Un român, bătut cu sălbăticie de polițiști, în timpul protestelor Occupy Wall Street, din New York

18 noiembrie 2011 20:03

Numele unui român este rostit acum de toți new york-ezii care susțin mișcarea de protest Occupy Wall Street. Brandon Watts, un cetățean american ce-și are originile între Carpați, a fost bătut cu bastoanele de polițiști, după ce a aruncat cu baterii spre ei, joi după-amiază. Acum bărbatul de 19 ani a devenit printre cei mai cunoscuți activiști care manifestează în țara tututor posibilităților.

Porivit presei americane, Brandon Watts, în vârstă de 19 ani, face parte din grupul de hackeri anarhist Anonymous, scrie Mediafax. După incident, poliția a spus că Watts fost agresiv joi după-amiază, a aruncat cu baterii spre forţele de ordine şi a atacat un agent, în Parcul Zuccotti din New York, unde au avut loc mai mult incidente.
Tânărul ar fi fost lovit în cap cu un baston, suferind o fractură craniană. După ce presa americană a difuzat imagini în care tânărului îi curg șiroaie de sânge pe faţă, acesta a devenit printre cei mai cunoscuți activiști. Presa de peste Ocean a precizat că Watts este originar din România şi se află în Statele Unite de 11 ani.
Mișcarea „Occupy Wall Street” (Ocupați Wall Street n.r.) a început în urmă cu două luni, când câteva sute de persoane s-au adunat în fața celei mai mari burse din lume, New York Stock Exchange. Aici acestea au început să protesteze față de măsurile sociale luate în domenii precum sănătate, învățământ, infrastructură, dar și față de sumele destinate operațiunilor militare.
 
 
 

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro