14 Sep. 2017 16:21 , de Daniel Ionașcu

Peste 300 de autoturisme Jaguar și Land Rover, rechemate în service în România, din cauza unor probleme

Distribuie

Peste 300 de mașini de lux Jaguar și Land Rover sunt chemate în service de către Premium Auto Romania, importatorul oficial al mărcilor, pentru repararea unor probleme la centura de siguranță sau airbag, potrivit unei notificăti trimise Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), citate de Mediafax.

Dintre acestea, marea majoritate sunt rechemate pentru probleme la centură. Este vorba de 275 de autovehicule Land Rover, inclusiv Range Rover, din anii 2016-2017.

La acestea există problema ca sistemul de pretensionare a centurii de siguranță față să nu funcționeze corespunzător, iar în caz de accident ocupanții scaunelor din față pot suferi răni grave. Compania precizează că nu au fost înregistrate accidente sau vătămări de persoane.

Alte 21 de mașini Jaguar F-Type sunt rechemate din cauza aceleiași probleme.

De asemenea, încă 16 mașini Land Rover sunt rechemate pentru repararea unei probleme la airbagul pasagerului din față. În caz de accident, airbagul nu se declanșează și pasagerul poate suferi răni grave.

În fine, 11 unități Range Rover sunt rechemate după ce a fost identificată o problemă la anumite modele cu motor diesel de 2 litri. În acest caz, este
posibilă o pierdere de lichid pe la furtunul de retur combustibil. Astfel, poate apărea un miros persistent de combustibil și urme de carburant sub vehicul.

Un alt autoturism Jaguar F-Type este chemat din cauza semnalizării. În cazul defectării unui singur led nu se activează avertizarea obligatorie pentru a respecta reglementările din industria auto. În momentul vizitei, service-ul autorizat Jaguar va actualiza la ultima versiune software-ul vehiculului.

Producătorii britanici Jaguar și Land Rover sunt deținuți de către grupul indian Tata Motors.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 21 august 2018. Fecioarele au parte de o zi delicată
Loading...
Comentarii