MENIU CAUTĂ
18 Iul. 2017 14:44 , de Daniel Ionașcu

Samsung va recupera 157 de tone de metale rare de pe smartphone-urile Note 7, care luau foc

Distribuie

Samsung a anunțat marți că va recupera 157 de tone de metale rare de pe smartphone-urile Galaxy Note 7, în încercarea de a reduce impactul asupra mediului, după ce anterior a retras de pe piață toată gama, scrie Reuters.

Samsung deja a lansat pe piață modelele Note 7 recondiționate, în special în Coreea de Sud. De altfel, Samsung a anunțat deja că va reutiliza o serie de componente precum modulele de cameră, cipurile și ecranele. De asemenea, va recupera o serie de metale rare precum cobalt, cupru, aur și argint din componentele care nu pot fi reutilizate.

Samsung este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri și încă își revine după costisitoarea operațiune de retragere a modelelor Note 7, operațiune care a generat o gaură financiară de 5,4 miliarde de dolari grupului coreean.

Samsung vânduse 3,06 milioane de unități Note 7 în întreaga lume, pe care a fost nevoit să le retragă la doar două luni de la lansare.

Greenpeace a cerut de mai multe ori Samsung să recicleze sau să recupereze materialele rare aflate în dispozitive, ultima oară chiar la Mobile World Congress în Barcelona.

Loading...
Comentarii