UPDATE: Bătrâna din Vaslui, care a ucis în bătaie un violator, apărată de procurori

02 mai 2017 16:15

O bătrână în vârstă de 80 de ani va merge la închisoare după ce l-a omorât pe cel care voia să o violeze. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Vaslui.

UPDATE 2 mai, ora 16:15: Decizie controversată în cazul bătrânei care a ucis în bătaie un violator din Vaslui. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au contestat hotărârea prin care femeia, în vârstă de 80 de ani, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor calificat. Potrivit b1.ro, anchetatorii au atacat cu apel decizia deoarece nu sunt de acord cu schimbarea încadrării juridice. Inițial, femeia a fost acuzată de lovituri cauzatoare de moarte, iar mai apoi a fost condamnată pentru omor calificat, infracțiune care cere o pedeapsă mai aspră. Și bătrâna a contestat hotătârea instanței deoarece nu vrea să moară în închisoare.

Dosarul în care bătrâna este acuzată va fi înaintat Curții de Apel Iași după ce judecătorii din Vaslui vor motiva această hotărâre.


Judecătorii din Vaslui au decis ca bătrâna să stea după gratii timp de cinci ani pentru omor. Inițial femeia în vârstă de 80 de ani a fost acuzată de lovituri cauzatoare de moarte. Pe lângă anii pe care îi va petrece după gratii, femeia va trebui să plătească și 3.000 de lei, cheltuieli  de judecată!

În fața instanței bătrâna a spus că nu a vrut să-l omoare pe bărbatul de 56 de ani care a încercat să o violeze. Acesta a căzut pe scări, iar ulterior femeia l-a bătut cu cizmele în cap. Decizia judecătorilor poate fi atacată în termen de 10 zile.

Nenorocirea s-a întâmplat în urmă cu un an, însă bătrâna spune că este încă marcată de chinul prin care a trecut. Vasile Angheluță, fiul bătrânei, a declarat că și-a lăsat mama singură pentru că s-a dus la o vecină ca să ia o sticlă cu vin. După ce s-a întors, și-a găsit prietenul plin de sânge și a sunat la 112 ca să ceară ajutor.

„ M-a tras de fustă si a început să mă pipăie. L-am târât de cap afară din casă, l-am bătut cu cizmele de frică. M-am speriat pentru că a tras de mine. Îmi pare rău, dar nu am știut că o să moară”, a povestit, în fața judecătorilor, Profira Angheluță.

Inițial, bătrâna nu a vrut să-i povestească fiului ei se s-a întâmplat, pentru că, spune ea, i-a fost rușine. Femeia a mărturisit că nu a vrut să-l omoare pe cel care a încercat s-o violeze. A crezut că, după bătaia încasată, Vasile Cazacu va rămâne la pământ.

Citește și: Un violator a scăpat basma curată pentru că victima sa “nu a țipat”

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro