Indiferent de perioada în care au apărut, filmele de comedie și-au păstrat autenticitatea peste ani și încă fac parte din categoria celor mai bune filme des vizionate. Dacă vrei să te relaxezi și să te uiți la un film bun, mai jos ți-am făcut topul celor mai bune filme de comedie din toate timpurile!

Top 20 cele mai bune filme de comedie pe care trebuie să le vezi

Film de comedie – The Breakfast Club – anul 1985

Film de comedie în care vei urmări povestea unui grup de adolescenți din grupuri sociale diferite, care petrec o sâmbătă de detenție împreună în aceeași sală. Directorul le impune reguli stricte, tinerii rămân o perioadă de timp nesupravegheați, timp în care au loc mai multe dispute. În ciuda tuturor disputelor, în final, între toți se leagă o prietenie strânsă.

 • Urmărește trailerul filmului The Breakfast Club

Film de comedie – The King of Comedy – anul 1982

Un film de comedie neagră americană, care îi are în distribuție pe Robert De Niro și Jerry Lewis. Filmul prezintă eforturile lui De Niro de a deveni un comediant celebru, folosindu-se de cunoștințele și capacitatea lui Jerry. Pe toată durata filmului vei urmări încercările eșuate ale acestuia, dar și multe momente pline de amuzament.

Ad placeholder
COVID-19 vs gripa din 1919 în New York. Numărul de decese din primele luni de pandemiei este mai mare decât acum 100 de ani
Recomandări
COVID-19 vs gripa din 1919 în New York. Numărul de decese din primele luni de pandemiei este mai mare decât acum 100 de ani
 
 • Urmărește trailerul filmului The King of Comedy

Film de comedie – The Trouble with Harry – anul 1955

Film de comedie american în care trei “vinovați” încearcă să se ajute unul pe celălalt pentru a ieși din încurcătură. În pădure este găsit un cadavru al unui bărbat misterios îmbrăcat elegant, iar de crimă se acuză, din propria inițiativă, trei persoane: un braconier care l-a considerat drept iepure, o femeie bătrână care l-a lovit în cap cu pantoful, dar și soția decedatului, care l-a lovit cu un grătar.

 • Urmărește trailerul filmului The Trouble with Harry

Film de comedie – Spaceballs – anul 1987

Film SF de comedie unde, planeta Spaceball este condusă de un președintele incompetent, Skroob, care și-a risipit tot aerul proaspăt. Planul acestuia este de a-l forța pe regele de pe planeta vecină, Druidia, să îi ofere codul scutului care protejează aerul de acolo, pentru a fura tot aerul. Pentru a-și duce la bun sfârșit planul, acesta pune la cale o serie de acțiuni,

Ad placeholder
Experimentul unui bucureștean: a mers cu bicicleta pe pista inaugurată noaptea de primarul Băluță și a dat peste vânzători ambulanți și mașini parcate
Recomandări
Experimentul unui bucureștean: a mers cu bicicleta pe pista inaugurată noaptea de primarul Băluță și a dat peste vânzători ambulanți și mașini parcate
 
 • Urmărește trailerul filmului Spaceballs

Film de comedie – The Full Monty – anul 1977

Șase șomeri, fără slujbe și fără bani se hotărăsc să scape de sărăcie și să facă striptease. Ei își doresc a fi o variantă a formației Yorkshire, o celebră trupă Chippendales. O comedie cu un umor spumos, necaracteristic englezilor, dar care te va amuza copios.

 • Urmărește trailerul filmului The Full Monty

Film de comedie – Life of Brian – anul 1979

Comedie provocantă în care vei urmări povestea lui Brian, un om naiv, fiul din flori a unei prostituate care, printr-o serie de interpretări greșite a credincioșilor, este considerat Mesia. Brian este urmărit mereu de alaiul de credincioși care îi imită toate faptele.

Ad placeholder
Britanicul care și-a făcut singur o cabană într-un sat uitat din Transilvania: “Vecinii mei sunt atât de buni!
Recomandări
Britanicul care și-a făcut singur o cabană într-un sat uitat din Transilvania: “Vecinii mei sunt atât de buni!
 
 • Urmărește trailerul filmului Life of Brian

Film de comedie – Liar Liar – anul 1977

Film de comedie cu actorul Jim Carrey în rol principal. Actorul a fost nominalizat la Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună interpretare a unui actor într-un film. Jim Carrey joacă rolul unui avocat obsedat de carieră, tată divorțat care adoră să își petreacă timp cu fiul său, dar care de multe ori își încalcă promisiunile făcute în fața lui și a fostei soții din cauza serviciului.

 • Urmărește trailerul filmului Liar Liar

Film de comedie – Mrs. Doubtfire – anul 1993

După ce actorul principal, Robin William, jucat de către Danile Hilliard, pierde custodia copiilor în favoarea fostei soții, acesta se deghizează într-o doamnă în vârstă, respectabilă și vine în fosta locuință pe post de bonă, pentru a fi mai aproape de copiii săi. Scenele memorabile ale filmului sunt atunci când Daniel trebuie să fie în două locuri în același timp, o dată el însuși și altă dată drept bona familiei.

