Vezi cum a decurs tentativa de sinucidere din Parlament!

23 decembrie 2010 20:17

Momente de groază, ieri, în Parlament. În timp ce premierul Emil Boc se pregătea să ţină un discurs, Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat în gol de la balconul sălii de plen a Camerei Deputaţilor, fiind la un pas să-i strivească pe mai mulţi parlamentari.

Adrian Sobaru, electrician la postul naţional de televiziune, a reuşit să şocheze, ieri, întreaga Românie şi nu numai după ce a încercat să se sinucidă în Parlamentul României. În timp ce premierul Emil Boc se pregătea să răspundă acuzaţiilor aduse de Opoziţie referitor la Legea salarizării unice, bărbatul de 43 de ani s-a urcat pe marginea balconului de la etajul întâi al sălii (o distanţă de 8 metri) unde avea loc şedinţa şi a început să strige: “Asta este viaţa în care trăim noi! Boc, ai luat pâinea de la gura copiilor mei!”.

4631-318605-23agerpres_4962674.jpg

Într-o fracţiune de secundă s-a aruncat în gol, urlând: “Libertate!”, după care s-a prăbuşit peste fotoliile de la parter. “Chemaţi urgent 112!”, a apucat să spună Mircea Geoană la microfonul Parlamentului, după care mai mulţi deputaţi s-au strâns în jurul sinucigaşului. Senatorul PNL Paul Ichim, de profesie medic chirurg, a ajuns imediat lângă rănit pentru a-i acorda primele îngrijiri până la venirea salvării.

Dus de urgenţă la Spitalul Universitar din Capitală, doctorii au constatat că starea pacientului nu este una foarte gravă. “Nu are nici o leziune care să-i ameninţe viaţa. Prezintă câteva fracturi ale oaselor frontale şi ale nasului. I s-au făcut investigaţii, computer tomograf, radiografii. Nu e nimic care să-i pună viaţa în pericol acestui pacient”, a declarat Cătălin Cârstoiu, directorul spitalului.

4631-318606-23lovit.jpg

Şi-a planificat gestul extrem

Adrian Sobaru trăieşte o adevărată dramă în familie de când unul dintre copiii săi s-a născut cu autism. Colegii spun despre electrician că era un tip deosebit de respectuos şi liniştit, însă în ultima vreme se plângea că indemnizaţia primită de la stat pentru copilul bolnav a fost redusă cu 15%. Interesant e faptul că Adrian a solicitat expres să facă, ieri, parte din echipa TVR care transmitea de la Palatul Parlamentului, ceea ce dă de bănuit că şi-a planificat din timp acţiunea de protest. Mai mult, el purta un tricou pe care scria cu markerul: “Ne-aţi ciuruit şi ne-aţi vândut, ne-aţi ucis viitorul copiilor!”.

I-au tăiat 73 de lei din ajutorul pentru copil

Adrian Sobaru este căsătorit şi are doi copii, un băiat şi o fată. Băiatul suferă de un handicap grav, fiind autist. Dacă până în luna iulie a acestui an indemnizaţia de însoţitor pentru persoanele cu handicap grav a fost de 534 de lei pe lună, după aceea, potrivit Legii 118/2010 suma a fost diminuată la 461 de lei pe lună. Potrivit reprezentanţilor Primăriei sectorului 2, nu au existat întârzieri în plata drepturilor minorului, iar suma pe care o primea Adrian Sobaru era de 636 de lei pe lună, aceştia reprezentând alocaţie dublă, buget complementar şi indemnizaţie de însoţitor.

4631-318615-4bocbun.jpgBoc îndeamnă la luciditate

“Eu ştiu şi înţeleg faptul că mulţi români o duc greu în aceste vremuri de criză. Şi acest lucru nu reprezintă vina exclusiv a cuiva. Sunt vremuri pe care trebuie să le trecem prin solidaritate, luciditate, raţionalitate şi cu echilibru”, a declarat, în urma incidentului, premierul Emil Boc.

4631-318614-23teo02.jpgTeo Trandafir a plâns

Democrat liberala Teo Trandafir (foto) nu a mai putut suporta şocul produs de gestul sinucigaş al electricianului de la TVR şi a ieşit pe hol unde, cu ochii în lacrimi, şi-a aprins o ţigară şi a comentat evenimentul împreună cu o colegă. De asemenea, senatorul liberal Marius Nicoară a leşinat la vederea sângelui de pe trupul electricianului, el fiind dus la cabinetul medical din Parlament.

Incidentul este cercetat ca accident de muncă

Incidentul de astăzi, din Parlament, a ajuns pe masa unui procuror. Poliţiştii şi specialiştii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au investigat cazul şi au stat de vorbă cu cei care au văzut momentul în care angajatul TVR a făcut saltul spre moarte. Toate informaţiile adunate s-au strâns într-un dosar de cercetare, evenimentul fiind catalogat ca accident de muncă, pentru că Adrian Sobaru era în timpul serviciului.

Avea un bonus special de trei salarii pe an

Situaţia grea din familie era cunoscută la nivelul conducerii postului public de televiziune. Conform unor colegi de-ai lui Adrian Sobaru, acesta primea pe lângă leafa lunară de 1.500 de lei, sporul de vechime de 25% şi plata pentru orele suplimentare şi un ajutor special, o dată pe an, în valoare de trei salarii, pentru a-şi putea întreţine copilul bolnav.


Sursă video :StirileProTV.ro

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro