MENIU CAUTĂ
26 Mai. 2016 13:44

Speranţe din Franţa pentru Ana, «fluturaşul cu trei aripioare şi un picioruş». 5.000 de euro, şansa ei la normalitate

Distribuie

Am cunoscut-o pe Ana Rut Ghinică atunci când avea doar 6 luni, în anul 2013. Am numit-o în articolul scris la acea vreme în Libertatea, “fluturaşul cu trei aripioare şi un picioruş”. Părinţii micuţei din Bumbeşti- Jiu, judeţul Gorj, ne solicitaseră ajutorul pentru că nu ştiau ce pot face pentru copilul lor, lovit de soartă aşa cum un fulger izbeşte un vlăstar încă neînălţat drept spre lume.

Fetiţa fusese diagnosticată cu scolioză congenitală, care îi contorsionează trupul, şi cu focomelie membru pelvin drept', afecţiune care i-a oprit din creştere picioruşul drept, rămas şi astăzi ca o aripioară.

Timpul curge în defavoarea Anei

De peste trei ani, Alexandra şi Severus Ghinică, părinţii Anei Rut, încearcă să găsească soluţii ca fetiţa lor să poată deveni un copil aproape de normal, fiindcă ştiu că ştiinţa a făcut progrese mari şi că există operaţii care pot îndrepta coloana şi reconstrui din acea aripioară' un picior-proteză.

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul ANA şi donează 2 EURO! Banii se reţin o singură dată

N-au reuşit să ducă la capăt posibilitatea unei intervenţii chirurgicale complicate, de montare a unui aparat special, VEPTR, care costă peste 24.000 de euro. Aceasta ar fi rezolvat scolioza congenitală. Medicul consultat le spusese că micuţii neoperaţi până la vârsta de 4 ani au multe din organele interne situate anormal şi prezintă insuficienţă respiratorie, tulburări cardiace şi infecţii urinare, având nu doar mari dificultăţi de integrare în mediul şcolar, ci, mai ales, o durată medie de viaţă scăzută.

O minune de fetiță de doar 3 ani și jumătate

O minune de fetiță de doar 3 ani și jumătate

Părinţii Anei Rut s-au zbătut ceva timp ca să întocmească dosarul medical al fetiţei şi să obţină drepturile financiare oferite de stat unui copil cu handicap, fiindcă situaţia familiei nu e deloc roz. Tatăl e diabetic şi face dializă de trei ori pe săptămână, iar mama, Alexandra Ghinică, este unicul întreţinător al familiei, având însă un venit modest, care nu-i ajunge nici măcar să cumpere medicamentele fetiţei.

Tatăl, diabet şi insuficienţă renală

Sunt pensionat medical, handicap I, grav, iar soţia e nevoită să ne îngrijească, fiind însoţitorul fiicei noastre. Venitul familiei este extrem de modest, pentru ca nici unul dintre noi nu poate munci. Vă rugăm să fiţi alături de noi, să ne ajutaţi cum puteţi ca să ne salvăm fetiţa, fiindcă singuri nu găsim nici un fel de rezolvare. Facem un apel către toţi oamenii de bine deoarece un medic din Franţa ne-a dat o rază de speranţă pentru fluturaşul nostru', ne-a spus Severus Ghinică.

Mămica Anei caută resursele de a continua lupta

Mămica Anei caută resursele de a continua lupta

Aşa cum relevă actele medicale, profesorul dr. Glorion, de la Spitalul Necker- Copii Bolnavi din Paris, a acceptat să o consulte pe Ana, după ce a studiat documentele şi radiografiile trimise prin e-mail de către mamă. Programarea la clinica Necker este deja făcută pentru data de 22 septembrie.

Medicul francez crede că poate rezolva în primă fază problema piciorului, printr-o protezare. Apoi, după evaluare, se va putea interveni pentru scolioză. Toate acestea însă vor costa mulţi bani, iar tinerii părinţi fac toate eforturile ca să reuşească să-şi ajute singurul copil. Pentru fluturaşul lor, puteţi face o donaţie de 2 euro, prin sms la 8828, cu textul Ana'. Vă vom tine la curent, ca de obicei, cu evoluţia micuţei.

cum poti ajuta 2

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Ce spune deputatul PSD Florin Iordache despre gestul obscen din Parlament
Loading...
Comentarii