Mihai, băiatul ars cu sodă caustică, a primit aparatul necesar pentru tratament

18 noiembrie 2012 15:35

Întâia oară când l-am văzut, Mihăiţă Voinea se chinuia pe un pat de spital, intoxicat şi ars cu o substanţă ce se bănuia a fi sodă caustică. Mititelul de nici doi ani, din Breaza, Buzău, nu putea fi externat din cauză că părinţii, în sărăcia lor, nu aveau cum să-i cumpere un aparat de aspirat secreţiile, fără de care nu ar putea supravieţui. În urma mediatizării cazului, oameni cu inimă mare i-au sărit în ajutor, dăruindu-i inclusiv un asemenea aparat.

Curiozitatea firească vârstei, aşa cum e copilăria aproape a oricărui micuţ, era să-i fie fatală lui Mihai Voinea. Ars la gură şi pe esofag cu soda caustică folosită la fabricarea săpunului de casă, băieţelul se chinuia pe un pat al clinicii Prof. Dr. Nicolae Robănescu, respirând printr-o traheostomă, o incizie făcută la nivelul traheei.
Dar locul trebuie curăţat periodic de secreţiile fireşti ale organismului uman, care, altfel, l-ar sufoca pe micuţ. În spital, de acest lucru se ocupă asistentele medicale, însă pentru a putea fi externat, Mihăiţă avea nevoie, printre altele, de un aparat special pentru absorbţia acelor secreţii. Dar pe care părinţii lui, oameni nevoiaşi, nu aveau cum să-l procure.

Alţi cititori i-au oferit bani

Apariţia cazului în cadrul campaniei “Ajută copiii!”, a Fundaţiei Ringier, a avut ecou în multe suflete miloase şi generoase. Unii cititori au oferit ajutor material sărmanei familii, iar o doamnă din Bucureşti, a cărei fetiţă trecuse printr-o situaţie asemănătoare, a dorit să doneze un asemenea aparat, ce salvase, practic, viaţa propriei fiice. Când i l-am oferit mamei lui Mihăiţă, femeia l-a privit aproape uimită, cu bărbia prinzând a-i tremura uşor de emoţie şi plâns înăbuşit. “N-am primit nimic, niciodată, gratis”, a spus femeia, care, deşi analfabetă, a învăţat deja cum să 2012manevreze aparatul, pentru a putea avea grijă de Mihai şi acasă, până când starea acestuia îi va permite să respire iar normal. Şi chiar dacă acum nu ştie, Mihai a avut, cu siguranţă, un înger păzitor care l-a scăpat şi de la moarte, dar care, poate, va avea grijă ca oamenii buni să-i mai ajute – pe el şi pe părinţii lui – şi de acum încolo. Pentru ca el însuşi să se transforme dintr-un îngeraş în suferinţă într-un băiat sănătos, respirând aerul unei vieţi normale.

Cum poţi ajuta:

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajuta copiii@libertatea.ro. Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@li bertatea.ro. Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro