Femeia cu 69 de copii

17 decembrie 2003 22:00

In dorinta de a-si vedea numele inscris in Cartea Recordurilor, mii de oameni si-au pus sanatatea sau chiar viata in pericol, incercand sa duca la capat tot felul de ciudatenii. Agentiile internationale de presa au aflat o parte din faptele care vor fi publicate in editia din 2004, de la cainele cu cele mai lungi urechi si pana la femeia cu cei mai mari sani din lume.

Cartea Recordurilor s-a vandut in 2003 in peste 100 de milioane de exemplare, fiind depasita, pe plan mondial, numai de Biblie si de Coran.

Prima editie a vazut lumina tiparului in 1954 si, de atunci, interesul si fascinatia oamenilor pentru volum nu au palit nici o clipa. in fiecare an, reprezentantii Cartii primesc peste 60.000 de cereri de omologare a unui nou record, care mai de care mai bizar. Iata cateva din ciudateniile care sunt mentionate in editia din 2004 a Cartii Recordurilor:
RUSIA. La capitolul „femeia cu cei mai multi copii”, recordul este detinut in continuare de o rusoaica. Ea a nascut gemeni, tripleti si cvadrupleti, in total 69 de copii, din 27 de sarcini. Cartile de istorie care relateaza faptele petrecute pe la 1700 nu mentioneaza decat numele sotului ei, Fiodor Vassilev. Familia a trait intr-un sat la 240 de kilometri de Moscova. Mai aproape de zilele noastre, Leontina Albina, din Chile, a adus pe lume 55 de copii, in perioada 1943 – 1981. Chilianca a murit la varsta de 73 de ani, moment in care numai 40 din cei 55 de copii mai traiau.
OLANDA. Dupa ani de zile de calatorii si cu ajutorul prietenilor, Niek Vermeulen si-a vazut visul cu ochii: numele lui figureaza in Cartea Recordurilor dupa ce a adunat nu mai putin de 3.240 de pungi de avion.
SUA. Bernie Barker este cel mai batran stripper din lume. in varsta de 60 de ani, el sustine ca se bucura de mare succes in cluburile din Statele Unite. Barker s-a apucat sa danseze in urma cu cativa ani, cand a aflat ca are cancer la prostata si ca metoda de recuperare fizica dupa operatie.
ELVETIA. Jean Francois Vernetti are cea mai mare colectie de placute cu „Nu deranjati”, adunate de la sute de hoteluri din intreaga lume, vizitate special in acest scop.

Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro