MENIU CAUTĂ
17 Feb. 2013 15:02

«Ajută copiii!» a salvat o viaţă! I-am donat Cosminei cei 3.000 € care îi lipseau pentru operaţia din Germania

Distribuie

Adesea, noi, oamenii, putem îndrepta acolo unde soarta a făcut strâmb. Sau nedrept. Precum o tumoare cerebrală ce luase în stăpânire capul firav al unei fetiţe de 6 ani, din Tulcea. Când am văzut- o prima oară, acum zece zile, pe patul de spital, Cosmina, de dincolo de masca pentru oxigen, aştepta. Aştepta nu verdictul medicilor, acela era deja ştiut. Aştepta însă ca efortul părinţilor ei de a aduna banii necesari operaţiei salvatoare ce i se pregătea deja în Germania, la clinica Institutului Internaţional de Neuroştiinţe din Hanovra, să fie încununat de succes. Treptat, suma se adunase, dar tot lipseau 3.000 de euro. Iar clinica germană cerea absolut toţi banii în contul ei, pentru ca operaţia să aibă loc. În acest moment a ajuns la noi, la campania “Ajută copiii!”, strigătul de ajutor al părinţilor Cosminei. Aşa am văzut- o prima oară. Era deja vineri la prânz, iar operaţia era programată marţi. Adică peste doar 4 zile. Cu tot cu drumul de parcurs. În faţa unei asemenea situaţii, şefii Trustului şi Fundaţiei Ringier au decis instantaneu: “Să facem! Să rezolvăm!”.

Intervenţia a durat 12 ore

Şi astfel, luni, 11 februarie, chiar în ziua în care familia Vancea, alături de Cosmina, pleca spre Germania, banii le-au fost trimişi în cont. Drumul în sine a fost extenuant, starea Cosminei nepermiţând transportul ei cu un avion. Aşa că distanţa Bucureşti – Hanovra a fost parcursă cu o ambulanţă. Dar au ajuns!
Deja joi, 14 februarie, Cosmina a fost operată. O intervenţie deosebit de dificilă, ţinând cont de dimensiunea impresionantă a tumorii, ce a durat aproape 12 ore. Dar primele semne venite dinspre medicii germani prin părinţii fetiţei sunt optimiste: tumoarea a fost scoasă în întregime, fără alte complicaţii. Cosmina e bine, cât poate fi de bine după o asemenea operaţie. Iar noi îi ţinem pumnii şi de acum încolo, bucuroşi că, inclusiv cu ajutorul nostru, am putut face diferenţa între viaţă şi moarte.

Cum poţi ajuta

Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Cerere în căsătorie în timpul show-ului Deliei
Loading...
Comentarii