Amintirile Andreei Bănică de pe vremea când era la școală. „Tata mă trezea gâdilându-mă în tălpi”

Cântăreața Andreea Bănică și-a amintit de vremurile când era pe băncile școlii. Vedeta a povestit cum era pe atunci și cum se pregătea ea, dar a vorbit și despre fiica sa, Sofia, care anul acesta a trecut în clasa a IV-a.

„Îmi aduc aminte cu drag de aniii când mergeam la școală, de prima zi în clasa 1, de vocea caldă a învățătoarei, de care m-am îndrăgostit pe loc. mă plăcea pentru că eram talentată și credea în talentul meu! Mă lăsa să merg la orele de canto, chiar dacă trebuia să lipsesc uneori de la școală… Mi-a îndrumat pașii spre muzică și a contribuit, la rândul ei, la educația mea.

Drumul meu spre școală era destul de lung și știam fiecare casă a cui este, fiecare floare din curtea oamenilor, pentru că eram pasionată de pe atunci de grădini. Culegeam flori de pe câmp și făceam aranjamente pentru învățătoare. Erau foarte frumoase și doamna învățătoare le aprecia și îmi spunea că sunt talentată și la această tehnică de aranjare a florilor…
…tata mă trezea gâdilându-mă în tălpi și îmi șoptea că este târziu, dar m-a lăsat să dorm mai mult. Trăgeam de mine ce-i drept să mă trezesc și când mă gândeam că apa este iar rece, iar eu trebuie să mă spăl pe dinți, pe față… parcă voiam să mai dorm puțin.
Azi, Sofia se trezește în 2 minute cu gândul să ajungă mai repede la școală, alături de colegii ei și mă uit la ea și mă întreb oare cum o putea să fie gata așa repede?
Îi place mult școala la care învață, merge cu drag, iar dacă trebuie să lipsească uneori, se supără. Când mă uit la ea cu cât patos trage pe scări de ghiozdanul plin de cărți, nu îmi vine să cred. Eu nu știam cum să car cât mai puține cărți și caiete. Anul ăsta i-am luat un ghiozdan mai mare, cu roți mari, pentru că mi-a spus că învață la un etaj superior. În fiecare an mai urca un etaj, deci îi trebuia un ghiozdan mai rezistent la șocuri.

Îmi aduc aminte cât de frumos era când la sfârșitul foecărui an, atunci când primeam coronița de flori pentru rezultatele foarte bune la învățătură, ceea ce nu prea mai văd azi în școli, nu prea se mai practică asta. cel mai mult așteptam să mi se pună coronița pe cap și știam că o merit pentru că învățam bine. Când a terminat clasa a treia, i-am făcut eu coronița Sofiei pentru că acum, mai nou, se dau medalii… iar eu am vrut să o văd cu o coroniță și să-i fac o poză așa cum aveam și eu când aveam vârsta ei. Mi-am dorit să rămână cu o amintire frumoasă”, a povestit Andreea Bănică pe blogul ei.

Cântăreața Andreea Bănică este una dintre cele mai cunoscute artiste din industria muzicală din România. Este o familistă convinsă. Este căsătorită cu Lucian Mitrea, împreună cu care are doi copii: Sofia și Noah. Băiețelul vedetei, Noah, a venit pe lume în luna noiembrie a anului trecut.


Citește și: VIDEO / Anda Adam a avut o copilărie… sălbatică: „Făceam varză salteaua părinților!”


Mai multe articole