Uite că se poate! «Hingherii» de maşini, învinşi în instanţă

05 decembrie 2013 18:57

Mulţi bucureşteni se încumetă să se judece cu cei care le ridică maşinile de pe stradă. Unii dintre ei reuşesc să şi câştige, aşa cum a făcut recent un bărbat care s-a luptat cu Poliţia Locală şi cu Consiliul Local de la sectorul 4.

Un bucureştean a reuşit recent să obţină o decizie judecătorească în care se arată că ridicarea maşinilor parcate neregulamentar este ilegală. Decizia din acest dosar nu e însă obligatorie pentru cauze similare, ci poate fi folosită doar cu titlul de exemplu. În plus, aceasta nu e singura speţă în care contravenienţii au ieşit învingători.
Numai în 2013, în sectorul 4 au fost emise 4.617 procese-verbale pe numele celor care au parcat ilegal, iar 152 dintre ei au contestat actul în instanţă. Potrivit şefului Poliţiei Locale Sector 4, Adrian Ionescu, 111 dosare se află încă pe rol, unul a fost pierdut de autorităţi, iar restul au fost câştigate. Situaţia e similiară şi în sectorul 6. Aici, din 171 de dosare finalizate anul acesta, 17 bucureşteni i-au învins în instanţă pe “hingherii auto”.

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro