În 1993, cântăreţul a fost pentru prima dată acuzat de abuz sezual asupra unui minor. Evan Chandler, în numele fiului său – Jordan Chandler, l-a dat în judecată pe Jackson pe motiv că s-ar fi sărutat, masturbat şi ar fi avut partide de sex oral cu băiatul său în vârstă de 13 ani. Declaraţiile lui Jordan Chandler au conţinut şi o descriere amănunţită a organelor genitale ale vedetei pop. Mai mult, sora cântăreţului, La Toya Jackson, l-a acuzat pe fratele ei de pedofilie, declaraţie care a fost retrasă ulterior.
Michael Jackson a resimţit foarte puternic şocul, a anulat turneul Dangerous şi a devenit dependent de antidepresive. A plecat în Europa, unde se va împrieteni cu viitoarea sa soţie, Lisa Marie Presley (fata Regelui rock, Elvis Presley), şi s-a internat într-un centru de dezintoxicare. La revenirea în USA, a acceptat un control amănunţit şi umilitor al organelor sale genitale pentru a înlătura suspiciunile privind gravele acuzaţii care i se aduceau. După 25 de minute, medicii au declarat că „deşi sunt multe similitudini, nu se poate vorbi de o suprapunere perfectă cu acuzaţiile înaintate de Chandler”.
În ciuda faptului că Michael şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia şi că majoritatea sondajelor de opinie indicau că oamenii simpli erau convinşi de lipsa de vină a cântăreţului, Jackson a acceptat o înţelegere cu familia Chandler. Astfel, pe 1 octombrie 1994, cele două părţi au ajuns la un compromis pentru suma de 22 de milioane de dolari.
Spre sfârşitul aceluiaşi an, Michael Jackson şi Lisa Marie Presley s-au căsătorit în secret, în Republica Dominicană, un mariaj considerat de presa de peste ocean drept unul „de ochii lumii”. Cei doi aveau să divorţeze după mai puţin de doi ani, dar au rămas prieteni.
În 2003, Michael Jackson a primit un nou şoc. Documentarul „Living with Michael Jackson” a aruncat o altă pată pe reputaţia artistului. Materialul îl prezenta pe cântăreţ într-o discuţie cu conotaţii sexuale cu Gavin Arvizo. Ulterior, acesta l-a acuzat de abuz sexual asupra unui minor, Gavin având 14 ani la acea vreme. Acelaşi documentar îl prezenta pe Jackson aruncând sume colosale în stânga şi în dreapta. Michael a cheltuit 6 milioane de dolari într-un singur magazin, atrăgând reacţii negative din partea publicului.
Au urmat alte momente umilitoare pentru Rege. Acuzat de abuz sexual, el a trebuit să suporte o examinare din partea doctorului Stan Katz, al cărui verdict a fost la fel de şocant precum acuzaţiile: Jackson ar fi „regresat” la mintea unui băieţel de 10 ani şi, ca atare, nu poate fi acuzat de pedofilie.
În timpul procesului, Michael a devenit dependent de morfină şi de demerol, suferind de asemenea o scădere serioasă de greutate. Procesul s-a încheiat în mai 2005, sfârşindu-se cu achitarea megastarului.
Un episod parcă relevant pentru partea urâtă a vieţii lui Michael s-a petrecut în 2002. Aflat în Germania, Jackson a vrut să „facă o glumă” pentru fanii adunaţi în faţa hotelului unde era cazat. Şi-a luat copilul recent născut, pe Prince Michael Jackson II, şi l-a arătat fanilor, uitând însă că era la etajul al patrulea şi că-l susţinea cu o singură mână.
Momentul a fost aspru criticat de presă, parcă mai dură cu niciodată cu Michael. Ulterior, acesta şi-a cerut scuze, caracterizând momentul drept „o greşeală teribilă”.
Problemele financiare nu l-au ocolit pe Jackson. În 2006 au apărut primele ştiri pe această temă în presa americană. Starul muzicii pop a fost pe punctul de a-şi vinde celebra fermă Neverland la licitaţie, în mai 2008. Câteva luni mai târziu, în noiembrie, el a predat titlul de proprietate asupra fermei Neverland unei companii înfiinţate de el însuşi şi de firma care deţine o ipotecă de 24 de milioane de dolari asupra reşedinţei.

Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
PARTENERI - GSP.RO
Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
HOROSCOP
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
RECOMANDĂRI