MENIU CAUTĂ
09 Iul. 2018 17:33

Uruguayenii, primiți ca eroii, la revenirea acasă. Francezii i-au eliminat pe celești, în ”sferturi” / VIDEO

Distribuie

Uruguayenii, primiți ca eroii, la revenirea acasă. Francezii i-au eliminat pe celești, în ”sferturi”. Asta după ce, la CM Rusia 2018, Uruguay a administrat gazdelor un 3-0 sec, în faza grupelor, apoi a eliminat Portugalia (campioana Europei), în optimile de finală.

Sosiți la Montevideo după miezul nopții, la ora 2.00, pe o temperatură de doar 5 grade Celsius, băieții lui Tabarez au fost așteptați de circa 1.000 de suporteri de toate vârstele.

S-au scandat numele lui Muslera, gafeur contra francezilor, Suarez și Cavani, după cum se poate vedea în filmulețul difuzat de 'El Pais'. Dublă campioană mondială, Uruguay a terminat pe locul 4, la Cupa Mondială din 2010.

Înainte ca naționala Uruguayului să fie eliminată, selecționerul Oscar Washington Tabarez, 71 de ani, a uimit lumea întreagă. Fost profesor, Tabarez a trimis o scrisoare către conducătorii țării sud-americane și le-a cerut să investească mai mult în educație și să aibă grijă de viitorul copiilor.

„Dragi compatrioți, ne aflăm într-un moment definitoriu pentru țară, pentru tinerii noștri și pentru viitorul nostru. În aceste zile jucăm meciuri importante. Este necesar sprijinul tuturor uruguayenilor. Dacă nu obținem rezultate bune acum, dacă nu îndeplinim obiectivele și visurile a mii și mii de uruguayeni, va trebui să așteptăm mulți ani pentru a putea schimba situația. Acum avem oportunitatea de a respecta ce am promis și să marcăm cel mai important gol: să le dăm tinerilor noștri cele mai bune condiții pentru a învăța. Trebuie să punem educația publică pe primele locuri în clasamentele internaționale. E momentul să îndeplinim ce am promis și să trimitem 6% din PIB către Educație.

Ca profesor știu efortul, dedicarea și compromisul pe care fiecare îl face în clasă. Pe acel teren e greu să joci. Este terenul unde rivalii și dificultățile sunt enorme. Proasta alimentație a studenților, lipsa motivației și a stimulilor, lipsa materialelor didactice pentru a munci, suprapopularea și, înainte de toate, lipsa recunoștinței sunt obstacolele în această luptă importantă pentru a construi o societate mai bună.

De aceea, în acest meci trebuie să îi încurajăm pe cei care joacă și pe studenți. Nu ajută la nimic să câștigi Campionatul Mondial dacă tinerii nu știu unde este Rusia pe hartă sau de ce la naționala Franței sunt așa mulți jucători născuți în Africa sau cu părinți africani. Nu ajută să fim campioni mondiali dacă tinerilor nu le transmitem că apreciem ce fac ei și că suntem de părere că au un viitor plin de speranțe. Avem resposabilitatea și obligația de a le spune tuturor tinerilor și copiilor din Uruguay că noi credem în ei, că merită să pariem pe viitorul lor și că dacă e nevoie vom face eforturi și mai mari pentru a le da ce merită.

Acum e momentul. Trebuie să intonăm imnul cu putere și să spunem că vom face asta. Trebuie să ne ținem de ce am promis: 6% din PIB pentru Educația Publică. Un salut frățesc și respectuos către toți profesorii din Uruguay” a fost mesajul trimis de Oscar Tabarez.

Loading...
Comentarii