MENIU CAUTĂ
26 Apr. 2018 11:02

Cât concediu paternal își va lua prințul William după venirea pe lume a celui de-al treilea copil al său

Distribuie

Prințul William, devenit din nou tată își va lua mai multe zile de concediu paternal și se va retrage temporar din îndatoririle regale. Același lucru îl va face și soția sa, ducesa de Cambridge, scrie Daily Mail. Dar întrebarea este cât concediu paternal își va lua prințul William după nașterea celui de-al treilea copil al său.

Ducele de Cambridge, în vârstă de 35 de ani, care în timpul nașterii celorlalți doi copii ai săi avea locuri de muncă tradiționale, și-a luat de fiecare dată concediu paternal, pentru a fi alături de soția sa în primele zile de după naștere.

La nașterea celui de-al treilea copil al său, însă, William se ocupă de îndatoririle regale cu normă întreagă, dar va păstra tradiția și își va lua liber câteva zile. Însă, având în vedere natura actualelor îndatoriri această pauză nu este considerată din punct de vedere tehnic concediu de paternitate.

Cu toate că nu a fost confirmată oficial această pauză, este mai mult ca sigur că prințul William își va lua liber cel puțin două săptămâni pentru a fi alături de familia sa – aceeași perioadă de timp alocată în mod normal tuturor bărbaților britanici care devin tați.

În 2013, după nașterea prințului George, prințul William care era pilot de elicopter în Marina Regală la acea oră, și-a luat două săptămâni libere, iar pentru această perioadă avea dreptul să primească 273,56 lire sterline pe săptămână.

A făcut același lucru doi ani mai târziu, după ce s-a născut prințesa Charlotte. La vremea aceea, prințul lucra ca pilot pe un elicopter ambulanță.

De celaltă parte, Kate, în vârstă de 36 de ani, va avea parte de o pauză mai lungă de la îndatoririle regale. Se așteaptă ca ducesa de Cambridge să se dedice exclusiv familiei timp de șase săptămâni.

Într-un comunicat, Palatul Kensington a anunțat că ducesa de Cambridge 'se va concentra pe familie puțin mai mult decât soțul ei'.

Presa britanică scrie că, cel mai probabil, Kate Middleton își va relua programul obișnuit în toamna acestui an.

Luni dimineața, la ora locală 11.01, ducesa de Cambridge a născut al treilea copil al cuplului, un băiat. Nașterea a avut loc în același spital în care i-a născut și pe primii doi copii, Aripa Lindo a spitalului St Mary din Londra. Cel de-al șaselea strănepot al reginei Elizabeta a II-a este al cincilea în ordinea succesiunii la tron, retrogradându-l pe prințul Harry, fratele lui William.


Citește și: Ce avere a lăsat Avicii în urma lui. Moștenitorii săi vor fi foarte bogați


Comentarii