FOTO | Ultima postare a lui Claire Wineland înainte să moară. Starul de pe YouTube le-a mulțumit medicilor, înainte de transplantul care i-ar fi salvat viața

Claire Wineland, o personalitate a platformei YouTube, a murit la doar 21 de ani, după ce a suferit un transplant de plămâni. Claire a devenit un model pentru tânăra generație, prin discursurile sale motivaționale și postările pe rețelele sociale. În ultima sa postare, ea le-a mulțumit medicilor pentru că îi vor reda viața și „mai multă putere de muncă”.

Claire Wineland, de 21 de ani, a devenit cunoscută datorită postărilor sale în care a documentat boala sa, fibroza chistică, pe social media.

Tânăra a fost supusă unui dublu transplant dublu de plămâni pe 26 august, însă, câteva zile mai târziu, a suferit un accident vascular cerebral.

Clarie a fost susținătoare înfocată a candidatului Bernie Sanders la alegerile prezidențiale din 2016 din SUA. Ea a fugit la un moment dat din spital pentru a participa la una dintre întrunirile din Vermont.

În ultima sa postare de pe rețelele sociale, înainte de transplant, ea a vorbit despre importanța donării de organe pentru persoanele cu fibroză chistică.

„Sunt recunoscătoare medicilor care se vor ocupa de transplant și îmi vor reda viața și mai multă putere de muncă. Sunt recunoscător pentru noua șansă de a trăi”, a spus ea.

În urma tragediei, familia a decis ca organele sale să fie puse la dispoziție pentru transplant, potrivit BBC.

Fibroza chistică este o afecțiune genetică incurabilă. Boala progresivă creează prea mult mucus în plămâni și alte organe, provocând infecții și probleme cu digestia.

Tânăra și-a câștigat faima pe internet prin relatarea pozitivă, dar realistă a vieții cu fibroză chistică. Până să părăsească platforma YouTube, în 2017, ea adunase peste 250.000 de abonați.

Chiar dacă a renunțat la postările pe YouTube, Claire a continuat să fie activă pe Twitter și Instagram, împărtășind atât momentele bune cât și cele grele.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Secretele „inimioarei” sănătoase a Luminiței Dobrescu: „Fac sport, nu beau, nu fumez și cânt în baie în fiecare zi”


Mai multe articole