Spectacol pe mare | A început Regata

22 iunie 2013 14:39

Weekendul acesta, are loc pe litoral a doua etapă a Cupei McCann 2013: Regata BMW. Aceasta constă într-o cursă offshore cu plecare din Portul Tomis Constanţa, până la Platformele de foraj marin şi retur.

Cursa propriu-zisă a avut startul azi dimineaţă din radă Portului Tomis, competitorii luând apoi imediat direcţia nord, către Platformele de foraj marin.
Traseul are o lungime de aproximativ 39 mile nautice x 2 pentru ambarcaţiunile înscrise la clasă race, respectiv 19 mile nautice x 2 pentru ambarcaţiunile înscrise la clasă cruise.
Mâine, de la orele 14:30 este planificată ceremonia de premiere, unde primii trei clasaţi la fiecare dintre cele două clase de concurs vor primii cupe, medalii, diplome şi premii.
Această regată, desfăşurată sub sistem de rating ORC are că principal organizator Yacht Club Regal Român şi se bucură de prezenţa lui Willii Gohl (Germania), unul dintre cei mai cunoscuţi arbitri internaţionali, cu o vastă experienţă că judecător în cadrul unor competiţii de top pe care le-a arbitrat începând cu anul 1999.
 
 

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro