De Florian Gheorghe,

Duse sunt zilele când Dana Marijuana lupta cu dependențe și angoase, iar știrile despre ea erau la ordinea zilei. Astăzi este mama a doi copii care-i oferă multe motive de bucurie. Fiica sa cea mică, Iris Elena Trofin (FOTO), în vârstă de 5 ani, își va expune primele picturi. Lucrările micuței vor fi prezentate de îndrumătoarea sa, renumitul artist plastic Cătălina Drăgulin, care va vernisa expoziția.

Iris, fiica artistei care făcea senzație în anii 2000 alături de “băieții de cartier” ai vremii, La Familia și BUG Mafia, a crescut în atelierul de bijuterii hand-made și lucrări plastice al mamei sale. Este vorba despre locul unde Dana și-a găsit liniștea, reușind să-și vindece și dependența de droguri. Sunt ani buni de când Marijuana și-a regăsit echilibrul cu ajutorul copiilor săi și al activității în atelier. Artista duce mai departe munca defunctului său tată, care a avut un boutique de creații de artă, dar și bijuterii și accesorii handmade. În acest atelier, unul atipic, deschis tuturor curioșilor, Iris și-a urmărit îndeaproape mama, învățând din primii ani de viață să amestece culorile pe pânză. Dana și-a făcut un renume prin stilul său aparte de a picta, un stil cu o lungă istorie în Orient, dând formă lucrărilor plastice cu mâinile, nu cu pensula. O tehnică aparent simplă, dar complexă, pe care puțini artiști se încumetă să o abordeze. Talentul fetiței sale, Iris, a fost cizelat și dus la un alt nivel de profesoara sa de pictură, artista Cătălina Drăgulin.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

“Au trecut anii și mă bucur că lucrările mele și-au găsit loc în multe case. Îmi place să muncesc, să fiu înconjurată de oameni. Nu mă izolez, atelierul meu e deschis tuturor, am chiar mai mulți prieteni decât în perioada muzicală. Pictura îmi dă echilibru și cea mai fericită sunt când văd că și fiica mea pictează cu plăcere, alături de mine”, ne spune Dana, 40 de ani, astăzi o persoană independentă (își crește singură ambele fiice), matură, responsabilă, total diferită de perioada în care drogurile i-au făcut viața un calvar și au aruncat-o în depresie.

Expoziția în care vor putea fi admirate picturile lui Iris Elena, dar și ale profesoarei sale, poartă titlul “Viață” și va fi inaugurată miercuri, 25 februarie. Dana Coteanu mai are o fetiță dintr-o relație anterioară, Alessia, în vârstă de 13 ani.

Atelierul Danei Coteanu

Citeşte şi:

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative