Predicții Oscar 2019: Cine va câștiga cele mai importate premii

Experții în cinematografie au analizat filmele nominalizate la gala a premiilor Oscar 2019 și au realizat o listă cu favoriții la câștigarea principalelor premii puse la bătaie. Expertul New York Times Kyle Buchaman a publicat un material cu cei care au cele mai mari șanse să câștige categoriile cel mai bun film, actori în rolurile principale și secundare și regizor.

Gala de anul acesta a premiilor Oscar este văzută de expertul New York Times drept una ”nebună” marcată de o serie de controverse, fără un prezentator și o luptă strânsă între filmele nominalizate.

Cel mai bun film la premiile Oscar 2019

Filmul de artă alb-negru al lui Alfonso Cuarón, „Roma„, este favoritul criticilor și a obținut premii importante la Globurile de Aur, dar întrebarea care se pune este dacă va reuși pentru prima dată în istorie ca un film într-o limbă străină să obțină premiul pentru cel mai bun film. Iar la această chestiune se adaugă faptul că pelicula este realizată de Netflix.

De asemenea, mulți dintre cei care votează pentru Oscaruri sunt îndrăgostiți de povestea dramei rasiale „Green Book”. Totuși, filmul nu a obținut nici măcar o nominalizare pentru cel mai bun regizor.

Concluzia criticului este că, deși sunt doi favoriți principali în această cursă, cel mai probabil câștigătorul va fi „Roma”.

Cea mai bună actriță într-un rol principal

Premiul Oscar 2019 pentru cea mai bună actriță în rol principal este disputat de Glenn Close pentru rolul din „The Wife” și Olivia Colman din „The Favourite”, crede expertul New York Times.

Nominalizată de șapte ori până acum pentru o statuetă de aur, Glenn Close se pregătește să ridice dată cel mai important premiu din cinematografia mondială.

Principala sa contracandidată este considerată a fi britanica Olivia Colman care se află la prima sa nominalizare, dar a obținut Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un rol principal într-o comedie sau musical.

Criticul crede totuși că statueta va ajunge în cele din urmă la Glenn Close.

Cel mai bun actor într-un rol principal

Premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun actor în rol principal va ajunge, crede criticul NYT, pentru actorul care a reușit cea mai bună transformare.

Principalii candidați la premiu sunt Rami Malek, care l-a interpretat pe regretatul Freddie Mercury în filmul „Bohemian Rhapsody”, și Christian Bale, care a fost de nerecunoscut în rolul lui Dick Cheney în „Vice”.

Remi Malek a fost una dintre senzațiile acestui an, iar filmul său a fost un succes al box-office-ul, ceea ce îl face favorit la câștigarea statuetei, iar la 37 de ani are cele mai mari șanse să devină unul dintre cei mai tineri actori care ridică statueta.

Cea mai bună actriță într-un rol secundar

Două actrițe din același film, Emma Stone și Rachel Weisz, și alte trei protagoniste își dispută statueta. Această categorie este una dintre cele mai strânse de la ediția de anul acesta. Regina King a câștigat Globul de Aur și „Critics Choice”, dar ea nu a fost nominalizată deloc la SAGA și nici la BAFTA, premii unde trofeul a fost împărțit de Rachel Weisz și Emma Stone, amândouă pentru rolurile din „The Favorite”.

Criticul publicației americane crede totuși că statueta de aur de anul acesta va ajunge la Regina King din „If Beale Street Could Talk”.

Cel mai bun actor într-un rol secundar

Mahershala Ali ar putea să devină al doilea actor negru din istorie care obține mai mult de un premiu Oscar, după Danzel Washington.

Actorul din The Geen Book are șanse mari să câștige al doilea Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar după ce în 2017 a obținut statueta pentru prestația sa din Moonlight.

Criticul american de la NYT spune că tocmai statueta pe care a obținut-o în urmă cu doi ani ar putea să fie marea problemă a lui Ali, deoarece membrii Academiei ar putea fi reținuți în a da atât de repede același premiu de două ori.

Principalul său contracandidat este considerat Richard E. Grant, care a impresionat cu prestația din „Can You Ever Forgive Me?”.

Totuși, specialistul publicației americane crede că statueta va ajunge la Mahershala Ali.

Cel mai bun regizor la gala Oscar 2019

Ediția de anul acesta era o șansă important pentru Spike Lee să devină primul regizor de culoare care obține cel mai important premiu pentru regie, cu filmul său „BlacKkKlansman”, dar din păcate pentru el, se confruntă cu Alfonso Cuaron, mexicanul care a obținut toate premiile pentru regie de anul acesta.

Așa că la această categorie câștigătorul este văzut ca sigur în persoana lui Cuaron.


Citește și: INTERVIU / Vlad Voiculescu: „A murit rușinea! Administrațiile sunt pline de proști și de hoți!” – VIDEO


Mai multe articole