MENIU CAUTĂ
13 Sep. 2016 15:01 , de Simona Ionescu

Mario are nevoie de 4.000 de euro ca să nu devină orb! Băieţelul mai vede doar cu 40% din ochiul stâng

Distribuie

Niciodată nu ştii când viaţa îţi poate fi întoarsă pe dos de boala copilului. Nimic nu poate fi mai greu de dus decât această povară şi nici unul dintre noi nu ar trebui să-şi permită luxul de a spune că lui nu are cum să i se întâmple. Citiţi povestea lui Mario şi veţi vedea cum nenorocirea apare din senin!

Am vorbit mult cu Lăcrămioara Paraschiv, mama lui Mario. Mă sunase la începutul primăverii şi trăgea speranţa că va găsi un medic în ţară care să-l facă bine pe băiatul ei frumos.

Îmi povestea, îmi mai citea din actele medicale, îmi spunea cu încrâncenare că nu poate să-şi lase copilul să orbească pentru că ei n-au bani sau că n-au încercat totul ca să-i salveze ochii. Apoi, trei-patru luni nu a mai dat nici un semn de viaţă. Am crezut că a găsit medicul şi soluţia salvatoare. A revenit de curând şi am aflat şi despre ultima etapă prin care trecuse cu Mario.

De la un banal strabism la dezlipire de retină

Mama spune povestea care, de fapt, înseamnă viaţa lor: Mario s-a născut sănătos, într-o maternitate din Bucureşti, şi nu a avut probleme de vedere până la vârsta de 7 ani, când, la un control de rutină, s-a descoperit că are strabism. O problemă minoră, pe care o au mulţi copii. Se rezolvă prin purtarea ochelarilor. Am mers anual la control şi totul a fost bine – cum spunea doamna doctor, până la începutul anului 2015'.

Atunci, în urma controlului au descoperit că Mario nu vede nimic cu ochiul drept. Diagnosticul a fost degenerescenţă maculară. De la acel moment au urmat foarte multe investigaţii şi controale oftalmologice la diferite spitale şi clinici private, unde s-au făcut multe analize – ERG, PEV, OST de maculă, fund de ochi, câmp vizual, ecografie oculară şi multe altele. Abia în urma acestor investigaţii s-au descoperit multe alte probleme. Mario avea şi distrofie maculară, şi disfuncţie de nerv optic, dezlipire de retină şi multe altele. Un diagnostic final a fost stabilit de dr. Ghiţă Aurelian Mihai, de la Spitalul Universitar: retinopatie pigmentară.

Trimite ACUM un SMS la 8828 cu textul MARIO şi donează 2 EURO! Banii se reţin o singură dată.

La îndrumarea dânsului, am ajuns la domnul doctor Baltă Florin, la Spitalul de Ochi din Bucureşti. Copilul a fost operat pentru dezlipire de retină la ochiul drept, în urmă cu un an. Operaţia a avut ca scop ataşarea retinei pentru a împiedica pierderea globului ocular. A urmat o altă intervenţie chirurgicală, după trei luni de la prima operaţie. Ambele au decurs bine. În prezent, mergem periodic la control pentru a repeta analizele şi a urmări evoluţia bolii, care nu este una favorabilă. Fundaţia M.A.M.E. m-a ajutat şi a trimis toate actele medicale la o clinică din Marea Britanie, iar de acolo un medic ne-a dat speranţe că îl poate opera, dacă suntem de acord cu devizul trimis. Au o tehnică nouă, altă aparatură şi spun că metoda lor stopează boala'.

Mario este un copil energic, căruia îi plac jocurile pe TV, fotbalul şi să meargă la pescuit deşi, în ultimul an, din cauza bolii şi a restricţiilor, aceste activităţi au loc din ce în ce mai rar

Mario este un copil energic, căruia îi plac jocurile pe TV, fotbalul şi să meargă la pescuit deşi, în ultimul an, din cauza bolii şi a restricţiilor, aceste activităţi au loc din ce în ce mai rar

În momentul de faţă, copilul nu vede cu ochiul drept, iar la stângul are doar 35-40% din capacitate şi doar central, nu şi periferic. În cuvintele mamei, la noi, în România, nu există nici un fel de tratament sau posibil remediu pentru a ne da o speranţă cât de mică pentru copiii care suferă de această boală şi pare că suntem obligaţi să ne obişnuim cu ideea că micuţii noştri vor rămâne orbi', se simte disperarea.

O poveste tristă, care poate avea un final fericit dacă acest copil va fi ajutat cu 2 euro, printr-un SMS la 8828, cu textul MARIO, de către 2.000 de oameni cu venituri modeste. Sau poate se vor găsi 10 patroni de firmă care să-i doneze băiatului câte 400 de euro. La urma-urmelor, toate faptele bune se întorc!

cum poti ajuta 2

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Cerere în căsătorie în timpul show-ului Deliei
Loading...
Comentarii