Ad placeholder
 • Urmărește trailerul filmului Mrs. Doubtfire

Film de comedie – This is the End – anul 2013

O serie de evenimente neobișnuite și de proporții uriașe, ajung să devasteze orașul Los Angeles, iar un grup de șase prieteni sunt nevoiți să se baricadeze într-o casă. Prietenia lor este pusă la grea încercare în casă, rămân fără provizii, motiv pentru care sunt nevoiți să își înfrunte soarta și să descopere care este semnificația adevărată a prieteniei.

 • Urmărește trailerul filmului This is the End

Film de comedie – National Lampoons Vacation – anul 1983

Un film de comedie unde acțiunea se petrece în anul 1983, atunci când o familie merge într-o excursie ghinionistă la parcul de distracții din Los Angeles, Walley World. Pe durata călătoriei, ei au parte de mai multe ghinioane, dar toate se transformă în momente savuroase pentru privitori.

Ad placeholder
 • Urmărește trailerul filmului National Lampoons Vacation

Film de comedie – American Pie – anul 1999

Filmul de comedie prezintă povestea a cinci băieți care fac un pact (cu excepția unuia dintre ei) pentru a-și pierde virginitatea înainte de a absolvi. O dată cu acest pact se întâmplă o serie de momente amuzante.

 • Urmărește trailerul filmului American Pie

Film de comedie – Office Space – anul 1999

Actorul principal Peter Gibbons (Ron Livingston) pare că nu realizează pe ce lume trăiește. Iubita acestuia, Joanna, Jenifer Aniston, îl înșeală, viața lui profesională este neînsemnată și realizează că este momentul să demisioneze. Lucrurile se schimbă radical și până să ajungă în punctul culminant, Peter trece printr-o serie de experiențe.

Ad placeholder
 • Urmărește trailerul filmului Office Space

Film de comedie – Click – anul 2006

Un cuplu căsătorit și cu doi copii, cu o viață de familie activă, dar în care tatăl nu reușește să se implice prea des din cauza programului aglomerat de la firma sa de arhitectură. Acesta muncește mult peste program cu speranța că într-o zi contribuția lui va fi remarcată și va fi promovat. Acesta trăiește o serie de experiențe.

 • Urmărește trailerul filmului Click

Film de comedie – The Hangover – anul 2009

Cu două zile înainte de nuntă, Doug împreună cu trei prieteni hotărăsc să meargă în Las Vegas pentru petrecerea burlacilor. Aceștia petrec o noapte de pomină, din care nu își mai aduc aminte prea multe informații, iar dimineața găsesc în baie un tigru și în șifonier un bebeluș de șase luni.

 • Urmărește trailerul filmului The Hangover

Robin Hood – Men in Tights – anul 1993

După ce se întoarce acasă din cruciade, Robin Hood, află că nobilul rege Richard a fost exilat și că de acum, despoticul John conduce Anglia, cu ajutorul șerifului din Rottingham. Robin Hood își strânge o bandă de patrioți pentru a lupta împotriva lui John.

Ad placeholder
 • Urmărește trailerul filmului Men in Tights

Film de comedie – Monty Python and the Holy Grail – anul 1975

Primul film de comedie artistic din seria Monty Python care stabilește rețeta ce va fi urmărită și în producțiile viitoare. Animație amuzantă, cântece pe versuri haioase și multă aiureală. O parodie după legendele cavalerești britanice.

 • Urmărește trailerul filmului Monty Python and the Holy Grail

Film de comedie – The Big Lebowski – anul 1998

Un film în care vei urmări povestea lui Dude, Jeff Lebowski, un om cu principii, dar foarte leneș. Acesta are două mari pasiuni: prizarea de droguri și bowling-ul.

Ad placeholder
 • Urmărește trailerul filmului The Big Lebowski

Film de comedie – Superbad – anul 2007

Povestea unor doi amici care nu se pot despărți niciodată unul de celălalt. Problema intervine atunci când ei află că la sfârșitul anului școlar ei vor pleca la universități diferite și atunci vor trebui să se despartă. Cei doi au temperamente extrem de diferite. Unul dintre ei este extrem de timid, în timp ce celalalt își bagă nasul peste tot. Este momentul ca cei doi să își înfrunte temerile și să ajungă să își petreacă prima noapte de dragoste cu o fată.

 • Urmărește trailerul filmului Superbad

Film de comedie – Home Alone – anul 1990

Un film de comedie de Crăciun care prezintă povestea unei familii numeroase, care pleacă în mare gravă în vacantă la Paris, pentru a sărbători Crăciunul, dar îl uită pe fiul cel mic, Kevin, singur acasă. Hoții dau buzna peste casa familie McCallister, iar Kevin, la doar 8 ani, reușește să îi înfrunte pe hoți cu o serie de capcane amuzante.

 • Urmărește trailerul filmului Home Alone

Film de comedie – The Great Diactator – anul 1940

Film de comedie regizat de Charles Chaplin lansat pe marile ecrane în anul 1940, filmul este o satiră la adresa nazismului a lui Adolf Hitler. Este un film excepțional și datorită faptului că în acea perioadă, Statele Unite ale Americii nu se aflau încă în război cu Germania nazistă.

 • Urmărește trailerul filmului The Great Dictator

Citește și:

Filme Horror – Top 20 cele mai bune filme horror din toate timpurile;

Filme SF – Top 20 de filme SF pe care să le vezi într-o viață.

FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
Ce au descoperit anchetatorii în sângele lui Emi Pian. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Răsturnare de situație!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce au descoperit anchetatorii în sângele lui Emi Pian. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Răsturnare de situație!
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI