a mărturisit Maria, soţia bărbatului.

Platoul Padina, ideal pentru o vacanță cu rulota. Oaza de răcoare din Munții Bucegi

Soții Iancu vin de 10 ani în vacanță în zona Platoului Padina

Ca ei sunt sute de turiști care transformă Platoul Padina în fiecare vară într-o uriașă parcare de rulote și de corturi. Aici, oamenii sunt bucuroși că au scăpat de caniculă și de aglomerația marilor orașe. Mai mult, spun că fac și economii la întreținere, cât timp își petrec vacanța în natură, la munte.

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

Platoul Padina, ideal pentru o vacanță cu rulota în Munții Bucegi. Turiștii au fost „vizitați” de urși

Cei mai mulți au venit să se relaxeze în minivacanța de Sfânta Maria. Unii dorm în corturi deoarece consideră experiența cu totul specială. Alții, în schimb, preferă confortul.

„Stăm la cabană şi dimineaţa venim aici. E nemaipomenit. E un timp splendid. Faţă de ce e în oraş, e foarte bine. Cred că e zecea oară când venim la Padina. Am fost cu cortul de multe ori, dar nu se mai merită. Avem o vârstă”, spune râzând un alt bucureştean.

Platoul Padina, ideal pentru o vacanță cu rulota (3)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Pentru că vor fie mai aproape de natură, turiștii spun că au avut de-a face cu animale sălbatice.

::placeholdeR–>

Week-end-ul trecut, aproape 10.000 de turiști au venit să admire frumusețile din zona Platoului Padina.

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime
Recomandări
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime

„E chiar frumos. Mai vine noaptea ursul, mai dă mâna cu noi. L-am văzut. Vine la gunoi, îşi vede de treaba lui, nu ne dranjează”, a spus un turist.

Și unde e aglomerație, apar, însă, și gunoaiele. Bunul simț, pierdut în cazul turiști, și lipsa de implicare a autorităților pentru a amplasa mai multe pubele de gunoi în zonă creează adesea un peisaj dezolant.

Un val mare de turiști este așteptat și la acest sfârșit de săptămână. Autoritățile organizează, în acest week-end, evenimentul Padina Folk, la intrare în Peștera Ialomiței. Cap de afiș va fi Mike Godoroja & Blue Spirit.

sursă foto: reporterpenet.ro


Citește și Vacanță low-cost. O săptămână în Grecia, cât un weekend de fițe la Mamaia!


 

Google News Urmărește-ne pe Google News